Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAZ DAĞLARINDA KORKUTAN YANGIN
KAZ DAĞLARINDA KORKUTAN YANGIN
Kazdağları'nın eteklerinde bulunan, Bayramiç'e bağlı Toluklar Köyü yakınlarında meydana gelen orman yangınına müdahale sürüyor.Şiddetli rüzgâr çalışmaları zorlaştırıyor
1 Nisan 2022, 17:44
 
 
Çanakkale Bayramiç'e bağlı Toluklar Köyü, Külcüler Köyü ile Çırpılar Köyü mevkiinde meydana gelen orman yangına müdahale ediliyor. Tarım alanında başladığı öğrenilen ve rüzgârın da etkisiyle ormanlık alana sirayet eden yangına, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale ediliyor.
 
Bölgede dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodos fırtınası yangının söndürülmesini zorlaştırıyor.   
 
Türkiye'nin ve dünyanın en önemli oksijen üretim merkezlerinden biri olan Kazdağları'nın eteklerinde bulunan Toluklar Köyü yakınlarındaki orman yangınına çok sayıda arazöz ve iş makinesinin yanı sıra orman işçileri de müdahale ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına ayrıca çevre ilçeler Çan, Yenice ve Ayvacık'tan da Orman İşletme Müdürlükleri ekipleri ile belediyelere ait araçlar katılıyor.
 
image
 
CHP İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren, yangın bölgesindeki çalışmalara Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ile birlikte destek verdiklerini ifade ederek, sık sık yön değiştiren rüzgârın söndürme çalışmalarını zorlaştığını ifade etti. Göğüsgeren, "Kazdağları'nın en güzel ormanları yanıyor" ifadesini kullandı. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR