Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MECLİS'TE SURİYE GERGİNLİĞİ
MECLİS'TE SURİYE GERGİNLİĞİ
Bakan Çavuşoğlu'nun İdlib’deki 25 bin ılımlı muhalif ile ortak hareket etme açıklamasına Yılmaz, “Onlar örgüt elemanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin onlarla ne işi var? Niçin onlarla yan yana geliyoruz?”dedi.
10 Ocak 2018, 17:30
 
TBMM Dışişleri Komisyonu’nda Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun komisyonu bilgilendirme toplantısı tartışma çıktı. Bakan Çavuşoğlu’nun Suriye, IŞID ve Yunanistan’ın işgal ettiği adalara ilişkin bilgilendirmelerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, “konuları hep geçiştiriyor, sorularımıza net yanıt vermiyorsunuz” karşılığını verince, tartışma başladı.
 
“TÜRKİYE’NİN ÖRGÜT ELEMANLARIYLA NE İŞİ VAR?”
Bakan’ın İdlib’deki 25 bin ılımlı muhalif ile ortak hareket etme açıklamasına Yılmaz, “Onlar örgüt elemanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin onlarla ne işi var? Niçin onlarla yan yana geliyoruz?” sorularını yöneltti.
 
YILMAZ’DAN ÇAVUŞOĞLU’NA: HADDİNİ BİL!
Yılmaz, kendisinin de içinde bulunduğu konsolosluk görevlilerinin IŞID tarafından kaçırıldığı zaman sahipsiz kaldıklarına ilişkin sözleri ise gerilimi tırmandırdı. Bakan Çavuşoğlu, “Yok öyle bir şey saygısızlık, terbiyesizlik yapıyorsunuz” çıkışına CHP’li Yılmaz “Aynen iade ediyorum, haddinizi bilin. Ben olanları, yaşananları söylüyorum” yanıtını verdi.
 
Tartışma diğer üyelerin de katılmasıyla iyice büyüyünce CHP’li komisyon üyeleri ve Yılmaz bilgilendirme toplantısını terk etti.
 
CHP’li Yılmaz çıkışta, “Sorularımıza yanıt vermek yerine saldırgan saygısız bir üslup kullandı ve konuları geçiştirmeye çalıştı. Biz de gerekli tepkileri gösterdik. Özellikle IŞID ile ilgili tespitlerimizden oldukça rahatsız olduğunu gördüm. Çünkü gerçekleri duymaya tahammülü yok” diye konuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR