Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SAADET'DEN ABDULLAH GÜL'E DESTEK
SAADET'DEN ABDULLAH GÜL'E DESTEK
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu muhalifliği "Hainlik olarak olarak ifade etmek ne demokrasi ile ne de temel insan hürriyetleri ile bağdaşmaz." dedi.
3 Ocak 2018, 08:21

 

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile halefi Abdullah Gül arasında yaşanan 'kavgaya' değindi. Karamollaoğlu "Hainlik olarak olarak ifade etmek ne demokrasi ile ne de temel insan hürriyetleri ile bağdaşmaz." dedi.

Abdullah Gül’ün Saadet Partisi'nden cumhurbaşkanlığına aday gösterileceği iddialarına ilişkin ise "Herkes bilsin ki biz cumhurbaşkanlığı için aday göstereceğiz. Önce kendi kadrolarımız içinde adaylara bakacağız. Kendi kadrolarımız içinden çıkacak adaylar hakkında da kamuoyunun tavrının ne olacağına bakıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak kazanabileceğimiz en güçlü adayı destekleyeceğiz" yorumunda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin konuşan Karamollaoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
SP lideri “OHAL dönemi oldu bitti dönemi ya da diktatörlük dönemi değildir. Türkiye'de bir kalkışma olacak diye ülkeyi sürekli OHAL’de tutmak doğru değil” dedi.
 
“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN İMZA TOPLANMASI KOLAYLAŞTIRILMALI”
“TBMM tek bir kişiyi değil, 80 milyonu temsil etmeli.” diyen Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Saadet Partisi olarak güçlü bir TBMM’den yanayız. Seçim barajı tamamen kaldırılmalı. Seçimlere girme hakkı olan tüm siyasi partiler belli kriterler ışığında hazine yardımından yararlanmalı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için 100 bin imza toplanması kolaylaştırılmalı.  İmza noterden değil, seçim kurullarına başvurarak toplanmalı.”
 
‘TORBA YASA UYGULAMASI TOPTAN KALKMALI’
“TBMM'de hükümetin denetlemesi doğru yapılmıyor. Hesapların denetlenmesi komisyonu kurulmalı, kamu harcamalarını bu kurum yapmalı. Meclis dışındaki partilerin de söz hakkı olmalı. Torba yasa uygulaması usul haline geldi. Torba yasa uygulaması yasa yapılma mantığına aykırı. Torba yasa uygulaması toptan kaldırılmalı.”
 
“MECLİS DIŞINDAKİ PARTİLER DE DAHİL EDİLMELİ”
“Siyasi etik komisyonu kurulmalı, meclis dışı partiler de dahil edilmeli. Milletvekillerinin davranışları, mali yönden iddiaları bu komisyon incelemeli”
 
“VEKİLE PARA CEZASI BİLE VERİLMEMELİ”
“Milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı korunmalı. Dışarda söylemenin suç olmadığı bir söz için Meclis'te bunu kullananan vekile para cezası bile verilmemeli”
 
GÜL VE ERDOĞAN ARASINDAKİ KHK POLEMİĞİ
“Bir bardakta fırtına koparmak derim ben buna. İki taraf da aynı şeyi söylüyor; bu sadece 15-16 Temmuz’la ilgilidir.  Eski bir cumhurbaşkanının ‘benim tereedüdüm var’ demesinin hainlik olarak algılanmasını benim hafsalam almıyor. Aynı görüştesiniz zaten. Bir iki kelime değiştirmekte kime ne zararı olur? Bugün birlikte hareket edenler yarın rakip olabilirler. Aynı takımdaki atletler bile bazen aynı kulvarda birbirlerine rakip olabilirler. Aynı kulvarda koşmasını hainlik olarak olarak ifade etmek ne demokrasi ile ne de temel insan hürriyetleri ile bağdaşmaz.”
 
ABDULLAH GÜL’ÜN SAADET PARTİSİ’NDEN ADAY OLACAĞI İDDİASI

 

Karamollaoğlu Abdullah Gül'ün Saadet Partisi’nden cumhurbaşkanlığına aday gösterileceği iddialarına ilişkin ise “Herkes bilsin ki biz cumhurbaşkanlığı için aday göstereceğiz. Önce kendi kadrolarımız içinde adaylara bakacağız. Kendi kadrolarımız içinden çıkacak adaylar hakkında da kamuoyunun tavrının ne olacağına bakıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak kazanabileceğimiz en güçlü adayı destekleyeceğiz” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR