Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP'DEN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI
HDP'DEN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI
DİYARBAKIR'da, 2 gün kamp yapan HDP Meclis grubunca yayımlanan sonuç bildirisinde, partisinin kongresinde aday olmayacağını mektupla bildiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kararıyla ilgili "Aday olmama kararını üzüntü ama saygıyla karşılıyoruz" denildi.
7 Ocak 2018, 22:20
 
HDP Genel Merkezi'nce, Diyarbakır'da 4-5 Ocak tarihlerinde yapılan partinin Meclis grubunun toplantısıyla ilgili sonuç bildirisi yayımladı.
 
Partinin eş genel başkanlarının ve 12 milletvekilinin eş zamanlı operasyonlarla tutuklandığı 4 Kasım 2016 tarihinden bugüne kadar yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği, 2018'in siyasi gündemi kapsamında partinin görevlerinin gözden geçirildiği belirtilen sonuç bildirisinde şöyle denildi:
 
"Grubumuz, parlamentoda ve parlamento dışında faşizmin kurumsallaşmasına karşı dramatik mücadelelerle dolu geçeceği şimdiden görülen 2018'in Türkiye'nin geleceği için belirleyici bir yıl olacağında görüş birliği halindedir ve bu dönemi hak ettiği ciddiyetle karşılama kararlılığı içindedir. Grubumuz, Grup Başkan Vekilimiz ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in toplantımız başlarken 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasını partimize yönelik siyasi soykırım dalgasının hız kesmeyeceğine dair güçlü bir işaret olarak görmüştür. Yalnızca son üç gün içinde Baluken'in yanı sıra, Eş Genel Başkan Yardımcımız Aysel Tuğluk 1 yıl 6 ay, Şırnak Vekilimiz Leyla Birlik 1 yıl 9 ay, Diyarbakır Vekilimiz Nursel Aydoğan 1 yıl 3 ay,  Van Vekilimiz Adem Geveri 1 yıl 6 ay, 23 ve 24. dönem BDP ve HDP Vekili, HDP eski Eş Genel Başkanı ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel 2 yıl 3 ay hapse mahkum edilmişlerdir. Mahkemeler, fabrika düzeni içinde ceza imal ederken, Saray sözcüleri, hukuksal değeri olmayan mesnetsiz suçlama, düzmece kanıt ve yalancı tanık beyanlarıyla bezeli, 'FETÖ' sanık ya da mahkumu savcıların elinden çıkma iddianamelere dayandırılan bu cezaların hedefinin TBMM'nin 3. gücü HDP'yi saf dışı etmek olduğunu açıkça ifade etmekten kaçınmamışlardır. Türkiye’nin demokrasi mücadelesindeki en önemli siyasal mevzii ve gelecek umudu olan partimizin ve onun üzerinde yükseldiği halk hareketinin bu yoldan yok edileceği varsayılmaktadır."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR