Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAZETECİ YAZAR ERGUN POYRAZ'A SALDIRI
GAZETECİ YAZAR ERGUN POYRAZ'A SALDIRI
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, evinin önünde uğradığı saldırıda dövülen yazar Ergün Poyraz'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürerken, olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.
12 Nisan 2022, 16:12
 
 
Ergenekon davasında 2007 yılında tutuklanan ve 6 yıl 9 ay Silivri Cezaevi’nde kaldıktan sonra tahliye olan yazar Ergün Poyraz, dün saat 19.00 sıralarında, Kuşadası Davutlar Mahallesi'ndeki evinin önünde bir grup tarafından dövüldü.
 
Saldırganlar kaçarken, yaralanan Poyraz, çağrılan ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Başında çatlak olan Poyraz, yoğun bakıma alındı.
 
                         image
 
Ergenekon kumpas mağdurlarından yazar Ergün Poyraz'ın, evinin önünde uğradığı saldırının altından Kuşadası Belediyesi'ndeki "ihale yolsuzluğuna" iddialarına kadar uzanan organize bir yapı çıktı.
 
İstanbul plakalı otomobilden yola çıkan polis, gece boyu yaptığı operasyonlarla 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
 
Saldırıda ağır yaralanan Ergün Poyraz, ağır yaralandı, yoğun bakıma alındı.
 
Saldırının ardından kaçan üç saldırgan Aydın polisi tarafından yakalandı. Polis ekiplerinin gece boyu yaptığı operasyonlarla 3 kişiyi daha gözaltına aldı
 
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan yazar Ergün Poyraz, Davutlar Mahallesi'ndeki evinin önünde dün akşam saatlerinde saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Ergün Poyraz, Söke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Poyraz, yoğun bakıma alındı.
 
Edinilen bilgilere göre Ergün Poyraz’a saldırı, Kuşadası Belediyesi ile ilgili bir ihaleyi ihbar etmesinin ardından gerçekleşti. 
 
           image
 
Ergün Poyraz önceki gün Kuşadası Belediyesi'ne bir ihbar mektubu gönderdi. 
 
Ergun Poyraz'ın ihbar mektubuna konu ettiği Kuşadası Belediyesi'nden son 17 ihalenin 15'ini alan Turan Bagı'nın sahibi olduğu ZBT adlı inşaat firmasıydı. Bu şirketin PKK ile de ilişkili olduğu Kuşadası'nda dilden dile dolaşan bir iddiaydı.  Ergün Poyraz da önceki gün Kuşadası belediyesine bu konuyla ilgili bir ihbar mektubu gönderdi. 
 
Mektupta şirketin hem örgütle bağlantısının olduğunu hem de büyük bir yolsuzluk ile ilgili iddialarını paylaştı. Ergün Poyraz’ın dikkati çektiği ihalede belediye şirketten 750 bin ton mıcır taş alırken bu miktarın Kuşadası için çok çok büyük bir alım olduğu belirtildi. 
 
Ergün Poyraz'ın bu ihbar mektubu, saatler sonra inşaat şirketine sızdı. 
 
Polisin tespitlerine göre şirkette çalıştığı belirtilen üç kişi Ergün Poyraz’ın evinin önüne geldi. Poyraz’ın kapısını çalan üç saldırgan “Yanlışlıkla arabanıza çarptık aşağı iner misiniz” diyerek Ergün Poyraz’ı evinden çıkardı. Evinin önünde Poyraz’ı darp eden üç saldırgan, üzerinden arabayla geçti. 
 
Ağır yaralanan Ergün Poyraz yoğun bakıma kaldırıldı, hayati tehlikeyi henüz atlatamadı.
Aydın İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri çok kısa süre içinde saldırganların kimliğini belirledi.  
 
ZBT inşaat şirketinin sahibi Turan Bagı, Zana Bagı ile şöför Vural Çelik yakalanarak, gözaltına alındı. 
 
Poyraz'ın eşi Perihan Poyraz, "Evin önündeki park halindeki otomobilimize arkadan çarptılar. Eşim bunun üzerine aşağı indi. Ben de balkondan olup bitene bakıyordum. Eşim otomobilin arka tarafına bakmak için yöneldiğinde 3 kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Eşim yere düştü. Bunun üzerine bağırarak, aşağıya indim. 3 kişi otomobille, geri manevra yaparak üzerinden geçmeye çalıştı. Komşular olmasa ezeceklerdi. Eşim, şu an yoğun bakımda. Çok üzgünüz" dedi.
 
EMNİYET'TEN AÇIKLAMA
 
Ergün Poyraz'e saldırı olayı ile ilgili Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Şüpheli araç plakası, markası ve kayıtlı olduğu şirket tespit edilmiş, şüphelilerin tespiti ve yakalanması yönünde başlatılan çalışmalarda; olaya karıştığı tespit edilen otomobil Söke ilçesinde terk edilmiş vaziyette bulundu, olayın şüphelisi olduğu değerlendirilen 6 kişi gözaltına alındı. Yapılan ikamet ve iş yeri aramalarında şüphelilere ait cep telefonları, dijital materyaller, ihale dokümanları ve farklı firmalara ait kaşeler ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor" denildi.
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR