Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PLAYBOY EFSANESİNİ KAYBETTİ
PLAYBOY EFSANESİNİ KAYBETTİ
Playboy dergisinin kurucusu ve sahibi Hugh Hefner 91 yaşında hayatını kaybetti.Hugh Hefer'in oğlu Cooper Hefner, pek çok kişinin babasının yokluğunu derinden hissedeceğini açıkladı
28 Eylül 2017, 16:00

 

Hefner'ın doğal nedenlerle yaşamını yitirdiği duyuruldu. Hugh Hefer'in oğlu Cooper Hefner, pek çok kişinin babasının yokluğunu derinden hissedeceğini açıkladı.

Babasının "bir medya öncüsü" olarak etkili ve sıra dışı hayatı olduğunu söyleyen Cooper Hefner, babasını "ifade özgürlüğü, sivil haklar ve cinsel özgürlük savunucusu" olarak tanımladı.Hefner’ın, kendisinin koyduğu 600 dolar ve annesinden aldığı 1,000 dolar ile 1953 yılında evinin mutfağında hazırlayarak yayınlamaya başladığı Playboy dergisinin ünü yıllar geçtikçe dünyaya yayıldı. 

image

Hefner, dergiyi daha sonra aralarında Türkiye’nin de bulunduğu onlarca ülkede yayınladı.

Playboy, yıllar içinde dünya çapında en fazla satan erkek dergisi haline geldi ve zirveye ulaştığı dönemde içinde Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerde her ay 7 milyon kopya satar oldu.

Hefner, Playboy modelleriyle evlenmiş ve yaşamının son yıllarını lüks malikanesinde verdiği partilerle geçirmişti.Kaynak: Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner hayatını kaybetti image

Derginin ilk sayısı Aralık 1953’te basıldı. Marilyn Monroe‘nun 1949 yılında çekilen efsanevi çıplak takvim pozu da yer alıyordu. Dergi 70,000 adet basıldı ve iki hafta içinde tüm baskıları tükendi.

1960’ların sonunda Hefner, magazin imparatorluğunun en iyi zamanını yaşadı. Kendi özel dev uçağında elit bir yaşamı vardı. “Big Bunny” adındaki DC-9 Jet uçağına hayalindeki partiler için 5.500.000 Milyon $ yatırmıştı.
 
Misafirler havaalanı pistinde hostesler tarafından karşılanırdı. Kızların tavşan kılığında özel tasarlanmış siyah suni deriden mini üniformaları vardı. Tavşan kulaklar ve kuyruklar da aksesuar olarak takılıyordu.
 
image
 
Playboy dergisinin ünü yıllar geçtikçe dünyaya yayıldı ve dünya çapında en çok satan erkek dergisi haline geldi. İçinde Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde her ay 7 milyon kopya satar oldu.
 
Yıllar içinde Playboy’un kapaklarını Drew Barrymore, Lindsay Lohan, Pamela Anderson, Farrah Fawcett, Madonna, Sharon Stone, Kim Kardashian, Kim Basinger gibi birçok ünlü süsledi.
 
Genellikle ABD Los Angeles Holmby Hills’deki “Playboy Mansion” malikanesinde kameralara ipek pijamalarıyla poz vermeyi seven Hefner’in çevresi ölene dek birbirinden güzel kadınlarla çevrili oldu. İki kere evlenen Hefner bu evliliklerden dört çocuk babası oldu. 2012’de evlendiği eşi Crystal Harris 27 yaşındaydı.
 
Birçok yaşıtı köşesine çekilip emekli olurken Hefner son yılllarını lüks malikânesinde verdiği dev partilerle geçirdi. Hefner’in içlerinde dergiye poz veren modeller de olmak üzere 1,000’i aşkın kadınla birlikte olduğu biliniyor.
 
Geçtiğimiz hafta 91’nci yaş gününü yaklaşık 500 bin takipçisi bulunan Instagram hesabından paylaştığı fotoğraflarla kutlamıştı.
 
Playboy dergisinden gelen gelirlerle ilerleyen yıllarda kumarhaneler ve gece kulüpleri açan Hefner’in ölmeden önce yaklaşık 200 milyon $ değerindeki Playboy dergisinin yanısıra 23 gece kulübü, 5,000 çalışanı ve 1,000’i aşkın hizmetçisi vardı.
 
Hefner’ın oğlu Cooper babasının ölümünün ardından onu “ifade özgürlüğü, sivil haklar ve cinsel özgürlük savunucusu” olarak tanımladı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR