Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TECAVÜZ ZANLISI PROFÖSÖR EMEKLİLİK İSTEDİ
TECAVÜZ ZANLISI PROFÖSÖR EMEKLİLİK İSTEDİ
Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi profesörü Hasan Bilgili, sahibi olduğu Vcom Hayvan Hastanesi’nde 3 Nisan 2019’da bir kadın veterineri tecavüze maruz bırakmış ve onu darp etmişti. Bilgili, kadının şikayeti ve hastaneden aldığı rapor doğrultusunda tutuklanmış fakat 2 ay gibi kısa bir sürede serbest bırakılmıştı.Buna itiiraz eden Kadın Platformları tecavüzcü profösörün peşini bırakmıyor.
1 Temmuz 2019, 09:10
 
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Hasan Bilgili, nisan ayında, kendisine ait VCOM Hayvan Hastanesi'nde çalışan veteriner Ç.B.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla mahkemece tutuklanmışdı. Hasan Bilgili, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra savcının kararıyla resen tahliye edildi.
 
Bu gelişme üzerine mağdur Ç.B.'nin avukatı Aslı Arıhan, Hasan Bilgili'nin tekrar tutuklanması için girişimde bulundu.
 
Hasan Bilgili. tutukluluğu sona erdikten sonra 18 Haziran'da Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'ne dilekçe vererek, emekliye ayrılmak istediğini belirtti. Hasan Bilgili, dilekçesinde, 18 Haziran'ın mesai saati bitiminden itibaren emekliye sevk edilmesi talebini kaydetti. Olayın basında haber olarak yer aldığı ve kamuoyunca öğrenildiği 7 Nisan'da yazılı açıklama yaparak, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve öğretim üyesinin açığa alındığını duyuran üniversite yönetimi, tecavüz zanlısı profösör Hasan Bilgili'nin dilekçesini işleme koyarak, onayladı.
 
             image
 
DİLEKÇEDEN 1 GÜN SONRA EMEKLİ OLDU
 
Hasan Bilgili.'nin dilekçesinin rektörlük makamına iletildiği, 19 Haziran 2019 tarihli Personel Daire Başkanlığı yazısında, "Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde fiili hizmeti (25) yılı aşmış bulunan Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin 18.06.2019 (mesai bitimi) tarihinden itibaren isteği ile emekliye sevk edilmesini olurlarınıza saygı ile arz ederim" denildi.
 
Tecavüz olayı Ankara Çayyolu’nda bulunan Profesör Hasan Bilgili'nin ortağı olduğu VCOM Hayvan Hastanesi   gerçekleşmişti.
 
Emeklilik dilekçesine, aynı gün Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş'in imzasıyla 'olur' verildi. Rektörün onay yazısının eklendiği dilekçe, yine 19 Haziran'da Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Apaydın'ın imzasıyla ilgili dağıtım yerlerine gönderildi. Rektörlüğün onayını alan Veteriner Fakültesi Dekanlığı'nca öğretim üyesinin bağlı olduğu Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığı'na gönderilen 20 Haziran 2019 tarihli yazıyla Hasan Bilgili'nin emekliye sevk edildiği bildirildi.
 
Prof. Dr. Belgin Sarımehmetoğlu'nun imzaladığı yazıda, "Ana Bilim Dalınız öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin, 18.06.2019 tarihi mesai bitiminden itibaren kendi isteği ile emekliye sevk edildiğine ilişkin, Ankara Üniversitesi Rektörlüğünden alınan 19.06.2019 tarihli ve sayılı yazı ekte gönderilmiştir" denildi.
 
YÖK'ÜN KARARI BEKLENMEDİ
 
Öte yandan Ankara Üniversitesi bünyesinde olayı soruşturmak için kurulan komisyon da çalışmalarını tamamladı. Edinilen bilgiye göre, Hasan Bilgili hakkındaki suçlamaları inceleyen komisyon, en ağır ceza yaptırımı olan 'kamu görevinden çıkarma' cezası verilmesini talep etti. Komisyonun talebi, bu konuda karar makamı olan Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) iletildi; ancak karar beklenirken, öğretim üyesinin emeklilik dilekçesinin işleme koyulması ve emekliye sevk edilmesi dikkat çekti.
 
Hasan Bilgili hakkında, geçmiş yıllarda da öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu yönündeki şikayetler üzerine soruşturma açılmış, üniversitenin ihraç kararı ise YÖK tarafından 'aylıktan kesme' cezasına çevrilmişti.
 
image
 
'TECAVÜZCÜ PROFESÖR TUTUKLANSIN' SOSYAL MEDYANIN İLK GÜNDEMİ OLDU
 
Hasan Bilgili'nin savcılık kararıyla tahliye edilmesine tepkiler ise sürüyor. 'Tecavüz'le suçlanan profesörün tekrar tutuklanması için 'Ankara Kadın Platformu' tarafından sosyal paylaşım sitesi Twitter'da açılan 'TecavüzcüProfesörTutuklansın' hashtag'i TT (trend topic) oldu.
 
Sosyal medya kullanıcıları, cuma günü saat 21.00'de açılan başlığı paylaşımlarında kullandı. Özellikle kadın sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, mesajlarında, Bilgili'nin tekrar tutuklanması ve suça ortak olduğu iddia edilen veteriner Serkan D. ile tecavüz delillerini kararttığı öne sürülen jinekolog Hüseyin Ş.'nin de cezalandırılması istedi.
 
image
 
Hasan Bilgili'nin Ramazan Bayramı öncesi serbest bırakılması ve rektörlük tarafından emeklilik dilekçesinin alınması, üniversite öğrencileri ve kadın örgütleri tarafından protesto edildi. Eylem bugün Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü'nde Rektörlük önünde gerçekleşti. 
 
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi hocası Prof. Dr. Hasan Bilgili VCOM Hastanesi'nde yanında çalışan kadın hekime tecavüz ve darp suçuyla tutuklanmıştı. Ramazan Bayramı öncesi savcı Yeter Gümüş tarafından resen tahliye ile serbest bırakıldı. Bununla beraber Bilgili, okul yönetimine emeklilik dilekçesi verdi. Okulun bu durumda hiçbir açıklama yapmaması üzerine üniveriste öğrencileri ve kadın örgütleri sosyal medyadan tepki gösterdikten sonra rektörlük binası onünde de basın açıklaması okundu. 
 
Dışkapı Öğrenci İnisiyatifi sözcüsü, "Kadın veteriner hekime, ortağı S.D. ile birlikte tecavüz edip onu zorla ve tehditle H.Ş. isimli jinekoloğa götürmüştür. Delilleri karartan jinekolog H.Ş. ve S.D. sadece ifadesi alınıp bırakılmış, haklarında soruşturma dahi açılmamıştır" ifadelerini kullandı. Açıklamada, olaydan kısa bir süre sonra üniversite yönetimininin Hasan Bilgili'nin açığa alındığını ilan ettiği belirtildi. 
 
 
İki ay sonra Bilgili'nin savcıyı inisiyatif alarak serbest bırakıldığını vurgulayan basın sözcüsü, Bilgili'nin ilk taciz ve tecavüz olayı olmadığını aktardı. Basin açıklamasında, daha önce de hakkında birçok taciz olayından soruşturma ve dava açıldığının fakat örtbas edildiği vurgulandı.
 
"SUSMAYACAĞIZ"
 
Üniversite yönetimine seslenen üniversite öğrencileri, "Okul içerisinde birçok akademisyen, tacizci olarak bilinmektedir. Okul yönetimi her şeyden haberdar olmasına rağmen hepsine göz yummaktadır. Başta Ankara üniversitesi öğrencileri bizler, akademideki cinsiyetçiliğe, tacize ve tecavüze karşı susmayacağız. Buradan Ankara Üniversitesi Rektörüne sesleniyoruz. Üniversite içinde gün aşırı taciz tecavüz yaşanırken, siz rektör olarak susmaya devam mı edeceksiniz" ifadelerinde bulundu. Öğrenciler Hasan Bilgili'nin akademik kariyerinin sonlandırıldığı neticesinde bir açıklama talebinde bulundu. 
 
Ankara Üniversitesi öğrencileri VCOM Hayvan Hastanesi'nin adının değiştirilip MOCHA Hastanesi olduğunu ilan ettiler. 
 
Basın açıklaması sonunda söz alan TTB Genel Sekreteri Ali Karakurt, "Kendi görüşlerini ifade eden Barış akademisyenleri görevden alınırken tecavüzcüye hiçbir yaptırım yoktur. Buradan ilan edelim, jinekolog Hüseyin Senyurt'a disiplin soruşturması başlamıştır" açıklamasında bulundu.
 
image
 
 
 
NE OLMUŞTU ?
 
Ankara Üniversitesi veterinerlik fakültesi Öğretim Üyesi Prof. dr. Hasan Bilgili, 3 Nisan akşamı sahibi olduğ VCOM veterinerlik kliniğine gitti. Klinikte nöbetçi hekim olarak bulunan 23 yaşındaki Ç.B., Hasan Bilgili’nin içki içme teklifini reddetti. Buna tepki gösterip ısrar eden profösör Bilgili  Ç.B.’ye mobing yaparak zorla içki içirmeye çalıştı.Alkol alan Bilgili yanında çalışan Ç.B yi taciz etmeye başladı. İtiraz edip tepki gösteren çalışanına tokat atıp,sonra da saçlarından tutup başını defalarca yere vurduğu ve  genç kıza  zorla tecavüz ettiği şikayeti ile tutuklandı..
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR