Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP SİVAS'TA ONU ADAY GÖSTERECEK
CHP SİVAS'TA ONU ADAY GÖSTERECEK
Eski bakanlardan Abdüllatif Şener, Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili adayı olacak. Şener'in memleketi Sivas'tan adaylığa gireceği öngörülüyor.
17 Mayıs 2018, 18:30
 
 
Abdulkadir Selvi: Abdüllatif Şener’in memleketi Sivas’tan CHP adayı gösterilmesi gündemde iddiasını ortaya attı
 
Muharrem İnce’nin meydanlara çıkması, Kılıçdaroğlu’nun üzerindeki miting baskısını hafifletti. Kılıçdaroğlu, Çevre Sokak’taki eski genel merkez binasında parti yöneticileriyle listeler üzerinde çalışıyor.
 
CHP Lideri bu seçime de İzmir’den giriyor. Bir ara İstanbul seçeneği konuşulmuştu ama Kılıçdaroğlu tercihini İzmir’den yana kullandı.
 
Bu arada eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in memleketi olan Sivas’tan aday gösterilmesi gündemde.
 
CHP’de önseçim yapılmaması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun eli güçlendi. Kılıçdaroğlu’nun, listeleri hazırlarken muhalif, ‘Muharrem İnceci’ ya da ‘Kılıçdaroğlucu’ gibi bir ayrıma gitmeyeceğini söylediği biliniyor. Milletvekillerinin Meclis çalışmaları ve parti faaliyetlerine katılımı ile teşkilatla ilişkisi dikkate alınıyor.
 
SAADET PARTİSİNE KONTENJAN
Listeleri hazırlarken CHP TBMM Grubu'nun çalışmalarını da gözeten Kılıçdaroğlu'nun, mevcut milletvekillerinden 50'ye yakınını aday göstermeyeceği ifade edildi.
 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun listeleri hazırlarken 4 partinin oluşturduğu "Millet İttifakı"nın oy oranlarını gözettiği belirtilirken, listenin Saadet Partisi'nin grup kurabilmesi üzerine hesaplandığı dile getiriliyor.
 
Bu kapsamda 15 civarında milletvekili çıkaracağı tahmin edilen Saadet Partisi'nden 5-6 ismin CHP listelerinden aday gösterilmesi bekleniyor.
 
KILIÇDAROĞLU İZMİR, BAYKAL ANTALYA'DAN
Kılıçdaroğlu'nun yine İzmir'den, halen tedavisi süren eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise Antalya birinci sıradan milletvekili adayı olması öngörülüyor. İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli ile DİSK Genel Başkanlığından istifa eden Kani Beko İzmir'den aday adaylığı için başvuru yaptı.
 
Mevcut milletvekilleri Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Özcan Purçu ile Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanlarından Turgay Bozoğlu da İzmir'den başvuru yapanlar arasında.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR