Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ENGELLİ KIZA TECAVÜZ CEZASIZ KALMADI
ENGELLİ KIZA TECAVÜZ CEZASIZ KALMADI
Kars'ın Kağızman ilçesinde, zihinsel engelli kıza cinsel istismarda bulunulması olayına ilişkin yargılanan 13 sanığa, 17 yıl 6 aydan 30 yıla kadar değişen hapis cezaları verildi.
22 Mart 2019, 22:12
 
 
Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan engelli D.İ'nin annesi S.İ, teyzesi E.İ'nin yanı sıra M.D, A.Ş, B.A, E.Ş, F.A, M.T, T.Ç, M.A, S.B, V.G. ve C.B. hazır bulundu.
 
Son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.
 
Mahkeme heyeti, sanıklardan S.İ ve E.İ'nin, "fuhşa aracılık etme" suçundan dava açılmasına rağmen bu suçu zincirleme şekilde işledikleri için "nitelikli cinsel saldırı" suçundan cezalandırılmaları gerektiğini belirterek, her iki sanığı bu suçtan ayrı ayrı 30 yıl hapis cezasına çarptırdı.
 
Diğer sanıklardan C.B, A.Ş, B.A, E.Ş, F.A, M.T, T.Ç, M.A, S.B, V.G'ye 21 yıl, M.D'ye ise 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
 
Kağızman'da, zihinsel engelli raporu bulunan 22 yaşındaki D.İ'nin hastanedeki kontrollerinde 5,5 aylık hamile olduğunun tespitiyle başlatılan soruşturma sonucu, mağdurun annesi S.İ. ile teyzesi E.İ'nin de bulunduğu 13 kişi hakkında dava açılmıştı.
 
Davanın iddianamesinde sanıkların "nitelikli cinsel saldırı" ve "Fuhşa teşvik etmek, veya aracılık etmek veya yer temini etmek" suçlarından cezalandırılması isteniyordu. AA

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR