Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA TÜRKİYE'DEN İMAM İSTEMİYOR
ALMANYA TÜRKİYE'DEN İMAM İSTEMİYOR
Alman hükümeti yıllardır camilerde Türkiye'den veya Müslüman ülkelerden gönderilen imamlar yerine, Almanya'da eğitim almış, ülkenin dilini, kültürünü bilen imamların görev yapmasını istiyor. Almanya'da kurulan ilahiyat enstitüleri, imamların Almanya'da yetiştirilmesi yönünde önemli bir adım olarak görülüyor.
7 Nisan 2019, 20:13
 
 
Alman hükümeti imamların Almanya'da yetiştirilmesini istiyor. Ancak Müslüman örgütler buna ihtiyacın ve gereken altyapının olmadığını savunuyor. Bu da Almanya'da imamlık eğitimini çıkmaza sokuyor.
 
Almanya İçişleri Bakan Yardımcısı Markus Kerber,  yaptığı açıklamada, “Artık imamların Türkiye’deki Diyanet tarafından buraya gönderilmesini istemiyoruz” diye konuştu.
 
Merkel hükümeti, imamların Almanya’da yetiştirilmesinin sağlanmak, bu yolla da Türkiye başta olmak üzere, yabancı devletlerin Müslüman toplumu üzerindeki nüfuzunu sınırlandırmak için düğmeye bastı.
 
image
 
Almanya’da yaklaşık 4 milyon 500 bin Müslüman yaşıyor, bunların 3 milyonu ise Türk kökenli.
 
Ülke genelinde yaklaşık 2 bin 500 camide görev yapan imamların yüzde 90’ı yurtdışından gidiyor ve bunların büyük bölümünü de Türkiye’den gelen imamlar oluşturuyor.
 
Merkel hükümeti ise imamların artık yurtdışından getirilmesi uygulamasına son verilmesi, imamların Almanya’daki öğretim kurumlarında yetiştirilmesi için harekete geçti.
 
Müslüman toplumuyla ilişkilerden sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Markus Kerber, DW Türkçe ’ye yaptığı açıklamada, “Artık imamların Türkiye’deki Diyanet tarafından buraya gönderilmesini istemiyoruz” diye konuştu.
 
Kerber, bu konu hakkında Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ile de görüşmelerin sürdüğü bilgisini paylaştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR