Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖZEL HASTANE DÜZENLEMESİ YANLIŞ
ÖZEL HASTANE DÜZENLEMESİ YANLIŞ
Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar 1 Ocak'ta başlayacak özel hastane düzenlemesinin yanlış olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini söylüyor. Ancak ruhsat almaya devam edeceklerini açıklıyor.
27 Ekim 2013, 09:23

 

Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar 1 Ocak'ta başlayacak özel hastane düzenlemesinin yanlış olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini söylüyor. Ancak ruhsat almaya devam edeceklerini açıklıyor.

Dünyada gelişmiş ya da gelişmemiş bütün ülkelerin son yıllarda artık çok önemli bir sorunu var: Sağlık sistemi. Sağlık sistemine bir zamanlar gıptayla bakılan İngiltere, Almanya gibi ülkelerin sistemi çöktü. ABD ’de ise sağlık sisteminde iyileştirme yapmak isteyen Barack Obama, Cumhuriyetçiler’in hışmına uğradı. Devlet daireleri iflas etti.

Yanlış beslenme, gıda sanayiinin endüstrileşmesi maliyeti yüksek kanser, obezite gibi hastalıkları körüklüyor. Maliyetleri karşılayamayan sistemde çıkış aranıyor. Yeni felsefeler üretiliyor. Yeni trend’lerden biri modern tıp yerine hastalıkları engelleyecek koruyucu tıbbın öne çıkması.
İntegratif tıp olarak adlandırılan ve giderek yaygınlaşan bu felsefenin şimdi
Türkiye
’de de bir temsilcisi var: Acıbadem Grubu.

Time’ın kapağında
1991 yılında kurulan, bünyesindeki 16 hastanede 13 bin çalışanı bulunan Acıbadem Sağlık Grubu’nun yatırımcıları Malezyalı Khazanah, Japonya’da Mitsui ve Mehmet Ali Aydınlar. Sağlık sektöründe sürekli büyüyen yeni hastaneler satın alan Acıbadem Grubu, son yatırımları ile global bir grup oldu, şimdi de farklı alanlara giriyor.
Dünyada sağlık sistemini etkileyen ilk beş insan arasında gösterilen, Time dergisine kapak olmuş Prof. Dr. Andrew Weil ile Bodrum’da Acıbadem New Life merkezi faaliyete geçiyor.
Merkezin lansmanı önceki akşam yapıldı. İmam Altınbaş, Abdurrahim Albayrak, Zeynel Abidin Erdem, Denizbank CEO’su Hakan Ateş gibi işadamlarının katıldığı lansmanda Mehmet Ali Aydınlar’la sohbet ettik. Sağlıkta dünyada yeni gelişmeler yaşandığını söyleyen Aydınlar, şunları söylüyor:
“Modern tıp tedavi edici tıp. Artık çok pahalı. Koruyucu ve alternatif tıp arayışları var. Önemli olan artık sağlıklı yaşatabilmek. Sağlıklı yaşamak zinde yaşlanmak. Hasta olmanın önüne geçmek. İntegratif tıp bunu hedefliyor ve modern tıbbı revddetmeyen bir sistem.”
Merkezi kurmalarının nedenini bu yenilikleri yakalamak olarak açıklayan Aydınlar, modern tıpla beraber yürüyen bu sistemin Türkiye’de ilk olduğunu anlatıyor. Aydınlar bu merkezle sağlık turizminin de gelişeceği görüşünde.

Hastane ruhsatı alabiliriz
Aydınlar’la sağlık sisteminde güncel gelişmeleri de konuşuyoruz. Türkiye’de hükümetin en büyük övünç kaynağı sağlık sisteminde bazı sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlardan biri bir zamanlar teşvik edilen ve sayıları hızla artan özel hastanelere getirilen yeni kısıtlamalar. Özel hastanelere yeni kadro ve ruhsat verilmediği için ruhsat ticareti dönemi yaşanıyor. Düzenlemeye göre yasak 1 Ocak’ta başlayacak.
Küçük özel hastanelerin artık ayakta kalması zor. Ölçek ekonomisi bu sektörü de etkisine almış durumda. Ruhsatlar satılık. Bu ruhsatları alan büyük gruplardan biri de Acıbadem Grubu. Mehmet Ali Aydınlar’a bu düzenlemeyi ve ruhsat almaya devam edip etmeyeceklerini soruyorum. İhtiyaçlarının tamamlandığını söyleyen Aydınlar, ancak uygun şartlarda olursa birkaç ruhsat daha almayı planladıklarını açıklıyor.
Ancak düzenlemeyi doğru bulmadığını da ekliyor Aydınlar. Ruhsatlı bir hastanenin ruhsatının başka bir hastaneye geçmesinin yanlış olduğunu belirtiyor ve “Bu yanlışın düzeltileceğine inanıyorum” diyor. Bu arada hastane ücretlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu farkının yüzde 200 arttırılmasına yorumu ise şöyle: “SGK fark ücreti yüzde 200 arttı, bu nedenle zam gelecek deniyor. Yüzde 200 fark alan hastane zaten çok az olacak. Ayrıca neyin yüzde 200’ü. 5 yıldır zam yapılmıyor zaten. Artış söz konusu olamaz.

”Yönetim belli, yeni yüzler olacak!

Bu arada Fenerbahçelilerin bu günlerde gözü kulağı Aydınlar’da. Mevcut Başkan Aziz Yıldırım’a karşı adaylığını açıklayan Aydınlar, Ali Şen ve Sadettin Saran’dan destek aldı. Ancak bazı Fenerbahçeliler Aydınlar’ın 2015’teki asıl genel kurul yerine olağanüstü genel kurulda aday olmasına kırgın. Aydınlar’a Fenerbahçe adaylığını ve yönetim kurulunda kimler olacağını soruyorum. Tabii ki açıklamıyor. Ancak “Yönetim kurulunu oluşturdum. Ağırlıklı olarak yeni yüzler olacak” diyor. Bu arada Fenerbahçe’nin geçen günlerde açıkladığı ‘kurumsallaşma ve CEO’ sisteminin devam edip etmeyeceği sorumu da “Fenerbahçe şeffaf değil, sorunlar var. Ama bütün bunları basın toplantısı ile açıklayacağım” diye yanıtlıyor.

Weil’den bir komplo önerisi

Komplo’nun Latincede birlikte nefes almak anlamına geldiğini hatırlatan Weil çok önemli bir komplo yani nefes düzenlemesi öneriyor. Bunu her gün yapan kişinin 6-7 hafta sonra sindirim sistemi, uyku bozuklukları, kan basıncı gibi sıkıntılardan kurtulacağını anlatıyor. Paylaşmadan edemedim:
Rahat bir pozisyonda oturun. Dilinizin ucu, üst kesici dişlerinizin arkasına temas etsin. Dalga sesi çıkarır gibi ağızdan nefes vererek başlayın.
Ağzınızı kapayın, burnunuzdan 4 sayıda nefes alın.
7 sayı nefesinizi tutun. 8 sayıda ağzınızdan dalga sesi çıkararak nefes verin.
4 kez arka arkaya yapın. Başlangıçta günde iki kez. Bir defada 4’ü geçmeyin.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR