Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜYÜKÇEKMECE FESTİVALİ BÜYÜLÜYOR
BÜYÜKÇEKMECE FESTİVALİ BÜYÜLÜYOR
Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşünde renkli görüntüler yaşandı. Yürüyüşe, 71 ülkenin temsilcileri geleneksel folklor kıyafetleriyle katıldı. Vatandaşlar, Fatih Erkoç, şarkılarıyla katılımcılara keyifli bir akşam yaşadı.
28 Temmuz 2019, 18:39
 
71 ülkeden Büyükçekmece’ye gelen binlerce kültür ve sanat elçisi 20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin görkemli kortej yürüyüşünde bir araya geldi. 
 
image
 
Büyükçekmece Kordonboyu’nda düzenlenen kortej yürüyüşüne katılan ülkelerin sanat elçileri ülkelerine özgü geleneksel kıyafetleri ve dans koreografileriyle renkli görüntülere sahne oldu.
          image
 
Büyükçekmece halkı eşlik etti
 
Büyükçekmeceli kadın ve gençlerin kendi tasarladıkları ilginç kostümlerle katıldıkları geleneksel kortej yürüyüşü Brezilya Rio karnavallarını aratmadı. Binlerce Büyükçekmecelinin alkışlarla destek verdiği kortej yürüyüşünde Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eşi Hatice Akgün ve Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) 2. Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ilçe halkını selamlayarak çiçek dağıttı. 
 
image
 
Zaman zaman havai fişekler eşliğinde muhteşem görüntüler oluşturan kortej yürüyüşünün ardından belediye meydanında sanatçı Fatih Erkoç konseriyle gece son buldu.
 
Festival katılımcıları Fatih Erkoç'un seslendirdiği şarkılara dans ederek eşlik etti. Festival, 71 ülkeden gelen dans gruplarının gösterileri, konserler ve çeşitli etkinliklerle 3 Ağustos'a kadar devam edecek.
 
image
 
20. kez düzenleniyor
 
Kortej yürüyüşünde Büyükçekmecelileri selamlayan ve verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Siz Büyükçekmece ailemin destekleri ve katkıları sayesinde 20 yıldır aralıksız devam eden Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali her yıl daha da büyüyor. Artık tüm dünya bu festival sayesinde ülkemizi ve Büyükçekmecemizi tanıyor. Festivalin resmi açılışı Pazartesi günü Mimarsinan köprüsünde gerçekleştirilecektir. Orada 71 ülke genci ‘Sevgi birbirimize barış hepimize’ diyecekler. Bu festivalin bütün sponsorlarına çok teşekkür ediyorum. Dünya festivali 20’inci kez Büyükçekmece’de bir araya geliyorsa bunun arkasında bu muhteşem insanlar var. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
 
image
 
“İSTANBUL MEDENİYETLERİN VE DÜNYANIN BAŞKENTİDİR”
 
Sevgi, kardeşlik ve dostluğun pekiştirilmesinde festivallerin büyük rol oynadığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bugün İstanbul’da sevginin, barışın ve kardeşliğin kalbi atıyor.Bu festival Dünya Festivaller Birliği’nde A kategorisindeki tek festival 71 ülkenin gençleri ilk defa burada tanışıyorlar. Dünyanın bütün ülkeleri dördüncü kez geliyor. 13 jüri üyesi bu festivali değerlendiriyor. 
 
image
 
Geçen sene Seul’da birincilik ödülümüzü aldık.
 
Ben bu festivale ülkemizin sahip çıkmasını istiyorum. İstanbul medeniyetlerin ve dünyanın başkentidir. Kültür ve sanattan arındırmamalıyız. Bu festivale sahip çıkan çift mazbatalı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na insanlığı ve entelektüel bakış tarzıyla güveniyorum. Bu festival dahil Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğini alacağımızdan ötürü mutluyum. Ülkemizin kültür ve sanat hayatına 20 yıldır direnerek hizmet ediyoruz.
 
           image
 
Sanatı, kültürü seven herkesi Büyükçekmece Kültürpark’a davet ediyorum. Vatandaşlarımızın ve dünya gençliğinin ‘Sevgi birbirimize, barış hepimize’ sloganlarına herkes tanıklık etsin” dedi.
 
image
 
FATİH ERKOÇ SÖYLEDİ MİSAFİR DANSÇILAR EŞLİK ETTİ
 
Dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelerek 20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan dans ekipleri Kortej ile Fatih Erkoç'un sahne aldığı Büyükçekmece Belediye Başkanlığı binası önündeki alanda şarkılar eşliğinde sergiledikleri muhteşem dans koreografileriyle eğlendiler.
 
image
 
Vatandaşların ilgi odağı olan 71 ülkenin dansçıları eğlendi
 
Kendi ülkelerine özgü geleneksel kıyafetleri giyinerek kortejde yürüdükten sonra ünlü şarkıcının şarkıları ile dans performansı sergilediler, yabancı konuklar hep bir ağızdan “Sevgi, dostluk ve kardeşlik” mesajları verdiler.
 
Şeffaf Gazete.com
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR