Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PARALEL İSTİHBARAT SUÇLAMASI
PARALEL İSTİHBARAT SUÇLAMASI
'FETÖ' soruşturmasındaki ‘resmi yazışmaları’ gösteren ve buradaki “Başkanlık Ulusal Güvenlik Birimi” ibaresine dikkat çeken Tezcan “Başkanlık Ulusal Güvenlik Birimi”, böyle bir örgüt yok. Fişleme yapan bu örgütler hukuk karşısında suç örgütüdür”dedi.
9 Ağustos 2017, 19:36

CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı.

Parti Sözcüsü, Bülent Tezcan toplantı sonrası açıklama yaptı. Konuşmasında; Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir 'FETÖ' soruşturmasındaki ‘resmi yazışmaları’ gösteren ve buradaki “Başkanlık Ulusal Güvenlik Birimi” ibaresine dikkat çeken Tezcan “Başkanlık Ulusal Güvenlik Birimi”, böyle bir örgüt yok. Fişleme yapan bu örgütler hukuk karşısında suç örgütüdür” diye konuştu.

‘ÖZEL İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ’ İDDİASI!

“Devletin böyle bir kurumu yoktur” diyen Tezcan, hükümete "bunu açıklayın” diye çağrı yaptı.

Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü “Veri havuzunda mahkemelerin ve savcılıkların soruşturmalar için için bilgi sordukları; Jandarma istibatı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet istihbaratı olabilir.Buralar resmi bilgi toplanacak kurumlardır. Ancak görüyorsunuz, yargı organları başka bir birimden daha bilgi alıyor. Bu birimin adı Başkanlık Uulsal Güvenlik Birimi’ymiş. Başkanlık Ulusal Güvenlik Birimi diye bir birim yok. Bu çok açık biçimde yasadışı istihbarat toplama faaliyeti yürütüyor. Böyle bir örgüt yok. Kanunen kurulmuş değil. Bilinki bu özel bir örgüttür. Kanunen tarif edilmeyen bu örgütle istihbarat toplamak hukuk karşısında suçtur. Başkanlık diye bir kurum var mı Türkiye’de? Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlığı değil başkanlık yazıyor.”

“YENİ BİR PARALEL DEVLET YARATMA SÜRECİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da çağrı yapan CHP Sözcüsü Tezcan “Başta AKP Genel Başkanı olmak üzere Başbakan, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı bu meseleyi açıklamak zorundadır.

Bu birim kimdir? Kimler devlet içinde Başkanlık adı altında bilgi toplayıp fişleme yapıyor? Mahkemeler bunlara nasıl soruyor ve Emniyet bunları nasıl veri havuzu olarak kabul ediyor?

Bu yeni bir paralel devlet yaratma sürecidir. Hükümet derhal bunu açığa çıkarmak zorundadır.” diye konuştu.

İŞTE O BELGE

chp-sozcusu-tezcan-yeni-bir-paralel-devlet-yaratma-sureci-333620-1.

ULUSAL GÜVENLİK DİREKTÖRLÜĞÜ’NÜ AKILLARA GETİRDİ

Tezcan’ın gösterdiği belge akıllara geçtiğimiz yılın sonunda, hükümet kaynaklarına dayandırılan “yeni istihbarat örgütü” açıklamalarını getirdi. O dönem, iktidara yakın gazetelerde de yer bulan haberde; 15 Temmuz sonrası hükümetin, istihbarat teşkilatlarının yeniden yapılandırılması için yeni bir taslak üzerinde çalıştığı, ancak düğmeye basmak için Anayasa değişikliğinin beklendiği ifade edilmişti.

Değişiklikle birlikte, istihbaratın patronu ve koordinatörünün Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Ulusal Güvenlik Direktörü olacağı vurgulanmıştı. Taslak çalışmanın detaylarına göre; Başkanlık sistemine geçilmesi durumunda, ABD'deki gibi Türkiye'de de Cumhurbaşkanı'na bağlı bir Ulusal Güvenlik Direktörlüğünün (UGD) kurulmasının ve başına bir Ulusal Güvenlik Direktörü atanmasının planlandığı ifade edilmişti.

‘MİT, CIA GİBİ OLACAK’

Proje ile iç ve dış istihbaratın kesin olarak ayrılması kararının alındığı da belirtilmiş, MİT’in de ABD haber alma teşkilatı CIA gibi daha çok dış istihbarata odaklanmasının planlandığı kaydedilmişti.

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Ancak Tezcan’ın açıkladığı belgede ismi geçen ‘Başkanlık Ulusal Güvenlik Birimi’ne ilişkin şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.(Sözcü)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR