Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PERT ARAÇ ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ
PERT ARAÇ ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ
Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, Özel Harekat polisiyle birlikte Silivri’de, aralarında bir restoranın da bulunduğu adreslere operasyon düzenledi.
11 Mart 2019, 20:40
 
 
İstanbul’dan aldıkları ağır hasarlı ve pert kayıtlı araçları yaptırıp yeni plakayla satarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 şüpheliden 7’si tutuklandı.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul’dan düşük fiyata satın aldıkları ağır hasarlı ve pert kayıtlı araçları yaptırıp yeni plakayla Anadolu’daki şehirlere satarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen suç örgütü üyelerinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.
 
Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, Özel Harekat polisiyle birlikte Silivri’de, aralarında bir restoranın da bulunduğu adreslere operasyon düzenledi.
 
Operasyonda, aralarında suç örgütü lideri olduğu öne sürülen H.D’nin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada 3 tabanca, satış sözleşmeleri ve 15 bin lira ele geçirildi.
 
Şüphelilerin araçları satmak için bir internet sitesine ilan verdikleri, müşterilerin Anadolu’dan olmasına dikkat ettikleri ve anlaştıkları eksperlere yönlendirerek araçlarda bir sorun olmadığına ikna ettikleri öğrenildi.
 
Araçların fiyatını piyasadan düşük tutarak sattıkları belirlenen şüphelilerin, araçların şasi numaralarından pert ya da ağır hasarlı olduklarını öğrenen ve parasını geri isteyen müşterileri de darbederek korkuttukları tespit edildi.
 
Gözaltına alınan suç örgütü üyelerin aynı yöntemle 200 araç sattıkları, bundan yaklaşık 5 milyon lira kazanç elde ettikleri bildirildi.
 
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen, aralarında suç örgütü lideri olduğu öne sürülen H.D’nin de bulunduğu 7 kişi tutuklanırken, 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR