Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
WIEL'DEN DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI
WIEL'DEN DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI
Fenerbahçe'nin futbolcusu Van der Wiel, 4,5 milyon lira dolandırıldığını söyleyerek şikayetçi olmasının ardından gözaltına alınan organizatör Ümit Akbulut soruşturması genişletiliyor.
17 Mayıs 2017, 00:26
 
Fenerbahçe'nin futbolcusu Van der Wiel dolandırdığını iddia edip şikayetçi oldu. Polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Kim bu hergün Ferrari değiştirip dolarları su gibi harcayan Ümit Akbulut ?
           image
 
Fenerbahçeli futbolcu Van der Wiel nasıl dolandırıldığını savcılığa verdiği ifadede şöyle anlattı;
-"Kendisine güvendim. Organizasyon yapacağız diye 4 ay süreyle para istedi. Boksör Floyd ve Justin Bieber'i getireceğini söyledi. Bu isimleri kullanarak beni kandırdı. Son olarak verdiğim para 4.5 milyon dolara ulaştı dolandırıldım dedi ve savcılığın yolunu tuttu. 
 
Türk adaletine güveniyorum bu tarz dolandırıcılıkları sadece Türk adaleti durdurabilir."
 
Altındaki lüks arabaları ile sosyal medyada boy gösteren Ümit Akbulut'un dün bileklerinde kelepçe vardı. 
Fenerbahçe'nin futbolcusu Van der Wiel, 4,5 milyon lira dolandırıldığını söyleyerek şikayetçi olmasının ardından gözaltına alınan organizatör Ümit Akbulut ile Sinan S.nin polisteki işlemleri sürüyor. Polis Van der Wiel'in gönderdiği paraların banka dekontlarına ulaştı. 
 
image
 
Fenerbahçeli futbolcu Van der Wiel dolandırıldığını iddia edip şikayetçi olunca Ümit Akbulut kelepçeli vaziyette gözaltina alındı
 
2 şüpheli hakkında, Tayland'daki bir spor kulubünü 1.2 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla da şikayette bulunuldu,polis büyük paralar ,ultra lüks hayat ve adeta havaya savrulan dolarların kaynağına inmeye çalışıyor.Polisin uluslararası sanal bahis ve şike olayları hakkında araştırmalara başladığı iddia ediliyor.
 
        image
 
Peki olay neydi, Ümit Akbulut nasıl dolandırmıştı? Kelepçelenip tutuklanan sosyal medyada ihtişamlı ve renklli hayatı ile boy gösteren Ümit Akbulut ne ile suçlanıyor.
 
Hollandalı futbolcu Van der Wiel, birlikte iş yapmak vaadiyle kandırıldığını ve 4,5 milyon dolar parasının alındığını söyleyerek şikayetçi olmuştu. Avukatı ve kız arkadaşı ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen Van der Wiel, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde 2 saat boyunca kalarak şikayetiyle ilgili ifade vermişti
 
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin dolandırıcılık iddialarını kabul etmedikleri öğrenildi. Birlikte iş yaptıklarını anlatan şüphelilerin, aralarında sözleşme olduğunu herhangi bir dolandırıcılık olayının meydana gelmediğini iddia ettikleri öğrenildi
 
image
Eski Galatasarayli Melo ile
 
Polis'in özellikle Türkiyede futbol oynadıktan sonra ayrılan yabancı uyruklu futbolcu ve  menajerleriyle irtibat kurulmaya çalışıldığı öğrenildi. Yetkililer gözaltında bulunan iki kişi için Cumhuriyet Savcılığından gelecek talimata göre hareket edeceklerini soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirttiler.
 
 Medyada 'Dünya'daki tüm ünlüleri tanıyan Türk' diye boy boy röportajları çıkmıştı. Şimdi ise Fenerbahçeli futbolcu onun bir 'dolandırıcı' olduğunu iddia ediyor. Kendini organizatör olarak tanıtan Ümit Akbulut'un gözaltına alındığı olay ve onun hakkındaki bilgiler.
 
image
 
Fenerbahçeli futbolcuyu gerçekten dolandırdı mı ? Su gibi harcamaların  kaynağı ne?
 Ümit Akbulut, sosyal medyanın çok takipçisi olan gizli kutularından biri… Genellikle 'hakkında çok az bilgi olan Akbulut 'çok paralı biri' olarak tanımlanıyor. Artvinli bir orta halli bir ailenin çocuğu , Almanya’da doğup büyümüş. 
 
Ümit Akbulut'un şöhreti ise telefonu çevirdiği anda ulaşabildiği ünlü isimler. Justin Bieber’la canı istediği zaman “Facetime” görüntülü konuşma yapabiliyor.
 
Puff Daddy, 50cent, Wiz Khalifa dünyaca ünlü kişilerle sıkı diyaloğu var.…
Felipe Melo, Didier Drogba ve Colin Kazım ile birlikte B4L isimli bir organizasyon şirketinin ortaklığını paylaşıyor.
 
image
                             Acun Ilıcalı ile Boksör Floyd Mayweather Ümit Akbulut ile samimi ortamda poz veriyorlar
 
Harcamalarının kaynağını açıklayamıyor,gelirini kanıtlayacak bir veri yok,vergi ödemeyen bir şirkete ortak.
 
Dediğine göre 2 kere de Milli Piyango'dan büyük ikramiye vurmuş. Hayatının her alanında ünlüler boy gösteriyor. Altında lüks arabalar kolunda milyonluk saatler var,playboy kızları,istanbul gece hayatında onlarca kadınla aşk yaşadığı iddiaları,İstanbul gece klüplerinde büyük itibarı var.
 
İşte Benim Stilim ile Nazlı Kayaaslan ile ismi aşk dedikodularına karışmıştı.
 
Nazlı Kayaaslan onunla 'evleneceğim' diye programı bile terketmiş,sosyal medyada geniş bir açıklama yapmıştı.Bu aşk ilişkisi magazin basınında oldukça ilgi çekmişti. Sonrasında Ümit Akbulut'un kabarık arkadaş listesi arasında kaybolan bir ilişki olarak kaldı, düğün fotoğraflarını gören de evlendiler haberini okuyan da olmadı...
 
image
 
Ümit Akbulut kendini piyasaya ünlü tanıdıkları sayesinde kolay kabul ettirdi.İşi dünya çapındaki ünlü isimleri Türkiye'ye getirmek.
 
Fenerbahçeli futbolcunun dolandırıldığım diyerek başvurmasının aslı organizasyonlar için gereken paranın büyük bir proje için alındığı konusunda olduğu.Akbulut,Boksör Floyd ve Justin Bieber'i Türkiye'ye getirmek için ondan 4.5 milyon dolar almıştı.
 
image
 
Türkiye'ye ünlü isimleri getirmek için futbolcuların paralarını kullanan Ümit Akbulut, bu kez büyük bir suçlamayla karşı karşıya.
 
Almanya'da gurbetçi bir ailenin çocuğuyken organizatör olan Ümit Akbulut hayatını verdiği bir röportajda şöyle anlatmıştı;
 
-Almanya’da doğup büyüdüm. 1 ablam var. 16 yaşımda Amerika’ya gittim. 4 sene kolej basketbolu oynadım.Almanya’da 2 sene avukatlık okudum sonra “Bu bana göre değil” dedim ve bıraktım. Okumakla olmuyor bu işler.
 
Türkiye’ye geldim. Futbol menajerliği yapmaya başladım. 
 
Ardından İstanbul’a geri dönmeye karar verdim. 6 yıldır da İstanbul’da yaşıyorum. Annem ünlü bir deri şirketinde çalışıyordu. 2008 yılında babamla ayrıldılar ve annem Türkiye’ye geri döndü. Ardından ben de İstanbul’da yaşamaya başladım.
 
image
                                                                                                                                             Ümit Akbulut  Hande Yener
 
2010 yılında Colin Kazım’ın futbol menajerliği ile başladım
B4L (Brothers for life) 2010 yılında Colin Kazım’ın futbol menajerliği ile başladı. Ondan sonra Felipe Melo ile Didier Drogba katıldı. İlk başta futbol menajerliği ile başladı ardından da şirkete üye oldular. Şu an hala 4 ortağız 
 
 Ardından organizatörlük oluştu. 
Türkiye’de 200’e yakın organizasyon yaptım. Şirketler bana geliyor ve birçok ünlü ismi Türkiye’ye getirmemi istiyorlar.
 
image
 
Oryental Didem ile söz yüzüğü takmıştı.Ümit Akbulut İstanbul gecelerinde kız arkadaşları ile fenomen olmuştu
 
Çünkü Puff Daddy’nin sahibi olduğu Amerika’da en büyük 3. Plak şirketi olan Bad Boy Records’un ortağıyım. Dolayısıyla sanatçılarla iş yapıyorum ve onları getiriyorum. Bad Boy Records bünyesinde 168 sanatçı var. O yüzden benim sanatçıları buraya getirmem daha kolay oluyor. Getirdiğim ünlüler burada etkinliklere katılıyor, 2 gün tatil yapıyorlar, yata gidiyorlar, Kapalıçarşı gibi yerleri geziyorlar. Ondan sonra ülkelerine dönüyorlar.
 
image
 
Boksör Floyd Mayweather İstanbul’a yanında 5 milyon dolar nakitle geldi ve 2 milyonunu ünlü bir alışveriş merkezinde harcadı. Yanında 2 adam onun çantasını taşıyordu. 5 milyon dolar nakitle alışverişe gitti ve yanında 4 tane kız arkadaşı vardı.
 
Herkesin özel bir yeteneği vardır, şans ve kısmeti vardır.
Evet, ben de şanlı bir adamım. 2 defa milli piyango kazandım. 2011’de 11 trilyon, 2013’te 2 trilyon bu sene de 100 bin TL kazandım ama o bir şey değil,diyecek kadar mütevazi bir kişilik !
 
image
 
Ümit Akbulut reportaja devam ediyor
Türkiye’den Nur Yerlitaş’ın, Ece Erken’in menajerliğini yapıyorum. Bülent Ersoy’la beraber çalışıyoruz. Aslında ben herkesle iyiyim ama Türkiye piyasasına fazla girmiyorum.
İnsanlara ne kadar yardımda bulunursanız o kadar geri alırsınız. Ben çocukları mutlu etmeyi seviyorum yetim çocuklarla ilgili birçok organizasyon yaptık. Ve başka yardımlar da ama bunları asla reklam malzemesi olarak kullanmam.  Ben ödül geceleri ve benzeri şeylere gitmiyorum, gerek yok.
 
50Cent’in eşi benim 6 yıllık arkadaşım.
Benimle oturan insan da kaprisli olamaz. Çünkü diğer ünlülerin yanında sırıtmak istemezsiniz. Sırıtırsanız da kaybedersiniz. Benim gibi bir insana kapris yapılması ihtimali de çok düşük, çok zor…
Bana, “Neden bu kadar başarılısın?” dediklerinde “Doğru yerde, doğru zamanda, doğru insanlarla olmak” diyorum ve anahtar sevgi ve saygı başka hiçbir şey değil. Tabii bir de gereken şartları yerine getirmek var,demiş,fakat  birçok nokta belirsiz olarak merak ediliyor.
 
Şeffaf Gazete.com
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR