Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR METRO TURİZM YANGINI DAHA
BİR METRO TURİZM YANGINI DAHA
Aksaray'da hareket halindeki Metro Turizm otobüsündeki yangın, yolcular tahliye edilerek söndürüldü. Ağustos ayından bu yana dört Metro Turizm yolcu otobüsü yandı.
15 Eylül 2019, 13:22
 
Aksaray´ın Sultanhanı ilçesi yakınlarında 31 yolcunun bulunduğu Metro Turizm otobüsünde çıkan yangını fark eden sürücü, aracı hemen durdurup, yolcuları tahliye etti. İtfaiye ekiplerince söndürülen otobüs, kullanılamaz hale geldi.
 
Yangın, 02.30 sıralarında Sultanhanı ilçesi yakınlarında meydana geldi. Konya’dan, Aksaray yönüne giden Metro Turizm firmasına ait 46 LK 297 plakalı yolcu otobüsünün sürücüsü Metin Yücekuş, aracın arkadaki motor kısmının duman çıktığını fark etti.
 
Bunun üzerine otobüsü hemen sağa çekip, durduran sürücü, yolcularını tahliye etti. Otobüste bulunan 31 yolcu ve 3 personel kendilerini dışarıya attı. Olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 45 dakikada söndürülen yangında otobüs kullanılmaz hale geldi.
 
Jandarma ekiplerince bir süre trafiğe kapatılan kara yolundaki ulaşım, çalışmaların ardından yeniden trafiğe açıldı. Yolcular, başka bir otobüse bindirilerek yollarına devam etti. Otobüsün Manisa’dan Van’a gittiği öğrenildi.

image

GEÇEN AY ÜÇ METRO TURİZM OTOBÜSÜ YANDI
 
3 Ağustos'ta da Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde Metro Turizm'e ait bir yolcu otobüsü yandı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, otobüs kullanılmaz hale geldi.
 
4 Ağustos günü ise İzmir'den İstanbul'a sefer yapan Metro Turizme ait yolcu otobüsü, seyir halinde yanmaya başladı. Yangında can kaybı yaşanmadı.
 
image
 
9 Ağustıs'ta ise Hatay'dan İstanbul'a giden ve 44 yolcusu bulunan Metro Turizm'e ait yolcu otobüsünde yangın çıktı. Sürücünün otobüsü yol kenarına yanaştırmasının ardından yolcular tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında araç kullanılamaz hale geldi. 
 
image
 
Ağustos ayından bu yana sekiz yolcu otobüsü yandı.
 
Ağustos ayından bu yana artan otobüs yangınlarına ilişkin daha önce Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi açıklama yapmış ve yangınlara ucuz olduğu için tercih edilen 10 numara yağın sebep olduğu belirtilmişti

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR