Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SUNA KIRAÇ'A SON VEDA
SUNA KIRAÇ'A SON VEDA
Koç Holding eski Başkan Vekili Suna Kıraç, son yolculuğuna uğurlandı. Kıraç için Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde düzenlenen cenaze namazı siyaset, iş, spor ve sanat dünyasından birçok ismi bir araya getirdi.
16 Eylül 2020, 12:56
 
Yıllardır ALS hastalığı ile mücadele eden Koç Holding eski Başkan Vekili, merhum iş insanı Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç'ın cenazesi bugün Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nden kaldırılarak Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.
 
image
 
Türkiye'nin acı kaybı Suna Kıraç son yolculuğuna uğurlandı.
 
Koç ailesi tarafından Koç Holding’de merhume Suna Kıraç’a veda töreni düzenlendi. Koç ve Kıraç Aileleri ile Koç Holding çalışanlarının katıldığı törende Suna ve İnan Kıraç’ın kızları, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç ve Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu konuşma yaptılar.
 
image
 
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da halası Suna Kıraç’ın cenazesine katıldı,Ali Koç cenazede çok üzgünü ve cenazeyi taşıyanlar arasındaydı..
 
SUNA KIRAÇ’IN TABUTUNA DA AYNI SANCAK
 
Tabutun üzeri Sadberk Hanım Müzesi'nden getirilen Osmanlı sancağı ile örtüldü.Sancak daha önce Vehbi Koç, Sevgi Gönül ve Mustafa Koç’un cenaze törenlerinde de kullanılmıştı. 
 
Suna Kıraç’ın naaşının üzerine örtülen örtüde “Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü’l-hakku’l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku’l-va’di’l-emîn” yazıyordo. Bu ifade “Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir” anlamına geliyor. Örtü daha önce Vehbi Koç, Sevgi Gönül ve Mustafa Koç’un cenaze törenlerinde de kullanılmıştı. Vehbi Koç’un soyağacı Hacı Bayram-ı Veli’ye kadar gidiyor. Hacı Bayram Veli türbesindeki kubbenin eteğinde uçları yarım daire kemerlerle son bulan dikdörtgen kartuşlarda da “Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü’l-hakku’l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku’l-va’di’l-emîn” yazıyor.
 
İBB BAŞKANI İMAMOĞLU CENAZEDE
 
Suna Kıraç için kılınan cenaze namazı siyaset, iş, spor ve sanat dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. Cenazeye katılan İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, cami girişinde basın mensuplarına, “Başımız sağ olsun. Gerçekten hem iş dünyası açısından büyük iz bırakmış çok kıymetli bir hanımefendi hem de bu ülkenin ve bu şehrimizin özellikle gelişimine katkı sunan, eğitim, kültür, sanat; bütün alanlarda belki de örnek bir fedakarlığı ortaya koyan bir hanımefendi. Saygıyla, minnetle her zaman anacağız. Rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” açıklamasını yaptı.
 
image
 
Koç Holding ardından Cenaze merasimi  Altunizade’deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde gerçekleştirildi. 
 
Merasimin ardından Suna Kıraç’ın cenazesi Aile üyelerinin katılımı ile Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanı’na defnedildi.Cenaze merasiminde ve törende pandemi kurallarına riayet edilirken, katılımcı kapasitesi sınırlı tutuldu.
 
"BENİM BU HAYATTA EN BÜYÜK ŞANSIM SENİN GİBİ BİR ANNEM OLMASI"
 
Kızı İpek Kıraç  yaptığı duygusal konuşmada şunları söyledi:
 
"Biricik biricik annem, birbirimize bu hayatta doyamadık. Beni ailene kattığın gün hayal ettiğin hayatımızı yaşayamadık. Daha senden öğrenecek o kadar çok şey varken eksik kaldım, tam bir Suna Kıraç öğrencisi olamadım. Ah şu hastalık bizi bulmasaydı, yaşanılacak ve yapılacak o kadar çok şeyimiz vardı ki... Elimizden gelen her şeyi denememize rağmen seni çektiğin çileden kurtaramadık, yanımızda tutamadık. Benim bu hayatta en büyük şansım, bil ki senin gibi bir annem olması.
 
Seninle gurur duyuyorum. Ne kadar şanslıyım ki senin gibi muazzam bir kadının kızıyım. Hayatımda yegane arzum, senin yolundan yürümek ve seni, nerede olursan ol, gururlu bir anne yapmak. Seni zaten yıllardır özlüyordum ama şimdi bu özlemin ile nasıl baş edeceğimi daha bilmiyorum. Seni çok seviyorum."
 
Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da Kıraç'ın cenaze namazına geldiği görüldü

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR