Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZORUNLU KAMERA YARGIDAN DÖNDÜ
ZORUNLU KAMERA YARGIDAN DÖNDÜ
Geçtiğimiz aylarda İzmir trafiğinde bulunan taksilere getirilen sene sonuna kadar kamera takma zorunluluğu, mahkeme kararı ile iptal edildi.
26 Temmuz 2019, 22:02

 

Geçtiğimiz aylarda İzmir trafiğinde bulunan taksilere getirilen sene sonuna kadar kamera takma zorunluluğu, mahkeme kararı ile iptal edildi.

İzmir’de taksicilik yapan bir kişi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik açılan davada, "taksilerin bireysel taşıma hizmeti verdiği, toplu taşıma aracı olmadığı, araç içine kamera takılmasının özel hayatlara müdahale anlamına geleceği” gerekçe gösterildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise bu kararı taşıma hizmeti veren araçlara iç ve dış kamera takılmasının zorunluluk haline getirilmesine ilişkin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) gereği almıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin UKOME  Kararı Gereği Aldığı Karara İlişkin Mahkeme Sonuçlandı Taksicinin karara ilişkin iptal başvurusunu değerlendirem İzmir 2. İdare Mahkemesi, taksi şoförünü haklı bularak, kararın iptal edilmesi yönünde karar aldı.

İşte İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin karara ilişkin açıklaması:

"Taksi araçlarına konulacak ses ve görüntü kaydı alan kamera sistemlerinin taşıma hizmeti veren ve alan kişilerin özel hayatlarına müdahale içerdiği, bu müdahale suç ve terör olaylarını engellemek ve takip edip araştırmak için olsa da bu müdahale ancak Anayasanın 13. maddesindeki şartları sağlayacak bir kanun hükmü ile yapılabilir. UKOME'nin asayişin ve adli olayların araştırılması için toplu taşıma sistemini dizayn etmek gibi bir yükümlüğü ve yetkisi bulunmamaktadır.Bakanlık yazısı ile amaç ne olursa olsun böyle bir yetki yaratılmasının mümkün olmadığı sonucuna varıldığından, mevcut durumda davalı idarenin yetkilendirilmediği bir konuda temel anayasal hakkı ihlal edecek şekilde düzenleme yapmasına ilişkin işlemde hukuka ve mevzuata uygunluk bulunmamaktadır."


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR