Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FİZYOTERAPİST KOL KIRDI
FİZYOTERAPİST KOL KIRDI
Antalya’da 2 yıl önce motosiklet kazasında felç kalan 26 yaşındaki Gökhan Kaymak’ın ailesi, 2 ay önce ‘Evde Sağlık Hizmetleri’ne başvurdu.
6 Aralık 2015, 16:21

 

Antalya’da 2 yıl önce motosiklet kazasında felç kalan 26 yaşındaki Gökhan Kaymak’ın ailesi, 2 ay önce ‘Evde Sağlık Hizmetleri’ne başvurdu.

Eve gelen fizyoterapistin oğlunun sağ kolunu kırdığını anlatan 50 yaşındaki Mehmet Kaymak, “Öyle ses çıktı ki yatak kırıldı sandım. Felçli bir çocuğun üzerinde güç denemesi yapılmaz” dedi.

Adıyaman’dan 20 yıl önce gelerek kente yerleşen Mehmet Kaymak ve ailesi, 10 yıl önce Muratpaşa İlçesi’nde market işletmeye başladı. 3 çocuklu ailenin tek oğlu Gökhan Kaymak, ortaokuldan mezun olduktan sonra turizm sektörüne girdi. Otellerin çamaşırhane bölümünde çalışan Kaymak, 25 Mayıs 2013 akşamı Anadolu Kavşağı Alt Geçidi’nde motosikletiyle kaza yaptı. Olay yerine gelen ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Gökhan Kaymak, 4 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra servise alındı. Vücudunun tamamı felç olan Gökhan Kaymak, 1.5 yıl süren tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi. Midesinden beslenen Gökhan Kaymak, baba Mehmet ve anne Ayşe Kaymak tarafından bebek gibi bakılmaya başlandı.

‘ÖYLE SES ÇIKTI Kİ YATAK KIRILDI SANDIM’

Oğlunu istediği her an görebilmek için odasına güvenlik kamerası bile taktırdığını anlatan Mehmet Kaymak, 2 ay önce ‘Evde Sağlık Hizmetleri’ için Atatürk Devlet Hastanesi’ne başvurduğunu söyledi. Hastanenin görevlendirdiği fizyoterapist Yasin C.’nin 2 aydır evlerine geldiğini dile getiren baba Kaymak, “Evde Sağlık Hizmeti için başvurduktan sonra aynı kişi aralıklarla eve gelmeye başladı. Çeşitli hareketler yaptırıyordu. 2 Aralık Çarşamba günü geldiğinde ben de oğlumun yanındaydım. Sağ kolunu fazla zorladı. Öyle ses çıktı ki önce yatak kırıldı sandım. Görevli oğlumun kolunun kırıldığını söyleyince şok geçirdim” diye konuştu.

Ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen oğlunun kolunu alçıya aldıklarını belirten Kaymak, görevliden şikayetçi olduğunu söyledi.

KOLUNU KIRMA ANI KAMERADA

2 yıldır oğlunun iyileşmesini dört gözle beklediklerini, hatta kazada kırılan kafatası kemiğinin Kaymak’ın iyileşmesi halinde tekrar nakledilmesi için hastanede bekletildiğini anlatan Mehmet Kaymak, şöyle konuştu:

“Oğlumun kolu kırıldıktan sonra görevli bir daha gelmedi. Ben onun kılına bile zarar gelmesini istemezken, oğlumun kolu şimdi alçıda. Odasına taktırdığım güvenlik kamerası o gün olanları çekmiş. Şimdi oğlumun kolunun kırıldığı anı izlerken ağlıyorum. Oğluma bir kastı olduğunu düşünmüyorum, ama felçli bir insanın üzerinde güç denemesi yapılmaz. Bunun eğitimsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum.”

 

Antalya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ise olayın ardından inceleme başlatıldığını bildirdi. Hastanenin Evde Sağlık Hizmetleri’ni hem kendi personelinden hem de dışarıdan hizmet alımı olarak gerçekleştirdiği öğrenildi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR