Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MARMARİS AKSAZ'DA YANGIN
MARMARİS AKSAZ'DA YANGIN
Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınamadı, alevler Aksaz Deniz Üs Komutanlığı tesislerine ulaşınca 6 otobüs dolusu insan bölgeden çıkartıldı. Yangına 714 personel, 14 uçak, 35 helikopter, 83 arazöz, 5 iş makinesiyle müdahalede bulunuluyor.
22 Eylül 2022, 03:53
 
 
Muğla'nın Marmaris ilçesinde 12.30 civarında çıkan orman yangını hâlâ kontrol altına alınamadı. Alevler sert esen rüzgar nedeniyle şu an itibariyle Marmaris'e 7 kilometre uzaklıktaki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sınırlarına kadar indi.
 
Yangını mahallinde izleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay,  yaptığı açıklamada, “Alevler tesisleri ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Şu ana kadar 6 otobüs dolusu Aksaz yaşayanı bölgeden tahliye edildi. Tahliye çalışmaları sürüyor” dedi.
 
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DURUMU AÇIKLADI
Orman Genel Müdürlüğü, yangına ilişkin son durum bilgilendirmesinde bulundu. Yangına 714 personel, 14 uçak, 35 helikopter, 83 arazöz, 5 iş makinesinin müdahalede bulunduğu bildirildi.
 
Orman Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında, “Ormana düşen ateş yüreğimize de düşüyor. Yeşil Vatan'ımızın her karışını korumak için var gücümüzle alevlerle savaşmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
VALİ TAVLI: MÜCADELEMİZİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ
Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Marmaris’te meydana gelen orman yangınını kontrol altına alabilmek için tüm ekiplerimiz sahada. Mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Ormanın kahramanları son alev sönene kadar yeşil vatanı korumak için gece gündüz demeden mücadele ediyor” dedi.
 
MSB’DEN YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Twitter hesabından “Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına; 1 adet İHA, 10 adet helikopter, arazözler, su tankerleri, dozerler, çeşitli yangın söndürme araçları ve görevli personelimiz ile destek sağlamaya devam ediyoruz” mesajını paylaştı.
 
Marmaris’te çıkan orman yangını henüz kontrol altına alınamadı.
Alevlerin sert esen rüzgar nedeniyle Marmaris'e 7 kilometre uzaklıktaki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sınırlarına kadar inmesinin ardından başlatılan tahliyeler için Marmaris Ticaret Odası yaptığı açıklamayla bazı otellerin hizmete ayrıldığını açıkladı.
 
Öte yandan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü gece görüşlü hava söndürme araçlarının sözleşmesi bittiği için çalışamıyor iddiasına henüz yanıt vermedi.
 
Mehmetçik söndürme çalışmalarına destek veriyor
Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangına yönelik müdahale devam ediyor.
 
Milli Savunma Bakanlığından alınan bilgiye göre, bölgede görevli Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait insansız hava aracı tarafından tespit edilen yangına müdahale için Muğla Valiliğinin talebi üzerine Aksaz Üs Komutanlığından su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile personel görevlendirildi.
 
İzmir Orman Bölge Müdürlüğünce de bölgede söndürme çalışmaları süren yangına takviye amacıyla görevlendirilen 12 arazöz, 4 su tankeri, 4 teknik eleman, dozer ve yer ekibinin yola çıktığı öğrenildi.
 
AFAD'dan Marmaris'teki orman yangınına ilişkin açıklama
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale için 592'si Orman Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan 1393 personel, 338 araç ve 35 iş makinesinin görevlendirildiğini bildirdi.
 
AFAD'dan yapılan açıklamada, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınına müdahale çalışmalarının Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile eşgüdüm halinde devam ettiğini belirtildi.
 
Açıklamada, Muğla Valiliği İl AFAD Merkezinin "Türkiye Afet Müdahale Planı" kapsamında ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle toplandığı bilgisi verilerek, şunlar kaydedildi:
 
"Orman Genel Müdürlüğü ve Muğla AFAD İl Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda bölgede yürütülen çalışmalara 592'si Orman Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere; AFAD, İtfaiye, DSİ, Karayolları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ, İl Sağlık Müdürlüğü ve UMKE'den toplamda 1393 personel, 338 araç ve 35 iş makinesi görevlendirilmiştir."
 
Bölgeye 2 mobil baz istasyonunun sevk edildiği, İzmir'den de AFAD Mobil Koordinasyon Tırı'nın gönderildiği belirtilen açıklamada, gelişmelerin takip edildiği aktarıldı.
 
Yerleşim alanına yakın evler tahliye ediliyor
Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle bölgeye yakın yerleşim alanındaki evler tahliye edilmeye başlandı.
 
Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda dün akşam saatlerinde çıkan yangına havanın kararması nedeniyle karadan çok sayıda arazöz, personel ve iş makineleriyle müdahale sürüyor.
 
Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan yangın için bölgeye yakın illerden de itfaiye ekipleri sevk edildi. Çok sayıda gönüllü de kendi imkanlarınca ekiplere destek olmaya çalışıyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında yangın bölgesine görevlilerin dışında kimse alınmıyor.
 
Alevlerin orman içindeki yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Bördübet mevkisinde bulunan 30 evde tahliye işlemleri başlatıldı.
Evleri gezen jandarma ve polis ekipleri, vatandaşların dumandan ve yangından etkilenmemeleri için evlerini boşaltmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Vatandaşlar evlerini ve ahırlarda bulunan hayvanlarını boşaltmaya başladı. Bazı mahalle sakinleri ise evlerinin yanacağı endişesiyle gözyaşı döktü.
 
Muğla Valisi Orhan Tavlı da bölgede çalışmaları takip ediyor. Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun bir çaba sarf ettiklerini aktaran Tavlı, tüm imkanların seferber edildiğini, takviye ekiplerin yangın bölgesine yönlendirildiğini kaydetti.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR