Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEST MODEL OF THE WORLD'ÜN ARKASINDAKİ GÜÇ
BEST MODEL OF THE WORLD'ÜN ARKASINDAKİ GÜÇ
80 mankenin katıldığı, Türkiye’den onlarca şöhretin çıkmasına vesile olan Best Model of the World finali İstanbul CVK Park Bosphorus otelde Kıroğlu sponsorluğunda yapıldı Murat Hamdi Kıroğlu bu sponsorluğu anlattı..
21 Aralık 2014, 14:07

 

Geçtiğimiz hafta dünyanın birçok ülkesinden 80 mankenin katıldığı, Türkiye’den onlarca şöhretin çıkmasına vesile olan Best Model of the Turkey’den doğan Erkan Özerman’ın yarattığı model yarışması Best Model of the World finali İstanbul’un en popüler otelleri arasında yerini alan CVK Park Bosphorus otelde yapıldı.

Yarışma son yıllarda büyük sıkıntılar yaşıyordu, ilgisizlik karşısında yer bulmakta zorlanılıyordu.

O kadar ki yılların duayeni Erkan Özerman bu ilgisizlik karşısında “Yeter artık Türkiye’de bu iş benim için kapandı!” diyecek kadar bıkkınlık noktasındaydı.

15 gün öncesine kadar daha önce de Best Model of the Turkey  finaline ev sahipliği yapan Beşiktaş Belediyesi’ne ait MKM yapılması planlanıyordu ve dünyanın farklı ülkelerinden gelecek yarışmacıların konaklamasının belirsiz olduğu bir süreç vardı.

image

En iyi otelde bir haftalık kamp ve özel davetler sonrası yapılan final.

Son anda Best Model of the World yarışması çok özel bir mekâna kavuşmuştu, peki nasıl oldu, sihirli bir değnek bu yıl İstanbul’un en iyi oteli sayılabilecek Taksim Gümüşsuyu’nda bulunan CVK Park Bosphorus oteline taşıdı yarışmayı.

Kıroğlu şirketler grubu Best Model of World yarışmasına tek başına sponsor olarak dikkat çekti.

Yarışma programı açıklandıktan sonra yapılan basına açık yemek’te  Kıroğlu markası stand’ta yer alıyordu.

Organizasyonun başından itibaren büyük destek veren şirket bir anda dikkatleri üzerine çekti ve moda ve modellik sektörüne yıllardır büyük isimler kazandıran bu yarışmanın arkasında güçlü bir duruş sergiledi.

Bizde olayı bu şekilde sahiplenen ve mükemmel bir atmosferde yarışmanın gerçekleşmesine vesile olan Kıroğlu Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı Murat Hamdi Kıroğlu ile moda, reklam ve dizi sektörünün olmasa olmazı modellik  sektörüne verdiği bu desteği ve Kıroğlu şirketinin nezdinde Murat Kıroğlu kimdir onu konuşup tanımak, tanıtmak istedik.

image

İşte Şeffaf Gazete imtiyaz sahibi Mutlu Demirdelen ile Kıroğlu Grup başkanı sayın Murat Hamdi Kıroğlu’nun söyleşisi.

Şeffaf Gazete: Murat bey öncelikle hayırlı olsun...

Murat Hamdi Kıroğlu: Sağ olun çok teşekkür ederiz, hoş geldiniz.


Ş.G.: Öncelikle tebrik ederiz... Türkiye’de her zaman iyi isimleri ortaya çıkaran, bunları vizyona taşıyan sektörün marka yarışmasına tek başınıza Kıroğlu Şirketle Grubu olarak sponsor oldunuz. Sizi tanıyabilir miyiz?

Kıroğlu Grubu olarak 19 tane şirketimiz var.

M.K.: Ben Murat Kıroğlu soyadımızı taşıyan, Kıroğlu markası ile bir çatı altında toplanmış bünyesinde 19 şirket olan büyük bir yapının yönetim kurulu başkanıyım.

Kıroğlu grubu olarak birbirinden farklı sektörlerde işimiz yatırımlarımız var. Bunların arasında otelcilik, inşaat, otopark, emlak yatırım, sanayi ve eğlence “atış poligonu” olan bir geniş iş kolu yapımız ile faaliyetteyiz.

Şirketimizin temeli 90 yılında dayanıyor , elektrik mühendisiyim, 13 yıl Miami’de yaşadım, son 4 yıldır aktif olarak Türkiye’deki yatırımlarımızın gelişmesi, büyümesi için çalışıyorum. İstanbul’da olmayı özlemiştim ,çalışmayı ,üretmeyi dostlarımla Nişantaşı’nda zaman geçirmeyi seviyorum.

image

Ş.G.: Neden Best Model Of World yarışması? Yolunuz nasıl yolunuz kesişti?

M.K.: Türkiye’de böyle bir projenin içinde olmak yıllardır aklımdaki bir olaydı. Bir tesadüf oldu bilgilendik, 26-27 yıldır başarıyla sürülen bu yarışmanın bizim için iyi bir hedef olduğuna inandım ve Sayın Erkan Özerman beyle konuşmamızın neticesinde ortak fikirler oluşturduk. Prensiplerde mutabık kalmamız sonucu Kıroğlu olarak şirket markamızın tek sponsor olarak anılacağı “Best Model of World” yarışmasına sponsorluğumuzu kabul ettiler, el sıkıştık ve maceramız böyle başladı…

Ş.G.: Dünyanın çeşitli ülkelerinden 80 mankene ev sahipliği yaptınız, dünya güzeli kızlar ve genç yakışıklı mankenler şirketiniz misafirperverliğinde Kıroğlu markası ile bütünleşmişmişler ve size büyük ilgi gösterdiler, bu size nasıl bir duygu verdi?

M.K:  Genç farklı kültürden insanlarla bir arada olmak tabii ki çok güzel oldu, bunların birçoğu modellik kariyerinin başlangıcında olan gençler, inanıyorum ki buradaki kamp süreci ve final gecesi onların hayatlarında unutmayacağı bir anı olacak, İstanbul’daki bu bir haftayı unutamayacaklar, biz Kıroğlu ailesi olarak güzel anıların içinde olmaktan mutluluk duyacağız.

Ş.G.: Yarışma süreci geldi geçti memnun musunuz?

M.K.: Artık yeni bir laf var yeni Türkiye diye bu yeni Türkiye’ye yeni proje ortaklıkları gerek. Bu yeniliklerin getireceği dinamizm mutlaka olumlu olacaktır, biz de bu yenilikten memnunuz. Bu proje bize de Best Model ailesine de bir kazanç olmuştur, biz kendi adımıza memnunuz.

 

Ş.G.: Bu işbirliğinin sizce tek anlamı Kıroğlu markasına katkısı mıdır?

M.K.: Tabi ki hayır, biz kendimizden çok ülkemize ve yaşadığımız İstanbul şehrine verdiğimiz katkıdan dolayı mutluyuz. Yarışmacı gençlerimiz ve onları takip etmek için gelen uluslararası basın mensupları İstanbul’un en iyi manzaralı otelinde bir hafta mükemmel ağırlandılar.

İstanbul’da çok özel mekânlarda davetlere katıldılar. 80 model yüzlerce kare İstanbul resmini sosyal medyadan paylaştı.

Düşünsenize Afrika’dan, Uzakdoğu’ya, Güney Amerika’dan, Baltık Cumhuriyetlerine her kıtadan gelen bu gençler birer sosyal medya fenomeni gibi, yüz binlerce takipçileri var. Bunlar adeta İstanbul tanıtım gönüllüsü gibi davrandılar. Bu gençleri takip eden herkes İstanbul’un, boğazın ve tarihi Beyoğlu’nun boğazın muhteşem karelerini arkadaşlarından takip etti, inanıyorum ki bu yarışma sonrası birçok genç İstanbul’a gelmek için can atıyordur.

Teknoloji o kadar gelişti ki buradaki ortamı güzellikleri ailesine canlı yayın olarak aktaran arkadaşlar vardı, işte biz bunun güzelliğini yaşadık mutlu olduk. İşin sosyal boyutu çok önemliydi.


Ş.G.: Bir haftalık ev sahipliğinden sonra bu sektörü ve insanları sevdiniz mi?
M.K.: Açık olmak gerekirse ben kendimi sektörün içinde ya da yakınında  görmedim, biz işin sponsor kısmındaydık, sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirip dışarıdan şov’u keyifle izleyen durumdaydık.

 

Ş.G.: Murat bey sizin gibi işin yakınında olup, dışarıdan keyifle bakan biri olarak ne söylersiniz, bu renkli bir sektör mü?

M.K.: Buraya gelen modeller aldıkları dereceler ne olursa olsun zaman sürecinde bir çoğu manken, oyuncu olarak iyi yerlere gelirler, bunlardan şarkıcı veya oyuncu olarak da başarılı olanlar olacaktır işte bu olduğu takdirde bu da bizim gururumuz olacaktır, çorbada bizimde tuzumuz var deyip seviniriz. Bu sektördeki gençler mükemmel, özgüvenleri tam, dünyanın her ülkesine çalışmaya gidiyorlar, kolay meslek değil renkli ama zor...

 

Ş.G.: Kıroğlu şirketler grubu bundan sonra modelleri, Türk moda sektörünü yakından takip etmeye devam eder mi?

M.K.: Büyük ihtimalle edeceğiz, şu ana kadarki  kararım budur. Moda organizasyonları sektörünü daha yakın takip edip kaliteli projelerde sponsorluklarla destek vermek, özellikle Türkiye’de gençlere yeni kapılar açacak projeler ilgi alanımızda olabilir.

 

Ş.G.: Yarışma ve yarışmacı konaklamaları için İstanbul’daki en mükemmel otellerden birini tercih etmişsiniz, bunu yapmak gerçekten güç işi ne dersiniz?

M.K.: Evet  “CVK Park Bosphorus Otel” bence de şu an Türkiye’nin en iyi oteli. Şirketimize yakışır bir organizasyon olması için tercihimiz burası oldu. Bunun dışında otel sahibinin çok sevdiğim arkadaşım olması bu kararımızı daha da pekiştirdi...

image

Yarışmacılarımız  için tahsis edilen residance bölümü mükemmeldi.

Türkiye’nin en iyi manzarası, mutfağı ve SPA ‘sı ile çok özel bir mekân. Yarışmacı arkadaşlar bu kalitede bir mekânda ağırlandıkları için gerçekten mutlu, daha düşük bütçeli bir yeri tercih edebilirdik fakat şirket imajımıza uygun CVK Park Bosphorus oteli tercih ettik. Biz şirket olarak böyle bir organizasyonu tek başımıza taşıyabileceğimiz için de alt sponsor kabul etmedik.

 
Ş.G.: Murat bey sizin bize ve sektördeki gençlere vermek  istediğiniz   mesajlarınız var mı?

M.K : Bizim dileğimiz ve beklentimiz gençlerimize hedefleri doğrultusunda destek verilerek onları hedeflerinden sapmadan idealist yaşamalarını desteklemek olmalı.

Bu moda sektörü de olabilir başka bir meslek grubu veya hobi olabilir. Bu pırıl pırıl gençlerin yönlendikleri konuları aktif hale getirip desteklersek inanıyorum şu çağımızda gençliğin yakasına yapışan bir sürü kötü olaydan onları koruyabiliriz.

Bu spor olur, sanat olur gençlerimize sosyal aktiviteler sunmalıyız. Bu kötülüklerden uzak kalırlarsa yeni bir nesil yetiştiriyor oluruz, bizim de isteğimiz dileğimiz budur...

Ş.G :Basında pek açıklanmadı bu büyük proje için ne kadar sponsorluk bedeli ödediniz

M.K :Bunu benim açıklamam etik olmaz ama şunu söyleyebilirim , CVK Park Bosphours otel bize çok yakınlık gösterdi , onlarında bu organizasyonun burada yapılması isteği bizim için kolaylaştırıcı sebep oldu , bu işin maliyetini şirketimiz çok rahat taşıyacak güçtedir bu yeter sanırım.

Ş.G.: Ben yıllardır moda show sektörüne hizmet veren biri olarak son yıllarda sektöre en içten katkıyı yapan isim olduğunuz için teşekkür ederim. Umarım sizi daha çok görürüz.

M.K.: Ben sizin nezdinizde ekibinize teşekkür ederim, umuyorum artık daha görünür olacağız.

Final ve kazananlara tam destek

Evet yarışma güzel bir final ile bitti Erkeklerde Türkiye’yi  Temsil eden Caner Tanrıverdi ,bayanlarda dünya podyumlarında parlamaya aday Angola’dan Ema Diogo kazandı.

Sponsor Kıroğlu Grubu kendi markaları olan AIRSOFT adını taşıyan ödülleri Erkeklerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini temsil eden  Erdal  Özirfanoğlu , Bayanlarda Kırgızistan güzeli Evgeniia Krivenko kazanırken, taçlarını Murat Hamdi Kıroğlu taktı ve kazanan bu yarışmacıların idealleri doğrultusunda yanlarında olacağını belirtmesi desteğin en açık göstergesiydi.

Roportaj : Mutlu Demirdelen

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR