Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OSMAN KAVALA TUTUKLU KALDI!
OSMAN KAVALA TUTUKLU KALDI!
Birleştirilen Gezi Parkı ve Çarşı davalarının tek tutuklu sanığı Osman Kavala, yapılan aylık tutukluluk incelemesinde oy çokluğuyla tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bir hâkim karşı oy kullandı, bir sonraki duruşma 21 Şubat'ta yapılacak.
10 Şubat 2022, 12:06
 
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi-Çarşı davasının tek tutuklu sanığı olan ve bin 563 gündür cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala’yı yine tahliye etmedi.
 
Kavala’nın aylık tutukluluk incelemesini dosya üzerinden yapan mahkemenin oyçokluğuyla aldığı karara üye hakim muhalefet şerhi koydu.
 
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Osman Kavala dosyasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) havale ederek Türkiye'ye karşı ihlal prosedürünü resmen başlatılmasının ardından, 13. Ağır Ceza Mahkemesi bugün toplanarak Gezi-Çarşı davası sanığı Osman Kavala'nın tutukluluk durumunun aylık incelemesini yaptı.
 
Mahkeme heyetinin yaptığı incelemede, Kavala’nın tutukluluğuna dair yapılan son değerlendirmeden bu yana hukuki durumunda değişiklik olmadığı belirtildi.
 
image
 
OYÇOKLUĞUYLA 'TUTUKLULUĞA DEVAM' KARARI VERİLDİ
 
Mahkeme, yaptığı değerlendirme sonucunda, “Osman Kavala’ya isnat edilen suçun vasıf ve niteliği, yargılamanın geldiği aşama, mesnet suçlara ilişkin kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin bulunması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı” gerekçesiyle Kavala’nın tutuklu kalmasına karar verdi.
 
Osman Kavala’nın tutukluk halinin devamına oyçokluğuyla karar verilirken üye hakimlerden biri muhalefet şerhi koydu.
 
Üye hakim, muhalefet şerhinde, “Kavala’nın savunmasının alınmış ve delillerin toplanmış olması, dosyanın geldiği aşama ve bu aşamadan sonra delil karartma ihtimalinin bulunmadığı” gerekçesiyle tutukluluğun devamına gerek olmadığını belirtti. Tutukluluğun bir tedbir olduğuna vurgu yapan üye hakim, muhalefet şerhinde, Kavala hakkında bir veya birkaç adli kontrol hükmünün uygulanabileceğini ve adli kontrol tedbirleriyle de istenen amaca ulaşılabileceğini belirterek çoğunluğun görüşüne katılmadığını bildirdi.
 
Birleştirilen Gezi-Çarşı davasının bir sonraki duruşması 21 Şubat Pazartesi günü yapılacak.
 
AVRUPA KONSEYİ İHLAL PROSEDÜRÜ BAŞLATMIŞTI
 
"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "siyasal, askeri casusluk" suçlarından yargılanan ve 1500 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) "derhal serbest bırakılmalı" kararına rağmen tahliye edilmiyor.
 
Öte yandan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, oy çokluğuyla Osman Kavala dosyasının AİHM'e havale edilmesine karar vermiş, Türkiye'ye karşı ihlal prosedürü resmen başlatılmıştı.
 
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin Osman Kavala davasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) havale edilmesine dair ara kararı oy çokluğuyla kabul etmesiyle "Türkiye'de devam eden bağımsız yargı sürecine müdahale niteliği taşıyan yaklaşımını devam ettirdiğini ve yargı sürecine saygı ilkesini ihlal ettiğini" bildirmişti

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR