Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SAHTE BOTOKS PANİĞİ
SAHTE BOTOKS PANİĞİ
Türkiye ve dünyada yaygınlaşan botoks uygulamasının gün geçtikçe arttığı ortaya çıktı. Ancak tedavi amaçlı da kullanılan botoks uygulaması birçok tartışmayıda beraberinde getiriyor.
24 Şubat 2016, 15:15

 

Türkiye ve dünyada yaygınlaşan botoks uygulamasının gün geçtikçe arttığı ortaya çıktı. Ancak tedavi amaçlı da kullanılan botoks uygulaması birçok tartışmayıda beraberinde getiriyor.

Dentapolitan Diş Hastanesi İmplotoji Uzmanı ve Çene Cerrahı Doç. Dr. Mustafa Tek, botoks konusunda çok önemli açıklamalar yaptı.

image

BOTOKS NASIL ETKİ GÖSTERİR?

Botoks uygulandığı kas dokusunda sinirleri bloke ederek, kasın kasılmasını engellediğine vurgu yapan Tek, "Sinir uçlarından nörotransmitterin salınımını engeller. Böylece uygulandığı bölgede cilt dokusu düzgün ve kırışıksız olur.

UYGULAMASI ZOR MUDUR? YAN ETKİSİ VAR MIDIR?

Botoks uygulamak kolay bir işlemdir ve ağrı yok denecek kadar azdır. Uygulamasından sonra hafif şişlik ve kızarıklıkla karşılaşabilineceğini aktaran Dr. Tek ‘kaslar üzerine etkisinin 4- 8 ay boyunca devam ettiğini bildirdi. Daha sonra tekrarlanması gerekebilir" dedi.

BOTOKS TEDAVİ AMAÇLI DA KULLANILABİLİR Mİ?

Günümüzde genellikle Botoksun kozmetik amaçlı yüzdeki mimik çizgilerinin yumuşatılması için kullanıldığına dikkat çeken Dentapolitan Diş Hastanesi İmplotoji Uzmanı ve Çene Cerrahı Doç. Dr. Mustafa Tek , "Botoks günümüzde tıp ve diş hekimliği dünyasında tedavi amaçlı da kullanılıyor" şeklinde devam etti.

Diş hekimliği pratiğinde tedavi amaçlı olarak "temporomandibuler eklem = çene eklemi tedavisinde, çiğneme kaslarının asimetrik gelişiminin tedavisinde, gummy smile = görünen diş eti estetiğinin düzenlenmesinde, bruksizm = diş gıcırdatma tedavisinde, trigeminal nevralji, tik ve tremor gibi bozukluklarin tedavisinde, çesitli spastik bozukluklarda, aşırı terleme ve bazı nörolojik hastaliklar gibi" kullanılmaktadır.

FELÇ EDER Mİ?

Botoks 18 yaş üstü bireylerde ve hekim endikasyonuna göre ihtiyaç duyulduğu zaman, estetik amaçlı ya da tedavi amaçlı yapılabilir. Botoks sadece enjekte edildiği kasın kasılmasını geçici süre olarak engeller. Felç eder bilgisi tamamıyla yanlış kullanılmaktadır.

BOTOKS KİMLER TARAFINDAN YAPILMALIDIR?

Botoks uygulaması bu konuda eğitim almış uzman hekimler tarafından yapılmalıdır.

SAHTE BOTOKSLAR VAR MIDIR?

Dentapolitan Diş Hastanesi İmplotoji Uzmanı ve Çene Cerrahı Doç. Dr. Mustafa Tek Piyasada satışa sunulan ucuz botokslar vardır. Bunlar steril olmayan koşullarda izinsiz üretilmiştir. Denetimi olmayan ve bu konuda uzman olmayan kişiler tarafından hastalara uygulanmaktadır. Bu konuda hekimlerin ve hastaların dikkatli olması gerekir. Botoks yüz dolgusu değildir. Dolasıyla yüzü şişirmez. Mimik çizgilerini yumuşatır dedi.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR