Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RANDEVU FİLM FESTİVALİ 20.YILINDA
RANDEVU FİLM FESTİVALİ 20.YILINDA
Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 20. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.Dünya sinemasının seçkin örnekleri 2017 yılını biterken İstanbullu sinemaseverlerin karşısında çıkıyor.
31 Ekim 2017, 23:05
 
Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 20. yılında klasikleşmiş ve yenilenen bölümlerini keşfetmeye çağırıyor.
 
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK)’nın 26 yıllık tecrübesiyle gerçekleştirilen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 20. kez sinemaseverlerle buluşuyor.
 
Dünya sinemasının seçkin örnekleri 2017 yılını biterken İstanbullu sinemaseverlerin karşısında çıkıyor.
 
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi “Aç Gözünü!”, “Gastronomi Randevusu” ve “Odak Ülke” bölümlerinin yanı sıra festival filmleri bu yıl, geçen yıllardan farklı olarak “Türk Sinemasında Yeni Ufuklar” ve “Engelsiz Sinema” başlıkları altında gösterilecek.
 
Festivalin bu yıl en çok dikkat çeken seçkileri ise; “Odak Ülke: Çin” ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Gastronomi Randevusu”.
 
Geçtiğimiz yıl ilk olarak İspanyol sinemasına merceğini çeviren Randevu İstanbul’un bu yılki odağında ise Çin Sineması var. Sinema sanatının ve sinema endüstrisinin gelişimini farklı coğrafyalar özelinde takip etme fırsatı sunacak bu bölüm, son iki yılın dikkate değer Çin yapımı filmlerinden oluşan 10 filmlik bir seçkiyi seyirciyle buluşturacak. Çağdaş Çin sinemasının Türk sineması ile karşılaştırmalı olarak ele alınacağı bir dizi panelin de düzenleneceği bu bölümde, Çin sinemasından çok sayıda konuk ağırlanacak. Çin’den gelecek sinema sanatçıları, yapımcılar, akademisyenler ve sinema sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla Randevu İstanbul, izleyiciye hem çağdaş Çin sinemasının son durumunu tüm yönleriyle yansıtacak hem de Çin Sineması ile Türk sineması arasındaki ortak yapım koşullarının tartışılacağı bir platform oluşturacak.
 
Festivalin bir diğer bölümü ise geçtiğimiz yıl ilk kez İstanbullu sinemaseverlere beyazperdede ziyafet veren “Gastronomi Randevusu”. Randevu İstanbul’un dünya gastronomi gündeminin nabzını tuttuğu bu bölümde yemek tutkusuyla sinema tutkusu biraraya geliyor. “Gastronomi Randevusu”nda bu yıl 7 yeni film seyirciyle buluşacak. Bu sene bu bölümde festival takipçilerine sunulan yenilik ise birbirinden iştah açıcı filmlerde izleyecekleri lezzetleri ünlü şefler tarafından hazırlanacak menülerde tatma imkanı bulacak olmaları. Gösterimlerin ardından filmden ilham alınarak oluşturulmuş menülerin sunulacağı “Gastronomi Randevusu, sinemaseverlere yepyeni bir deneyim sunacak.
 
Festival Afişindeki “Baykuş”
 
Randevu İstanbul'un bu yılki afişinde, sinemadaki renkliliği ve çeşitliliği gözlemlemek ve keşfetmek teması göze çarpıyor. “Bilgelik” ve “yenilikçi yaklaşım” ı simgeleyen tasarımdaki “baykuş” figürü tüm sinemaseverleri Randevu İstanbul'da keşfetmek için perdeye bakmak üzere sinema salonlarına çağırıyor.
 
01-07 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivaldeki 60’a yakın film ise City’s Nişantaşı Cinemaximum, Zorlu PSM Cinemaximum salonlarında ve SALT Galata’da gösterilecek.
 
“20. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali”, çağdaş sinemanın iyi örneklerini, 2017'de dünya festivallerinde boy gösteren, seyirciyi ve eleştirmenleri perdeye kilitleyen, sinema aşkını tazeleyen, birbirinden çarpıcı, yeni filmleri keşfetmek için 1-7 Aralık haftasında seyirciyi sinema salonlarına davet ediyor.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR