Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP YENİ BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ
CHP YENİ BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ
Akif Hamzaçebi'nin karşısına rakip olarak çıkan Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün kullanılan oyların 76'sını alarak CHP'nin yeni Meclis Başkanvekili oldu.
26 Ekim 2017, 21:45
 
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP TBMM Grubu’nda, grup yönetimi ve Meclis yönetimi için seçim yapıldı. Basına kapalı toplantıda; grup başkanvekillikleri, grup yönetim kurulu, grup disiplin kurulu üyelikleri ve denetçiler için oy kullanıldı.
 
YENİ MECLİS BAŞKANVEKİLİ
 
En çekişmeli yarış ise Akif Hamzaçebi’nin oturduğu Meclis Başkanvekilliği için oldu. Bu göreve yeniden aday olan Akif Hamzaçebi kullanılan oyların 48’ini alırken, rakibi Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün 76 oy aldı.Bu sonuçla CHP’nin yeni Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün oldu.
 
YAŞAR TÜZÜN KİMDİR?
 
18 Ocak 1966’da Bilecik’te doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Saadet’tir. İş Adamı; Ticaret Lisesi’ni bitirdi. Bilecik Genç İşadamları Derneği Başkanlığı, Bilecikspor Kulübü Başkanlığı, Marmara Boğazları ve Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Bilecik Belediye Başkanlığı yaptı. 22. Dönem Bilecik Milletvekili. 22. Dönem’de TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. 23. Dönem’de aynı göreve yeniden seçildi. Orta düzeyde Fransızca bilen Tüzün, evli ve 2 çocuk babasıdır.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR