Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MUÇEV SAHİLLERİ BATAKLIK YAPIYOR
MUÇEV SAHİLLERİ BATAKLIK YAPIYOR
Yargı Muçev'e dur dedi.Fethiye Körfezi’nin dibinin balçığa döndüğüne dikkat çeken mahkeme bölgenin ayrıntılı incelenmesi gerektiğini vurgulayarak ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararını iptal etti.
7 Eylül 2022, 21:42

 

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği’nin kurduğu, Cumhurbaşkanlığı ve kamu bürokratlarının yöneticisi olduğu MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi'ne Fethiye Körfezi’nde ‘dur’ dedi.

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği’nin kurduğu, Cumhurbaşkanlığı ve kamu bürokratlarının yöneticisi olduğu MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi'ne Fethiye Körfezi’nde ‘dur’ dedi. Fethiye Körfezi’nin dibinin balçığa döndüğüne dikkat çeken mahkeme bölgenin ayrıntılı incelenmesi gerektiğini vurgulayarak ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararını iptal etti.

Muğla’nın incisi Fethiye Körfezi’nde MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi'ne tarafından “tekne bağlama iskelesi” yapılmak isteniyor.

 
Muğla Valiliği de projeye 9 Eylül 2020 tarihinde “ÇED Gerekli Değildir” kararı vermişti. Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği, Valilik'in bu kararının iptali istemiyle dava açtı. Dernek dava dilekçesinde, projenin tanıtım dosyasının yetersiz olduğu belirtildi ve çevrenin korunması ile sürdürülebilir ekonomi ilkelerine de aykırı olduğu anlatıldı.
 
Fethiye Körfezi’nde kirliliğin hat safhada olduğu ifade edilen dilekçede her türlü faaliyetin körfezi geri dönüşsüz olarak yok edebileceğinden bahsedildi. MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi ile TMMOB Mimarlar Odası da davaya müdahil oldu.
 
image
 
‘Büyük zarar gördü’
Davayı görüşen Muğla 3. İdare Mahkemesi kararında bilirkişi raporuna atıfta bulunarak yat limanı projesinin ÇED sürecine tabi tutulması gerektiği belirtti. Kararda projenin dava konusu bölgede doğal ekosistemin kısmen tahrip olabileceği ihtimaline değinilerek körfezde deniz altının tekne ve yatların demirleme faaliyetleri sonucu büyük zarar gördüğü vurgulandı. Kararda körfezin dibinin balçık yığınına döndüğü ve bölgenin ayrıntılı olarak incelenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Bilirkişi raporunu dikkate alan mahkeme valiliğin kararını hukuka uygun bulmadı ve iptal etti.
 
'Yetkililere sesleniyoruz’
Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği tarafından kararın ardından yapılan açıklamada özetle şöyle denildi:
 
Yetkililerden; mahkemece verilen karara kulak verilmesini, Fethiye Körfezi’nin temizlenmesi için harekete geçilmesini, aranacak çözümlerde, bilimsel yöntemlerden ve katılımcı demokrasinin temel unsurlarından olan sivil toplumdan destek alınarak yol yürünmesini talep ediyoruz.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR