Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MANSUR YAVAŞ'TAN TUGİAD ANKARA ZİYARETİ
MANSUR YAVAŞ'TAN  TUGİAD ANKARA ZİYARETİ
Mansur Yavaş, belediyelerin girişimcilerin desteklenmesi konusunda yapabileceği bazı şeyler olduğunu kaydederek, “Silikon Vadisi gibi yerlerde kiralar kat kat fazla. Mutlaka Türkiye’den çok önemli girişimciler çıkacaktır, yeter ki bazı konularda destek verilsin”
15 Şubat 2019, 21:26
 
 
 CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Türkiye Genç İş Adamları Derneği’nin (TÜGİAD) Ankara Şubesi’nin konuğu oldu.
 
TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı, yoğun katılım ile gerçekleşti. Toplantıda Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş’a, TÜGİAD Ankara Şubesi tarafından hazırlanan Dört Dörtlük Ankara’ projesinin detayları sunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım Ankara’nın bozkırın ortasında bir cumhuriyet mucizesi olduğunu vurgulayarak “Biliyoruz ki, bir Anadolu kasabası iken Ankara’yı başkent yapan, bugünkü vasfına kavuşturan irade, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradedir. Bu bakımdan Ankara çok şanslı. Ankara, büyük yatırımların seferber edildiği bir şehir. Ama aynı Ankara, özellikle de biz Ankaralılar için potansiyeli yeterince değerlendirilememiş, seferber edilen kaynaklar yeterince kullanılmamış şanssız bir şehir. Bu nedenledir ki; belediye başkan adaylarımız her seçim döneminde yapılması gereken pek çok şeyi Ankaralılarla paylaşıyor” ifadelerini kullandı.
 
image
 
“ANKARA’NIN ÜLKEMİZİN BAŞKENTİ OLMA VASFINA ERİŞMESİ GEREKİYOR”
 
“Türkiye Genç İşadamları Derneği Ankara şubesi olarak, mevcut ekonomik tabloya rağmen bütün ticari hacmimizle Başkentimize ve ülkemize katkı sunma konusunda azimli ve heyecanlıyız” ifadelerini kullanan Zafer Yıldırım “İsteğimiz, Ankara’nın ülkemizin başkenti olma vasfına ve Ankaralıların hak ettiği insani yaşam standartlarına uygun bir şehir olmasıdır. Bu azim ve heyecanımız ülkemizin iktisadi itici güçlerindendir. İş dünyasındaki umudun diri tutulmasını ve desteklenmesini önemsiyor, bu manada belediye ve iş dünyası iş birliğini çok kıymetli buluyoruz. Biliyoruz ki, stadyum, fuar, raylı sistem ve direkt uçuşların arttırılması taleplerimiz her alanda dillendirilen ve adeta değişen Ankara’nın yüzü olacak nitelikteki projeler.”
 
DÖRT DÖRTLÜK ANKARA PROJELERİ SUNULDU
 
Yaşanabilir Ankara, Küresel Ankara, Sürdürülebilir Ankara, Temiz Ankara ana başlıklı konuları Mansur yavaş ile paylaşan Zafer Yıldırım “Unutmamak lazım ki, Başkentimiz birçok eksiklikle boğuşuyor. Bunların tamamlanması ve daha yaşanabilir, gurur duyulan bir Ankara’nın meydana getirilmesi hepimizin sorumluluğu” diyerek sözü dedi.
 
image
 
MANSUR YAVAŞ “ANKARA’DA ÇOK FAZLA ÖLÜ YATIRIM VAR”
 
Ankara’nın ortak akılla yönetilmesi gerektiğine vurgu yapan Mansur Yavaş, belediyelerin katılımcı olması gerektiğini vurgulayarak, “TÜGİAD’a sorulsaydı fuar alanı mı Ankapark diye… Ankara’nın marka olması için neyin gerekli olduğunu siz söyleyecektiniz. Ama Sayın Gökçek, Ankapark olduğunu düşünüp, ona yatırım yaptı. Keşke şehrin merkezine değil de, biraz daha uzağa yapsaydı ve çok daha az para harcansaydı. Bunun gibi çok fazla ölü yatırım var Ankara’da” ifadelerini kullandı.
 
“İŞ ADAMLARININ ÖNÜNÜ AÇMALIDIR”
 
Yavaş, her partiden belediye encümeni olacağını, yönetimin birkaç farklı şekilde denetleneceğini, şeffaflık olacağını belirterek, “Ankara’yı uzlaşarak yöneteceğiz” dedi. Yavaş, şunları kaydetti: “Belediye başkanın ilk görevi temiz hava, musluktan içilebilir su, konforlu ve ucuz toplu ulaşım, yeşil alanlar, daha sonra şehrin ekonomisini kalkındıracak projeleri hayata geçirmelidir. Mesela belediye istihdam konusunda yapabileceklerini yapıp, iş adamlarının önünü açmalıdır. Belediye başkanı şehrini zenginleştirmelidir. 
 
“GELECEĞİ DÜŞÜNEREK PLANLIYORUZ”
 
Mansur Yavaş, belediyelerin girişimcilerin desteklenmesi konusunda yapabileceği bazı şeyler olduğunu kaydederek, “Silikon Vadisi gibi yerlerde kiralar kat kat fazla. Mutlaka Türkiye’den çok önemli girişimciler çıkacaktır, yeter ki bazı konularda destek verilsin” diye konuştu. Geleceğin Ankara’sını inşa ettikleri ‘2050 Ankara Vizyonu’ Projesinden bahseden Yavaş, “Geleceği düşünerek planlıyoruz her şeyi. 1 Nisan’dan sonra bütün konut projelerinde, elektrikli şarj ünitesi ve yağmur hasadı ile çatılarda yağan yağmurun depolanmasını isteyeceğiz. Güneş enerjisi kullanan evlere indirimli fiyatlar vereceğiz, ruhsat açısından özenmelerini sağlayacağız. Bahçesindeki aydınlatmaları güneş enerjisinden yapmalarını isteyeceğiz. Güneş enerjisini kullanacağımız yatırım projelerimiz oldukça fazla olacak.”
 
TURİZM PROJELERİNİ ANLATTI
 
TÜGİAD Ankara üyelerinin bütün sorularına teker teker cevap veren Yavaş, Ankara turizmini canlandıracak Ulus Projesi, İpek Yolu Turizmi, Termal Sağlık Turizmi , 81 İl Anadolu Kültür Müzesi gibi projelerini anlattı. Mehmet Özhaseki’nin ‘Ankara’da turizmi canlandıracak ne var’ ifadelerini hatırlatan Yavaş, “Ankara’ya doğru baktığınızda çok yer var. İstendikten sonra her şey yapılır. Kendi değerlerinizi ön plana çıkarmalısınız. Hayal edip, insanları yönlendirmek çok önemli” dedi.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR