Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AHMET KURAL SAVCI KARŞISINDA
AHMET KURAL SAVCI KARŞISINDA
Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı iddia edilen ve hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı alınan Ahmet Kural, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Kural, bugün Sıla'nın suçlamaları nedeniyle savcıya ifade verdi. Kural ve avukatı adliye çıkışında açıklamalarda bulundu
5 Kasım 2018, 16:26
 
 
Ünlü şarkıcı, mahkemeden, Kural'ın 3 ay süresince kendisine yaklaşmamasına yönelik koruma kararı aldırdı.
 
İfade verme işleminin ardından adliye çıkışında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Gençoğlu, "Bir hukuki sürecin içindeyiz. Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Zamanı gelince zaten konuşacağız. Savcılığa ifade vermeye geldim. Ahmet Kural'dan şikayetçiyim" ifadelerini kullanmıştı.
 
Savcılığın, Gençoğlu'nun söz konusu iddiaları üzerine "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağırdığı oyuncu Ahmet Kural, avukatıyla birlikte İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Adliyenin C blokundaki avukat girişinden içeri alınan Kural, avukatı ve yanlarındaki 2 kişiyle soruşturma savcısının bulunduğu 6. kata çıktı.
 
AHMET KURAL VE AVUKATINDAN AÇIKLAMALAR
 
Ahmet Kural adliye çıkışı, "Konuyla ilgili açıklamamı sadece resmi makamlara yapacağımı belirttim. Türk adaletine güveniyorum. Benim için yeni bir başlangıç her anlamda. Böyle bir konuyla adımın anıldığı için herkesten çok özür diliyorum. Bu yaşananlar içinde, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum. Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır." dedi.
 
Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın ise, "Günlerdir yaratılan manipülasyon sürecinde, ben ve ısrarla müvekkilimin henüz ifade vermediğini ve tek bir tarafın ifade verdiğini ısrarla belirtmiştim. Biz şu anda sayın savcıya ifademizi verdik. Toplum tek taraflı bilgilendirilmiştir. Adil yargılanma hakkına herkesin saygı duyması gerekiyor. Bunun aksine davranan şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Özellikle Sıla Hanım'ın avukatıyla ilgili, meslektaşımı İstanbul Barosu'na şikayet edeceğim." ifadelerini kullandı.
 
AHMET KURAL'DAN SAVUNMA
 
Ahmet Kural, Socrates'in "Haksızlık yapmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır" sözüyle kendini savunmak istedi. Ancak Kural, "Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır" ifadelerini kullandı.
 
Ünlü filozof Socrates, adil olmayan bir yargılama sonucu ölüme mahkum edilmiştir. Karısı Socrates’e “Haksız yere idam ediliyorsun” diye hıçkırır. Socrates “Ne yani? Haklı yere idam edilseydim daha mı iyiydi?” der. Socrates, devrinin en bilge adamı olmasına rağmen “Benim bildiğim tek şey, bir şey bilmediğimdir” der ve şöyle ekler: “Dünya, hiçbir şey bilmediği halde, bildiğini sananlarla doludur. Bütün kötülükler, haksızlıklar bilgisizlikten doğar. Haksızlık yapmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır.”
 
image
 
SILA'NIN İFADESİ
 
Sıla ifadesinde, "Yerlerde sürüklendim, kafam duvarlara vuruldu. Kaçmaya çalıştığım sırada, Ahmet Kural tekrar yakaladı ve kafama kül tablasıyla vurdu. Yoğun hakarete maruz kaldım. Yaklaşık 45 dakika sürüyor bu saldırı" dedi.
 
İfadesinde evden çıkmaya çalışırken Ahmet Kural’ın tekrar kendisini yakaladığını ve tekrar bir boğuşma olduğunu belirten Sıla, bu sırada üstün başının parçalandığını, zar zor kapıyı açıp kaçtığını ifade etti. Sıla panik içinde şoförüne ulaştığını ve şoförü tarafından kurtarıldığına söyledi. Olaydan hemen sonra eve gittiğini, evindeki hizmetçisinin de kendisini görünce şoka girdiğini belirten Sıla, onları da tanık gösterdi. Sıla, saldırıya ilişkin olarak karakola gidip darp raporu aldı. Vücudundaki morluklar tespit edildi ve ünlü şarkıcı daha sonra savcılığa başvuruda bulundu.
 
Sıla'nın ifadesinden sonra Ahmet Kural da şu açıklamayı yapmıştı: Öncelikle böyle çirkin iddialarla karşınızda olduğum için çok üzgünüm. Bu çirkin iddiaların hiç birini kabul etmiyorum. 28 Ekim günü Sıla ve ailem yemek yedik. Güle oynaya evimize geldik. Ayrıntıları savcıya vereceğim ifadede öğreneceğimiz üzere aramızda karşılıklı itişme oldu. Bu esnada sadece kolunu tutum. Onun dışında hiçbir iddiayı kabul etmiyorum. Bununla ilgili hukuki yollara başvuracağım. Çok üzgünüm, çok!

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR