Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇAYKUR SKANDALI TBMM'DE
ÇAYKUR SKANDALI TBMM'DE
Çaykur Müdürü’nün “Kadın sporculara destek günahtır” sözlerine tepki sürüyor. Gıda-İş’in açıklamasında “Çaykur, çayı var eden kadınlarındır, kadınları yok sayan müdürlerin değil” dendi ve ardından, CHP PM üyesi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi tarafından TBMM'ye taşındı.
9 Şubat 2018, 22:00
 
İlgezdi, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması isteğiyle bir soru önergesi verdi. CHP'li vekil, ÇAYKUR Genel Müdürü hakkında soruşturma açılmasını da talep etti.
 
Soru önergesi şöyle:
 
"ÇAYKUR Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun “Kadın sporculara yardım etmem, günahtır” dediği basında yer aldı. Anayasamızda ifade edilen “Sosyal devlet” anlayışına açıkça aykırı olan bu söylem aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin “laik” karakterine de aykırıdır.
 
Bununla birlikte bu ayrımcı ve cinsiyetçi açıklama ÇAYKUR’un ilk vukuatı değildir. Bundan yaklaşık 1 yıl önce de, Doğu Karadeniz’de bulunan 47 fabrikada çalıştırılmak için bin 500’e yakın dönemlik mevsimlik işçi alınacağını duyuran ÇAYKUR yönetimi, kadınların ve engellilerin bu haktan faydalanmayacağını duyurmuştu.
 
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son verilere göre Türkiye’de istihdama katılamayan 28 milyon 217 bin kişiden, 19 milyon 983 binini kadınlar oluşturmaktadır. Yapılan araştırmalar Türkiye genelinde 248 bin kadının iş bulma ümidini kaybettiğini, 11 milyon 114 bin kadının sadece ev işleriyle meşgul olduğunu, 52 bin kadının ise yalnızca mevsimlik işçi olarak istihdam edilebildiğini göstermektedir.
 
Bu veriler ışığında, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun “Kadın Sporculara yardım etmem, günahtır” açıklaması da, 15 yıllık AKP iktidarı döneminde bir devlet politikası haline gelen, “kadının yeri evidir” anlayışının en net ifadesidir.
 
Bu bağlamda,
 
1. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu hakkında bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?
 
2. Kadınları ötekileştiren, dışlayan ve ayrımcılık yapan İmdat Sütlüoğlu’nu görevden almayı düşünüyor musunuz?
 
3. ÇAYKUR işletmesinde toplam çalışan sayısı kaçtır? Çalışanların kaçı kadın kaçı erkektir? Sütlüoğlu, döneminde işe alınan veya işine son verilen personellerin kaçı kadın, kaçı erkektir?
 
4. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na ödenen maaş sadece erkeklerden alınan vergilerden mi karşılanmaktadır?
 
5. “Kadın sporculara yardım etmem, günahtır” diyen Sütlüoğlu, kadınların emeği ve vergileri üzerinden maaş almayı neden kabul etmektedir?
 
6. “Kadın sporculara yardım etmek günah” ise bütün gün yazın kavurucu sıcağında çay toplayan kadınların emeklerinin karşılığının verilmemesi günah değil midir?
 
7. ÇAYKUR Genel Müdürü’ne “fetva” verme yetkisini kim vermiştir? ÇAYKUR Genel Müdürünün görevleri arasında “fetva” vermek var mıdır?
 
8. İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’ne Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından mı atanmıştır?"

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR