Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA'DA YUSUF YERKEL PROTESTOLARI
ALMANYA'DA YUSUF YERKEL  PROTESTOLARI
Soma'da madenciyi tekmeleyen dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın özel kalem müdür yardımcısı Yusuf Yerkel'in Frankfurt Başkonsolosluğu’na Ticaret Ataşesi olarak gönderilmesine tepkiler dinmiyor.Bugün Frankfurt Başkonsolosluğu önünde “Yerkel istemiyoruz” protestosu yapıldı...
16 Şubat 2022, 18:11

 

Soma faciası sırasında ailesinden birini kaybeden madenciyi tekmeleyerek büyük tepki çeken dönemin başbakanı Erdoğan'ın özel kalem müdürü yardımcısı Yusuf Yerkel'e Almanya'da tepkiler dinmiyor...

Yerel dernekler Yusuf Yerkel'in Almanya'da çalışmasına karşı geri adım atmazken 6000 euro net maaşla göreve başlayacak Yerkel de "işbaşı" yapamıyor.

image

13 Mayıs 2014'te Soma'daki maden faciasında 301 işçi yaşamını yitirdi, dönemin Başbakan Erdoğan'ın 'Özel kalem müdür Yardımcısı' Yusuf Yerkel'in Frankfurt Konsolosluğu'na aylık 6000 Euro'luk maaş ile işe başlayacak  haberi duyulunca tepkiler çığ gibi büyüdü.
 
image

 

Türkiye'nin gündemine oturan olay Yusuf Yerkel'in madenci Erdal Kocabıyık'ı tekmelesi oldu..
 
Alman Sosyal Demokrat Parti, Sol Parti, Yeşiller'in yanı sıra, ATİYAB adlı işadamı örgütü, Halk evleri, sosyal demokrat dernekler, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Alman Sendikalar Birliği ve IG Metall temsilcileri, bugün yine Frankfurt Başkonsolosluğu önünde eylemdeydi.
 
Eski Ticaret Ataşesi gittiği halde, yoğun eylemler ve tepkiler yüzünden henüz atandığı göreve başlayamayan, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yerkel'in atanma kararının geri alınması istendi.
 
image
 
“ONUNLA ASLA ÇALIŞMAYIZ”
 
Gözaltına alınmış bir işçiyi tekmelemenin insanlık suçu olduğunu vurgulayan konuşmacılar, “Hemen atama kararını geri alın. Yerkel'i Frankfurt'ta istemiyoruz. Hiç bir alanda görev yapmasına izin vermeyeceğiz“ ifadesini kullandı. İşadamları örgütleri ise kesinlikle Yerkel'le çalışmayacaklarını vurguladı.
 
image
 
YAKIN KENTLERDEN GELDİLER
“Yerkel- Persona non grata- İstenmeyen adam”, “Frankfurt'ta istenmiyorsun” pankartları taşındı. Ayrıca, Soma faciasında ölenler anıldı. Bu atamanın ölen onca canın anısına bir saygısızlık olduğu belirtildi. Eyleme, Frankfurt dışında Darmstadt Halkevi, Beşiktaş Halkın Takımı grubu, Rüsselsheim Barış Evi, Alevi dernekleri ve CHP örgütleri de destek verdi.
image
 
Yapılan eyleme hava ısısının 0 derece olmasına rağmen yüzlerce kişi katıldı. "Persona non grata", "persona non grata", "Yusuf Yerkel'i istemiyoruz" pankartları asıldı.
 
ALMAN MEDYASI YAKINDAN TAKİP ETTİ
 
Polis ve güvenlik güçleri çevrede geniş önlem alırken, “Almanya'da işçi düşmanı, Almanya'da kinle tekmeleyenleri istemiyoruz” ve “Yusuf Yerkel Frankfurt'u terk edin” gibi sloganlar atıldı.
 
Konuşmaların ardından Başkonsolosluk önüne çelenk bırakıldı. Konuşmaların ardından Alman Sendikalar Birliği ve Türk derneklerinin temsilcileri atamayı kınadı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR