Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BURGAZADA SAHİLİNDE ÇİRKİN OLAY
BURGAZADA SAHİLİNDE ÇİRKİN OLAY
Vedat Milor, Burgazada’da yaşadığı şiddeti kişisel  sosyal medya  hesabından paylaştı İBB anında tepki verdi.Gastronomi yazarı Milor, Burgazada'da uğradığı şiddeti takipçileri ile paylaştı.Ada sahilinin keşmekeşliğine değinen Milor Sokağa fazla masa koyan bir restoranı uyardığını, restoranda çalışan kişinin ''Sana ne lan, fazla konuşma" diyerek kendisini denize ittiğini iddia etti
30 Temmuz 2019, 11:43

 

Vedat Milor, Burgazada’da yaşadığı şiddeti kişisel  sosyal medya  hesabından duyurmuş  "Bazı restoranlar fazladan bir masa daha koyup yürümeyi imkansız hale getiriyorlar. Burgaz Ada Keyf Restoran’ın önünden geçerken benzer bir sorun vardı ve ben de ilgili bir çalışanı ikaz ettim. Ancak çalışan “sana ne lan, fazla konuşma” diyerek beni denize doğru itti, yazısı önce adalar belediyesinde sonra İBB'de yankı buldu.

Yaşadığı şiddeti anlatan Milor, "Açık biçimde kanuna ve nizama aykırı olan bir uygulamayı ikaz ettiğim için uygulanan bu kaba kuvvet düşündürücü" ifadelerini kullandı. Gittiği restoranla ilgili düşüncelerini kaydetmek için açık bıraktığı bir ses kaydı bulunduğunu söyleyen Milor, restoran çalışanlarına 'hakaret ettiği' iddialarını da yalanladı.
 
image
 
Milor'un Twitter paylaşımları şöyle: 
 
"Bazı restoranlar fazladan bir masa daha koyup yürümeyi imkansız hale getiriyorlar. Ada Keyf Restoran’ın önünden geçerken benzer bir sorun vardı ve ben de ilgili bir çalışanı ikaz ettim. Ancak çalışan “sana ne lan, fazla konuşma” diyerek beni denize doğru itti. Düşmeme ramak kaldı. Burgazada’da başımdan çok tatsız bir olay geçti. Detaylı paylaşmak istiyorum çünkü bu sorun farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Ada’da rıhtıma yakın restoranlar Belediye’nin çizgidiği sınırları ihlal edip masalarıyla neredeyse geçecek yer bırakmıyor.
 
                               imageimage
 
Açık biçimde kanuna ve nizama aykırı olan bir uygulamayı ikaz ettiğim için uygulanan bu kaba kuvvet düşündürücü. Bu restoranın sahiplerinden birinin Belediye Başkan yardımcısı olması iki kere düşündürücü ve üzücü. Geriye doğru denize düşsem boynum kırılabilirdi. Çok üzücü bir olay daha var: Restoran sahipleri benim çalışana hakaret ettiğimi iddia etmiş. Öyle bir şey söz konusu değil tabii ki. Vapurda dönerken gittiğim restoranla ilgili düşüncelerimi ses kaydına aktarıyordum. Allahtan bu açık kalmış. Olan biten her şey orada."
    image
 
 Vedat Milor, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'ün kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Milor, Gül'ün Adalar'da fazla masaların yarattığı kalabalıkla ilgili belediye olarak rahatsızlığı bildiklerini ve bu konuda çalışmalara başladıklarını söylediğini aktardı. 
 
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül: Milor'un şiddet gördüğü işletmenin sahibi Belediye Meclis Üyesi 
 
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül,  yaptığı açıklamada, Vedat Milor'un şiddet gördüğü restoranın sahibinin Adalar Belediye Başkan Yardımcısı değil, Belediye Meclis üyesi Fatma Bucak olduğunu söyledi. 
 
Olayı duyar duymaz Milor'u aradığını söyleyen Erdem Gül, perşembe günü kendisini ziyaret edeceğini aktardı. 
 
Adalar'la ilgili olarak fazla masaların insanların yürüdüğü yolları engellediği şikayetini değerlendiren Gül, "Burgazada'da iskelenin karşısında yer alan restoranların sınırını zabıtayla çizdiriyoruz. Fakat buna riayet etmiyorlar. Anladığım kadarıyla yaşanan olayda yürüyecek yolu kapatmışlar. Zabıta bu durumlarda ceza yazıyor fakat insanlar maalesef buna uymamaya devam ediyor." ifadelerini kullandı. 
 
Yaşanan sorunun sadece belediye ve zabıtayla çözülemeyeceğini söyleyen Gül, insanların da birbirinin yaşam alanına saygı göstermesi gerektiğini belirtti ve ekledi: "Hayatı her açıdan kolaylaştırmak gerekiyor. İnsanlar ekonomik krizde para kazanmak istiyorlar bunu anlıyorum fakat halkın Burgazada'da yürüme alanına saygı göstermeleri gerekiyor"
 
image
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Milor'un şikayetine yanıt verdi. 
Şeffaf Gazete.comimage

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR