Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'' GEZİ MÜCADELESİ '' TARİHİ BİR MÜCADELEDİR
'' GEZİ MÜCADELESİ '' TARİHİ BİR MÜCADELEDİR
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “2013 yılında, Türkiye’nin en kitlesel toplumsal eylemlerinden biri Gezi’de yaşandı. Bugün burada olmak, size kişisel olarak neler hissettirdi” sorusuna '' Türkiye tarihinin en önemli mücadelelerinden birisi. Bunu anlamak lazım '' dedi.
26 Ağustos 2020, 19:48
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı’nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu, “”Gezi’de ortaya konan mücadele, Türkiye tarihinin en önemli mücadelelerinden birisidir.” dedi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Gezi Parkı’nda incelemelerde bulundu.
 
Muhabirlerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu ” Gezi Parkı” sorusuna, “”Gezi’de ortaya konan mücadele, Türkiye tarihinin en önemli mücadelelerinden birisi. Bunu anlamak lazım. Biz şu anda burada geziyor, Taksim’de veya diğer meydanlarda halkla paylaşarak, yeşili koruyarak, ‘İnsan odaklı meydanlar üretelim’ diyorsak, belki de orada ortaya konmak istenen o ruhun şekle gelmiş halini yürütüyoruz” dedi.
 
image
 
TAKSİM MEYDANI PROJESİ
 
İmamoğlu, “Taksim'deki tasarım yarışması ne zaman sonuçlanacak, Taksim'in yüzü ne zaman değişecek” sorusuna da, “Yarışmada son 20'nin görüşmeleri sürüyor. Tabi burada şu gün sonucu açıklıyoruz değil. Bazen uzayabiliyor çünkü yorumlar. Şu anda 150 civarında proje katılmıştı; neredeyse yarısı uluslararası. Şimdi son 20 proje analiz ediliyor. 
 
image
 
Taksim'in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldıran, insanı içine çeken ve ısıtan... İnsanla zaten meydanların bir anlamı var. Bu şekilde saksılarda ağaç şekli ile bunların olgunlaşması olası değil. Onun bir ömrü var. Hele hele saksıda orman tipi ağaç koyarsanız, hiç ömrü olmaz. Tüm bunların yorumlandığı, estetik olarak İstanbul'un tarihi kurgusunu, Taksim'in bütün hassasiyetlerini kollayan ve koruyan bir anlayışla inşallah çok güzel sonuçları en yakın zamanda sizlerle paylaşacağız. Zaten toplumun da oyuna sunacağız ilk 3 projeyi. Katılımcılığı en üst seviyede tutan güzel bir Taksim meydanı projesi bekliyoruz” yanıtını verdi.
 
image
 
İmamoğlu, “İnşaatı bitmek üzere olan caminin karşısında kilise var. Arada da bazı yapılar var. O yapıların kaldırılması söz konusu mu” sorusunu, “Bunların hepsini sorgulayacağız. Burada ciddi bir temizliğe değişime ihtiyaç var. Çokça aykırı yapılar var. Yani burada yapılan caminin etrafı gayet derli, toplu. Orada yine bizim mülkiyetimizde olan bir sarnıç var ve o alanda, biz, yine bir takım sanatsal faaliyetleri öngörüyoruz tarihi dokusuna uygun şekilde. Karşısındaki kilise, şu anda neredeyse görünmez durumda. Oradaki işgallere bakıyoruz. Çünkü hem uygun olan yapılaşmalar var hem uygun olmayan yapılaşmalar var. Baktığınızda, oranın temizlenmiş ve tam da İstanbul’a yakışan, inançlar arası yakınlığın, münasebetin, bütün evrensel değerlere uygun bir ilişkinin hissettirildiği bir sürece dönüşmesini arzu ediyoruz. Orası da ilgi alanımız içinde. İnşallah, hemen yarışma sonrası o tür noktalara da burada değineceğiz” şeklinde yanıtladı.
 
Şeffaf Gazete

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR