Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TİYATROCULAR VAROLUŞ İÇİN YÜRÜDÜ
TİYATROCULAR VAROLUŞ İÇİN YÜRÜDÜ
Tiyatrocular, 27 Mart Dünya Tiyatro için Kadıköy'de buluştu. Ellerinde dövizlerle yürüyen tiyatrocular, şarkılar eşliğinde 'Özgür sanat, özgür tiyatro' diye haykırdı..
28 Mart 2018, 00:23
 
Yürüyüş, ‘Kadıköy Tiyatrolar Platformu’ öncülüğünde Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nden başladı. İstanbul’da yağan yağmura rağmen, yürüyüşe katılım yüksek oldu. ‘Bize her yer tiyatro’, ‘Özgür sanat, özgür tiyatro’, ‘Yaşasın tiyatro, yaşasın hayat’ diye haykıran sanatçılar, ‘Hayat Bayram Olsa’, ‘Lüküs Hayat’ gibi şarkıları da birlikte söyledi.
 
‘Karanlığa karşı yaşasın tiyatro’, ‘Bir hayalden bir dünya kuranların günü kutlu olsun’ gibi afişlerle müzik eşliğinde yürüyüşe devam eden tiyatrocular, Bahariye Caddesi’nden geçerek Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na ulaştı.
 
Tiyatrocular, yürüyüş sırasında 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için yazdıkları bildiriyi de halka dağıttı. Meydanda kurulan platformun önünde bir araya geldi.
 
Yürüyüş sırasında tiyatrocular Orhan Aydın ve Metin Coşkun, yürüyüşle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
image
 
‘VARDIK, VARIZ, VAR OLACAĞIZ!’
 
Günün önemiyle ilgili önce Metin Coşkun, ardından da Volkan Yosunlu tarafından bir bildiri okudu. O bildiri şöyleydi:
 
Bugün 27 Mart binlerce sahnede, milyonlarca göz kendi hayatına tanıklık edecek, dün olduğu, yarın olacağı gibi sahneden sesler yayınlanacak. Kulak verelim bu sese! Bu ses bir emekçinin öfkesinin, bir gencin ilk aşkının sesi olabilir. Bir hayalden bir dünya yaratanların sesidir. Hayatı düşlerle yoğurup sizi kendi avucunuza bırakanların sesidir.
 
Bugün 27 Mart… Dünya tiyatrolarının kararlılığın en güçlü duyulduğu gün. Vardık, varız, var olacağız! Bugün binlerce sahnede milyonlarca söz kendi hayatına tanıklık ediyor. Hüznü, aşkı, inancı, inadı, öfkeyi, acıyı, direnişi, anlamayı ve kahkahayı dinleyelim.
 
Bugün 27 Mart… Dünya tiyatro kapılarının polislerce dolaşıldığı, sansürün, yasakların A4 kağıtlara resmi mühürlerle yazıldığı, umudun, barışın sesinin kısılmaya çalışıldığı bu zamanlarda, yaşasın bir hayalden bir dünya yaratanların çılgınlığı!
 
Kutlu olsun sahnelerimizin cesareti, inancı, inadı ve kahkahanın bugünü…”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR