Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OSMAN BAYDEMİR SERBEST BIRAKILDI
OSMAN BAYDEMİR SERBEST BIRAKILDI
HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, gözaltına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
2 Haziran 2017, 19:51

 

Hakkında açılan bir davanın duruşmasına katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, gözaltına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir hakkında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde valilik önünde polislere hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı. Geçtiğimiz gün görülen davanın duruşmasına katılmayan Baydemir hakkında yakalama kararı çıkarılmış, karara istinaden Baydemir, bugün adliye önünde gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere savcılığa götürülmüştü. 
 
İfadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Baydemir, adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Baydemir, "Bugün bir kez daha mahkeme salonunda gerçeğin altını çizdik. Adalet tecelli edinceye kadar, hukuk bağımsız oluncaya kadar, mahkemeler tarafsız ve bağımsız oluncaya kadar bizler hukukun, yargının kim eliyle olursa olsun sopaya dönüştürülmesine itiraz etmeye muhalefetin susturulmasının aracı haline dönüştürülmesine itiraz etmeye devam edeceğiz. Biz bunları ifade etmeye çalışıyoruz, bir kez daha söylüyorum haksızlık zulüm var olduğu müddetçe gücümüz oranında buna itiraz etmeye devam edeceğiz" dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR