Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CİNSEL ŞİDDET SUSTUKÇA ARTAR
CİNSEL ŞİDDET SUSTUKÇA ARTAR
Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten kişilerin öykülerini anlattığı Fark Yaratanlar programında onuncu sezonun on ikinci Fark Yaratan’ı cinsel şiddetin varlığının, meşruiyetinin ve yarattığı hasarların ortadan kaldırılması için çalışmalar yapan Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği oldu.
3 Nisan 2019, 21:40
 
 
Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten kişilerin öykülerini anlattığı Fark Yaratanlar programında onuncu sezonun on ikinci Fark Yaratan’ı cinsel şiddetin varlığının, meşruiyetinin ve yarattığı hasarların ortadan kaldırılması için çalışmalar yapan Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği oldu. 2014 yılında cinsel şiddeti daha görünür, konuşulur ve tartışılır kılmak için bir grup aktivist tarafından kurulan dernek; kadınlara, LGBTİQA+ bireylere, çocuklara, hayvanlara yönelik cinsel şiddetin olduğu alanlarda çalışmalar yapıyor. Cinsel şiddetle ilgili temel kavramlar, mitler ve mücadele biçimleri üzerine projeler gerçekleştiriyor.
 
image
 
Şiddetin her türlüsüne çözüm üretebilmenin ilk adımının farkındalık olduğuna değinen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Cinsel şiddet, hakkında konuşulmaktan çekinilen ancak maruz kalan üzerinde çok ciddi hasarlar bırakan bir sorun. Bu sorunla mücadele edebilmek için cinsel şiddetin ne olduğunu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini, şiddete maruz kalındığında yapılması gerekenleri konuşmak gerekiyor. Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin yürüttüğü çalışmaların bu anlamda oldukça dikkat çekici olduğunu, bireylere mücadele yollarını göstererek ilham verdiğini düşünüyoruz. Sabancı Vakfı olarak onların sesinin daha duyulur olmasına destek vermekten mutluyuz” dedi.
 
image
 
Her hedef kitleye özel proje
 
Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, farklı gruplarda bilinç oluşturma hedefiyle, gençlere, yetişkinlere, meslek elemanlarına, sivil toplum örgütlerine, yerel yönetimlere, okullara, üniversitelere yönelik projeler hayata geçiriyor. Çocuğun bedensel haklarından flört şiddeti ve hayvana yönelik cinsel şiddetle mücadeleye farklı alanlarda çalışan derneğin projeleri arasında Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen ve gençlerin flört şiddeti, akran zorbalığı, sanal şiddet gibi alanlarda bilinçlenmesini hedefleyen “Ne Var Ne Yok?! Eğitici Eğitimi” projesi de yer alıyor.
 
Toplumda cinsel şiddeti önlemek amacıyla önemli işlere imza atan Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin fark yaratan hikayesini www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’dan izleyebilirsiniz.
 
image
 
Fark Yaratanlar hikayeleriyle ekranlarda
 
Sabancı Vakfı, Fark Yaratan kişileri televizyon ekranından da izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. Muammer Kavazoğlu öncülüğündeki “Atma! Tamir Olsun, Çocuklara Umut Olsun” projesinin ve mutlu haber süzgeciyle pozitif içerikleri yakalayan “Pozy” girişiminin fark yaratan hikayeleri önümüzdeki hafta sonu Cüneyt Özdemir’in sunduğu Fark Yaratanlar Programı’na konuk olacak.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR