Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NATO MÜTTEFİKLERİNE SİTEM
NATO MÜTTEFİKLERİNE SİTEM
Başbakan Yıldırım Münih’te NATO müttefiklerine sitem etti. Alman Meclisi'nin AB ile İlişkiler Komisyonu Başkanı da Yıldırım'a "basın ve ifade özgürlüğü çağrısı" yaptı.
17 Şubat 2018, 21:50
 
 
Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin Suriye’deki savaşa sebep olmadığını, buna karşın Ürdün ve Lübnan ile birlikte savaşın sonuçlarından, "insanlık trajedisinden" en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldığını söyledi.
 
Türkiye’nin Suriye’den kaçan 3 milyonu aşkın insana ev sahipliği yaptığını hatırlatan Yıldırım, "Onlarla ekmeğimizi, evimizi paylaşıyoruz. Onların hayata tutunmaları içini her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Bunu kendi gelenek, kültür ve tarihimizden aldığımız değerlerle yapıyoruz" diye konuştu.
 
"Bölgede amansız bir mücadele var, tüm dünya DEAŞ’a odaklanmış vaziyette" diyen Binali Yıldırım, Türkiye’nin bu mücadeleye sunduğu katkı hakkında bilgi verdi. Yıldırım, Türkiye’nin Fırat Kalkanı operasyonu ile birlikte bölgede 3 bin 600 IŞİD militanının etkisiz hale getirildiğini, bu sayede 135 bin Suriyelinin bölgeye dönüş yaptığını, 160 bin çocuğun okula başlayabildiğini, sağlık tesislerin açıldığını ve polis gücünün tesis edildiğini kaydetti.
 
Türkiye’nin Irak’ta, Musul civarında, yaklaşık 800 IŞİD militanını etkisiz hale getirdiğini söyleyen Binali Yıldırım, şu bilgileri paylaştı:
 
"Şu anda Türk hapishanelerinde DEAŞ örgüt mensubu tutuklu sayısı 10 bin. 5 bin 800 yabancı savaşçıyı sınırlarımızdan sokmadık, geri gönderdik. Bunlar nereden geliyor dersiniz? Avrupa ülkelerinden geliyorlar. 4 bin şüphelinin girişini engelledik, 56 bin 300 potansiyel DEAŞ ile ilişkili olabilecek olanlara sınırlarımızda giriş yasağı koyduk. Bu DEAŞ'ın bölgedeki faaliyetlerini azaltmayı sağladı.Türkiye’deki canlı bomba ve toplu katliam faaliyetlerini sınırladı aynı zamanda Avrupa’ya yayılma ihtimalini azalttı."
 
ABD'ye sitem
 
Başbakan Yıldırım konuşmasında Suriye kaynaklı tehditleri anlatırken IŞİD ile mücadelede PYD ile işbirliği yapan ABD’yi de eleştirdi.
 
"YPG, PYD Türkiye’nin 40 yıldır mücadele ettiği bölücü terör örgütünün Suriye’deki şubesidir. Birbiriyle eşittir, aynı terör örgütüdür” diyen Yıldırım şunları kaydetti:
 
"Biz bir yandan NATO’nun sınırlarını korurken, NATO’nun bir diğer üyesinin, bizim sınırlarımızı tehdit eden, insanlarımıza saldıran bir terör örgütüyle DEAŞ mücadelesine girmesini doğrusu izahta zorlanıyoruz. Dostlarımızla bunu konuştuğumuzda bize söyleyen şey çok açık: 'Bu bir mecburiyet, bir tercih değil."
 
Konuşmasında 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimini de anımsatan Binali Yıldırım, Türkiye’nin darbeden sorumlu tuttuğu Gülen yapılanması üyelerinin Avrupa ülkelerinde rahatlıkla faaliyette bulunduğuna şahitlik ettiklerini kaydetti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR