Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FENOMEN İŞADAMINA CİNSEL İSTİSMAR CEZASI
FENOMEN İŞADAMINA CİNSEL İSTİSMAR CEZASI
Sosyal medyanın Fenomen sayfalarında pahalı arabaları ile dikkat çeken çevresinde lüks ve şatafata düşkünlüğü ile tanınan işadamı Ali Ekmel Bilir 15 yaşındaki lise öğrencisine cinsel istismar suçlamasıyla yargılandı.
10 Nisan 2019, 18:44
 
Henüz 15 yaşında dahi olmayan lise1 öğrencisine bir yıla yakın süre cinsel istismarda bulunan işadamına  mahkemeden ödül gibi bir karar çıktı .
 
İnternette bir arkadaşlık sitesinde tanıştığı reşit olmayan kız çocuğuna duygusal olarak yakınlaşarak bir yıla yakın sürede defalarca cinsel istismarda bulunan , sosyal medya fenomeni işadamı 32 yaşındaki işadamı Ali Ekmel Bilir için mahkemeden 2 sene 7 ay hapis cezası çıktı.
 
Bilecikli tanınan bir ailenin oğlu olan İşadamı Ali Ekmel B. İstanbul Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanıyordu.
 image
 
Bir süre Darıca Gençlerbirliği spor klübü yöneticiliği de yapan Ali Ekmel Bilir'in LuxlifesTurkey ve Rich.Kids.of.Turkey  gibi sosyal medya sitelerdeki  Porsche, Range Rover gibi milyon liralık araçları ile olan resimlerinden etkilendi,  tanışıp gezme amaçlı görüşmesi ona pahalıya patladı. Aylarca cinsel istismar,psikolojik baskı,duygu tramvası ,o günlerde henüz 15 yaşında dahi olmayan kız çocuğunun intihar teşebbüsüne kadar varan hayatı büyük bir drama dönüştü.  
 
Annesi kızının davranışlarından endişelenen Anne henüz liseye başlayan kızına  gelen bir mesajı fark etti,numarayı ve kişiyi tespit etti,cinsel istismar olayını adeta bir dedektif gibi çözdü.
 
Dava dosyasındaki iddialara göre ,Varlıklı ve gösteriş düşkünü evli işadamı Ali Ekmel B. İstanbul Avrupa yakasında okuyan (N) isimli kız öğrenciyi önce renkli hayatı ile daha sonra şantaj ve psikolojik baskıyla etkisi altına aldı.Küçük kıza vaatlerde bulunarak duygusal yakınlık kurdu,henüz 15 yaşında  bile olmayan (N) olgun işadamının baskısına direnemedi.
 
iŞADAMININ SAVUNMASINDA KÜÇÜK KIZ SUÇLANDI.
 
Kandırılarak görüşmeye ikna edilen  (N) yaşından çok büyük ve sosyal medyada bu tarz ilişkiler yaşadığını daha sonra öğreneceği Fenomen işadamının girdamına kapılır. Bir kabusa dönen cinsel taciz serisine,lise öğrencisi N'nin annesi kızının telefonuna gelen bir mesajı fark ederek nokta koyar .Numaradan gelen mesjları okuyunca dehşete kapılır ve gelen mesajın numarasını araştırır hat sahibi  Ali Ekmel Bilir'e ulaşır.
 
Annesi tarafından reşit olmayan öğrenci kızının işadamı tarafından bir yıla yakın zaman cinsel amaçlı  istismar edildiğini ortaya çıkarıldı.
 
Madure (N) annesine ,tanıştığı kişinin bir video paylaşımında silah ile atış yaptığını, aracında sürekli silah taşıdığını görünce bu güç göstergesinden korktuğu için defalarca Ali Ekmel B.' dediği yerlere gidip onunla buluştuğunu belirtmiş.
 
image
 
Kızı ile ilişkilerini kabul eden Ali Ekmel Bilir'in itirafları karşısında Anne, kızı ile yüzleştirmek için işadamını okula götürdü.
 
Anne önce Ali Ekmel B. ye ulaşarak kızı ile aralarında ne gibi bir diyalog olduğunu sordu,  işadamından duyduklarından sonra onunla beraber kızının okuluna yüzleşmeye gittiler.
Annesi okula çok yakın bir noktaya gelmesini istedi.Annesinin yanına gelen (N) işadamını görünce ağlamaya başladı,şok halde olay yerinden kaçan N.' yakın çevrede bir AVM wc'sinde intihar girişiminde bulunur,kız çocuğu hastaneye kaldırılır.Bir süre ,okula gidemeyen (N) psikolojik tedavi süreci tekrar yaşama dönmeye çalışır. Bir yıla yakın süren istismar olayı ,bir çocuğun hayatı boyunca üzerinde taşıyacağı ağır bir yaraya dönüştü.
 
Madur çocuk N. annesine ağlayarak '' içine düştüğü kaosu,nasıl suistimal edildiğini, o süreçte kontrolün kendisinde olmadığını, sadece bir merak ve heves ile hayatı boyunca unutamayacağı üzüntülü kötü ve tarifi imkansız günler yaşadığını '' tüm gerçekleri ile anlattı.
 
Bu acı feryat üzerine ,Anne hemen kızı N. ile savcılığa giderek Ali Ekmel B. hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Şubat 2018'de Reşit olmayan kız çocuğunu cinsel istismar suçlaması ile Nöbetçi sulh mahkemesi tarafından ifadesi alınıp serbest kalan Ali Ekmel Bilir için davacı taraf tutuklanması için itiraz etti.
Tutuksuz yargılama neticesinde dosya İstanbul Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesine alındıktan sonra Ali Ekmel B.için yargılanma süreci adresi artık ağır ceza mahkemesiydi...
 
Yargılanma 21 Ocak 2019'da İstanbul Anadolu Adliye Sarayı'nda başlamıştı.
 
2002 doğumlu lise talebesi (N) ve 1987 doğumlu evli ve çocuk sahibi Ali Ekmel B.'nin ifadeleri dinlendikten sonra karar duruşması 2 Nisan günü yapıldı. 
 
''Çocuğu İstismar '' suçu ile yargılanan evli işadamı  Ali Ekmel B. için 2 yıl 7 ay ceza kararı çıktı...
 
Sanık işadamı Ali Ekmel Bilir savunmasında yaşanılanların sorumlusu olarak tanıştığında  14.5 yaşında olan (N) tarafından kendisine tuzak kurulduğunu ''22 yaşında sandım beni kandırdı ! '' diyor.
 
Avukatları Ali Ekmel B.nin beraatini, bu  mümkün olmazse en alt cezayı istediler ve  istediklerini aldılar.
 
2 sene 7 ay hapis cezası alan işadamı A.E.B'nin avukatı Özgür Kip'e telefonla ulaşıp karar hakkında itiraz edip etmeyecekleri hakkındaki sorumuzu,müvekkili hakkında bilgi veremeyeceğini belirterek cevapsız bıraktı.
 
3.5 ayda jet hızı ile karar aşamasına gelen çocuk  istismarı ve tecavüz gibi ağır suç unsurları içeren bu dava, tartışılmadan kamuoyu gündemine gelmeden apar topar bitirilmeye çalışılması dikkat çekiyor.
 
İstismara uğrayan kız çocuğu ile annesi verilen cezaya adeta isyan ediyor.
 
Sosyal medya fenomeni 32 yaşında evli ve çocuklu işadamı Ali Ekmel B. 15 yaşında dahi olmayan öğrenci kız çocuğunu, lüks yaşamını kullanarak nitelikli istismar ve cinsel birliktelik yaşadığı suçlaması ile yargılanıyordu,karar çıktı .
 
Cinsel istismar olayı Şubat 2017 de internette bir arkadaşlık sitesinde başlayan tanışma süreci sonrasında gerçekleşti.
 
Sosyal medyada mesajlaşmalar sonunda öğrenci kız çocuğunu görüşmeye ikna eden Ali Ekmel B. görüşmeler sonucunda o tarihlerde henüz 14,5 yaşında olan (N) ile duygusal yakınlık kurdu. 
Arkadaşlık sitesinde tanışma sonucu  görüşmeye başladığı kız çocuğuna “Bekârım sevgili olalım” diyerek duygusal yakınlık kuran işadamı , 2002 doğumlu olan (N) ile , tanışıp görüşmeye başladıkları 2017 Şubat'ında 14,5 yaşında olan kız çocuğu ile olan ilişkisi ortaya çıkınca '' ben onu 22 yaşında üniversite öğrencisi sandım '' diye kendini savunduğu öğrenildi.
 
Tutuksuz yargılandığı süreçte sadece bir duruşmaya katılan ve karar duruşmasına gelmeyen işadamının savunmasında ,kız çocuğu ile ilişki kurduğunu kabul ettiği halde beraat istemesi ve savunmanın kız çocuğunu neredeyse 32 yaşındaki adamı kandırdı tarzında ifadeleri dikkat çekti.
 
           image                            İşadamı Ali Ekmel B. eski istanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Darıca eski belediye başkanı Şükrü Karabacak ile özel bir davette.
 
Savunma  iddiasına göre ,32 yaşında ,üniversite mezunu,dernek başkanı,spor kulübü yöneticisi,eğitim kurumu sahibi birine tuzak kurulmuş.
15 yaşında dahi olmayan ama 22 gösteriyordu denilen kız çocuğunun '' cinsellik yaşamak istediği için Ali Ekmel B.'yi kandırma ''  iddiası hayatın akışına,vicdana merhamete uygun mu ? 
 
Sosyal medya sitelerinde ''Güçlü iş adamı '' olarak tanıtılan, LuxlifesTurkey ve Rich.Kids.of.Turkey gibi lüks arabaları ile şatafatlı zengin hayatını insanlara göstermekten zevk alanların müdavim olduğu siteler vasıtasıyla yaşı küçük kızların maduriyeti her geçen gün çoğalıyor.
 
Gösterişli hayat yaşayanların fotoğraflarının yayınlandığı popüler sosyal medya sayfalarında resim ve videoları yayınlanan erkekler bu zenginlikleri sayesinde büyük ilgi çekiyor. image
 
Lise talebesi (N)'yi önce lüks araçları ile gezdiren ve daha sonrasında “Sana aşık oldum evlenmek istiyorum.” diyerek duygusal yakınlığı sağladığı bu görüşmeleri cinsel istismara dönüştürdüğü mahkeme tutanaklarına geçti
 
2002 doğumlu lise talebesi (N) ve 1987 doğumlu evli bir çocuk babası Ali Ekmel B.'nin ifadeleri dinlendikten sonra karar duruşması 2 Nisan günü yapıldı.
 
Sadece bir duruşmaya katılan ve karar duruşmasına gelmeyen işadamının savunmasında kız çocuğu ile ilişki kurduğunu kabul ettiği halde beraat istemesi dikkat çekti.
 
image
 
Ali Ekmel B. için istenilen 2 yıldan 5 yıla kadar sınırlı TCK 104/1 ceza maddesine mağdur öğrencinin avukatları tarafından itiraz var.
 
Aylarca evli çocuklu işadamının cinsel istismarı ile başbaşa kalan ve halen okuluna devam çocuğun ve annesinin yalnız ve çaresizliği iç yakıyor. Sanık savunmasında olayın sorumlusu olarak gösterilen kız çocuğu ile annesi verilen cezaya adeta isyan ediyor.
 
14.5 YAŞ DİKKATE ALINMADI SUÇ '' TCK 103-1 '' İLE CEZALANDIRILMALI 
 
İşadamı Ali Ekmel Bilir için verilen cezaya mağdur öğrencinin avukatı Durmuş Tunç tarafından itiraz var.Tunç mahkemenin verdiği 2 yıl 7 ay hapis cezası  kararına itiraz ettiklerini ve istinaf mahkemesine dilekçelerini verdiklerini belirtti.
 
Avukat Durmuş Tunç ;  itirazlarının çok haklı yanları olduğunu evli işadamının tanışıp görüşmeye başladıklarında 14.5 yaşında olan madure çocuğun bir yıla yakın süre istismara uğradığını ve bunun  mahkeme tarafından ilgili yasa maddesi ile cezalandırılmadığını iddianamede '' bu suç TCK 103 /2 göre ceza almalıdır.İlgili yasaya göre cezası  8 ila 16 yıl arası olması gerekir... İddianameyi hazırlayan sayın savcının aksine mahkeme savcısı suç vasfında değişiklik olduğunu düşünmüş sanığın TCK 103/2 maddesi ile tecziyesini değil TCK 104/1 gereğince tecziyesini talep etmiştir '' diyor.
                      
Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, sekiz yıldan on beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 
 
Av.Tunç '' Biz bu davanın gereğinden hızlı neticelendirilmeye çalışıldığı ve tüm delillerin ve bulguların değerlendirilmediği  inancındayız .Madur edilen 14.5 yaşındaki kız çocuğu için sanık savunmasıda madureyi suçlayan şaşırtıcı cümleler var''.
 
Sanık tarafı '' Kızın yaşının küçüklüğü belli değildi , Ali Ekmel B.  kız çocuğunu 22 yaşında sanıyordu ve müvekkilimi tahrik ederek bu ilişkiyi öğrenci (N) başlattı ve devam ettirdi '' iddiasındalar. '' Sanık savunması hayatın akışına uygun değildir ''. 
 
Avukat Durmuş Tunç '' biz verilen 2 yıl 7 ay olan ceza için  itirazımızı istinaf mahkemesine yaptık ve adaletin doğru tecelli etmesi için mücadele edeceğiz '' dedi.
 
Çocuğun cinsel istismarı suçu '' TCK 103 (1/2/3) NE DİYOR ''
 
Suç, 5237 sayılı TCK’nın 103. “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı” suçlar bölümünde düzenlenmiş,cinsel istismar suçları  çocuk kavramı üç ayrı kategoride ele alınmaktadır:
 
image
 
Cinsel istismar olayı Şubat 2017 de internette bir arkadaşlık sitesinde başlayan tanışma süreci sonrasında gerçekleşti.
 
Sosyal medyada mesajlaşmalar sonunda öğrenci kız çocuğunu görüşmeye ikna eden Bilir  görüşmeler sonucunda o tarihlerde henüz 14,5 yaşında olan lise 1 talebesi (N) ile duygusal yakınlık kurdu. 
Ekmel 87 kod adı ile, zenginiğini sergileme fethişizmi olan kişilerin  yer aldığı arkadaşlık sitelerinde boy gösteren, renkli kişiliği lüks yaşama ve silahlara düşkünlüğü ile dikkat çeken evli işadamının tanıştığında 14.5 yaşında olan kız çocuğunun annesinin olayı dikkati sayesinde fark edince, istismar vakası ortaya çıktı.
 
image
 
Lüks arabaları ile internet fenomeni olan 32 yaşındaki işadamı arkadaşlık sitelerinde tanıştığı kızları lüks spor arabaları ile etkiliyor.
 
15 yaşına girmemiş  lise talebesini lüks arabaları şatafatlı hayatı ile etkileyip ,aylarca piskolojik baskı ile cinsel birlikteliğe zorladı .
 
Bir yıla yakın süre cinsel 32 yaşında işadamının cinsel arzuları için duygusal depresyon sonucu işadamının kontrolüne giren N.’nin polis ifadelerinden sızan iddialarına göre;
Ali Ekmel B.nin kız çocuğunu bazı günler okuluna gitmesini engelleyip beraber olmak Anadolu yakasında bulunan bir  recidance  dairesine , bir defasında  ise ailesinin Üsküdar'da yaşadığı  eve götürdüğü ,
İşadamının defalarca “Okula değil benim yanıma geleceksin.” deyip, daha sonra velisi gibi N.’nin okula devamsızlığı ile ilgili dilekçe yazıp imzaladığı iddialar arasında…
 
image
 
Maltepe çocuk büro amirliğinde alınan polis ifadesinde “Beni tehdit ederek buluşmaya zorluyordu ve gitmek istemediğimde bana ‘İstediğim an seni gelir okulunun önünden alır götürürüm beni oraya getirme.’ diye zorlardı. Onun gücünden korktuğum için dediğini yapıyordum ve genelde Anadolu yakasında bir noktaya toplu taşıma aracı ile gidiyordum her defasında farklı yerlerden beni alıp farklı evlere götürüyordu, her defasında yaşadığım ağır olaydan dolayı eve ağlayarak dönüyordum” diyerek yaşadığı travmanın boyutunu göz önüne seriyordu.
 
Şeffaf Gazete.com olarak dava devam ederken telefonla ulaştığımız  Ali Ekmel Bilir olayın kendisine kurulan bir komplo olduğunu, ilişki kurduğu kişinin yaşının büyük olduğunu sandığını, kendisinin çeşitli STK’larda faaliyetleri olan ve siyaset alanında ülkesine hizmet vermek isteyen bir kişilik olduğunu dile getirdi.
 
image
 
Kocaeli Bilecikliler başkanlığı yapan  Ali Ekmel Bilir aynı zamanda Darıca Belediye başkanı Şükrü Karabacak himayesindeki Darıca Gençlerbirliği takımının yönetim kurulunda bulunmakta.
 
Şikâyetten sonra nöbetçi sulh hâkimliği tarafından serbest bırakıldığını fakat daha sonra dosyanın ağır cezaya gönderilmesinin kendisine yapılan bir haksızlık olduğunu savundu.
İşadamı Ali Ekmel B. bir kez bir aracı ile  N. ve annesi ile bir kez iletişim kurmak için girişim yaptığı ,davacı tarafın görüşmeyi reddettiğini söyledi. 
 
Şeffaf Gazete.com
 
 
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR