Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YAKUP SÜT YAKALANDI
YAKUP SÜT YAKALANDI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uzun süredir takip edilen Yakup Süt ve adamlarını yönelik operasyon yaptı.
14 Şubat 2020, 12:17
 
Uzun süredir aranan Mafya lideri Yakup Süt, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla İstanbul'da yakalandı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uzun süredir takip edilen Yakup Süt ve adamlarını yönelik operasyon yaptı.
 
image
 
Pendik, Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece ilçeleri başta olmak üzere il genelinde daha önceden belirlenen birçok adrese saat 06.00’da eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Operasyona Özel Harekat Polisleri de destek verdi.
 
Ekipler, haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında suç örgütü lideri Yakup Süt’ün de olduğu öğrenildi.
 
image
 
Lüks siteye baskın
 
Baskın yapılan adreslerden biri de Gaziosmanpaşa, Fevzi Çakmak Mahallesi, 795 sokakta bulunan siteydi.
 
Saat 06.00 sıralarında Özel Harekat Polisleri ile adrese gelen ekipler içeriye girdi.
 
Küçükçekemece’de ise baskın yapılan adreslerden biri Kanarya Mahallesi’nde bulunan Leylek Caddesi oldu. 5 katlı binaya giren ekiplerin, arama ve gözaltı işlemleri devam ediyor
 
Yakup Süt kimdir?
 
Çek senet mafyası adına tefecilik yapmak, iki kişiyi öldürmek suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırılan Yakup Süt, ilk olarak Kırklareli Cezaevi'nden firar etmişti. Firardayken, 1994 yılı Mayıs ayında, ünlü uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş'ın firarını organize ederken yakalanan Yakup Süt ikinci kez, duruşma için getirildiği Şişli Adliyesi'nden firar etmişti.
 
1998 yılında Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın silahla yaralanmasını azmettirmek suçundan yakalanan Yakup Süt, üçüncü ve son firarını, 16 Mayıs 1999 günü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gerçekleştirdi.
 
image
 
Daha önce ünlü uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş'ın firarını organize ederken yakalanan Yakup Süt ikinci kez, duruşma için getirildiği Şişli Adliyesi'nden firar etmişti. 1998 yılında Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın silahla yaralanmasını azmettirmek suçundan yakalanan Yakup Süt, üçüncü ve son firarını, 16 Mayıs 1999 günü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gerçekleştirdi.
 
Daha önce ünlü uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş'ın firarını organize eden Yakup Süt'ü yakalamak için, 1999 yılı Mayıs ayı sonunda Edirne, Çanakkale, Bursa ve Eskişehir hattında geniş çaplı operasyonlar yapıldı.
 
Polis son olarak, Yakup Süt'ün sevgilisi Songül Atuğ'u takibe aldı. Songül Atuğ, 3 Haziran 1999 günü, Marmaris'e giderek Yakup Süt'le buluştu. Ekipler Yakup Süt'ü, Rodos Adası'na kaçmaya hazırlanırken son anda yakaladılar.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR