Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EREĞLİ'DE KAR PROVAKASYONU KAVGASI
EREĞLİ'DE KAR PROVAKASYONU KAVGASI
Karadeniz Ereğli'deki kar provokasyonunun ardından konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Eğer bugün bunun üzerine gitmezsek ileride daha büyük provokasyonlar yapılacak demektir. Onun için bu işin peşini asla bırakmayacağız. Hukuk yolunda hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.
29 Ocak 2022, 12:38
 
Karadeniz Ereğli'deki kar provokasyonunun ardından konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Eğer bugün bunun üzerine gitmezsek ileride daha büyük provokasyonlar yapılacak demektir. Onun için bu işin peşini asla bırakmayacağız. Hukuk yolunda hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.
 
Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışından, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğlisi ilçesi de etkilendi. Kendisini Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı'na bağlı Türkiye'nin Sesi gazetesinden diye tanıtan Kıvanç Ay  isimli provakatör sahıs karla mücadele aracına bindi. Kıvanç Ay, kendi cep telefonuyla aracın üzerinde tüm anları kaydetti.
 
Kıvanç Ay kaydettiği videoda 'Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı'na bağlı Türkiye'nin Sesi gazetesi olarak' iş makinasını getirdiklerini söyledi.
 
İş makinasının Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile geldiğini öne süren Ay, iş makinasını kullanan operatöre karları CHP'li diye gösterdiği evlerin önüne yığmasını istedi.
 
'Korkma sen cumhurbaşkanına bağlısın'
'CHP'li belediye temizlemedi, Zonguldak Belediyesi özel ekip gönderdi. Bu araçlar cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle geldi' diyen Kıvanç Ay'ın videosunda bir aracın etrafı ile bir bahçenin girişinin karla kapatıldığı görüldü. Kendi evininde bulunduğu sokakta komşularını operatöre CHP'li diye gösterirken operatöre 'Korkma sen cumhurbaşkanına bağlısın' diye talimat verdi.
 
image
 
Belediye, tutanak tuttu
Kıvanç Ay'ın komşularının evlerinin önüne yığdığı karlarla ilgili Karadeniz Ereğlisi Belediyesi tutanak tuttu. Tutanakta getirilen iş makinasının Karadeniz Ereğlisi Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı olduğu belirtildi.
 
Görsel basın ve medyada yayınlanan haberin ardından Elmas TV’ye açıklamada bulunan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yapılanların provokasyon olduğunu söyledi.
 
"Biz Ereğli’de devletimizin ve müteahhitlerimizin yardımıyla işlerimizi gayet güzel yürütüyoruz. En az zararla bu işleri kapatmaya çalışıyoruz. Ancak dışarıdan bize bir müdahale olmasın, herkes kendi işine baksın" dedi.
 
"İl Özel İdaresinin koskoca dorsesi Ova köyünden kepçeyi yüklüyor. Vilayetten veya daha üst kademelerden emir gelmiş bir tane aracı Süleymanlar Mahallesine getiriyor ama orada zaten yollar açık. Yol açık olmasa dorse oraya girebilir mi?" diye soran Posbıyık şöyle devam etti:
 
'Kepçe Orman İşletmesi'ne ait'
 
"Önce kendi evinin önünü açtırıyor, orada ki karları ‘CHP’li bunlar’ diyerek yan tarafta ki evin önünü kapattırıyor. Bunu muhabirlerde mikrofona söylüyor. Ereğli Belediye Başkanına saygısızca laflar söylüyor. Benim için ‘şov yapıyor’ diyor, ‘Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu araç buraya geldi’ diyor, ‘Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan bu aracı buraya gönderdi’ diyor. Ama dorse İl Özel İdaresi’ne ait, tespit ettik fotoğraf ve videolar elimizde. Dorse üzerindeki kepçe de Orman İşletmesine ait. Ancak kardan dolayı köy yolları kapalı olduğu için geçici hizmetle Özel İdare’nin emrine verilmiş.
 
'Şantiye şefi talimat verdi'
Aracın operatörüne sorduk ‘Efendim ben gelmezdim mahalleye, şantiye şefi Kaan bey talimat verdi’ diyor. Kaan beyde bizim arkadaşlara telefon ediyor, ‘Bana yukarıdan emir geldi, mecburdu, üzgünüm’ demiş ama yukarıdakinin ismi söylenmiyor. Ancak videoda muhabirler sık sık Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın ismini geçiriyorlar. Biz de anlayamadık. Çözmeye çalışıyoruz.
 
'Suç duyurusunda bulunacağız'
Hazırlıklarımızı yapıyoruz, bütün avukatlarımız çalışıyor. Suç duyurusunda bulunacağız. Benim için oradaki muhabirlerin söylediği laflar önemli değil. Ama Ereğli’de bir provokasyon yapılmaya çalışılıyor ve bunun sadece belediye farkına varıyor. Bu provokasyonlar troller tarafından yapılıyor. Tabii buna da İl Özel İdaresi gibi kuruluşlar da yardımcı oluyor. Eğer bugün bunun üzerine gitmezsek ileride daha büyük provokasyonlar yapılacak demektir. Onun için bu işin peşini asla bırakmayacağız. Hukuk yolunda hakkımızı araya devam edeceğiz”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR