Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAKAN SOYLU RABİA NAZ'IN BABASINI DİNLEDİ
BAKAN SOYLU RABİA NAZ'IN BABASINI DİNLEDİ
Rabia Naz'ın Babası Bakan Soylu'yla Görüştü. Rabia Naz’ın ölümü aydınlatılmayınca emniyet güçlerinin konuyla ilgilenmediğini ve örtbas etmeye çalıştığını düşünen baba Şaban Vatan, olayı bizzat çözmek için iddiaların peşine düştü.
28 Şubat 2019, 00:08
 
Giresun'un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.
 
image
 
Şaban Vatan, Bakan Soylu ile görüşmesinin yaklaşık on dakika sürdüğünü ve ardından teftiş birimine yönlendirilerek olayın detaylarını anlattığıın aktardı:
 
"Bakan Bey ile yaklaşık on dakikalık bir görüşme oldu. Daha sonra beni olayın daha geniş boyutta değerlendirilmesi, incelenmesi için Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yönlendirdi.
 
"Çocuğumun ölümü için hep İntihar dendi. Bakan Bey'e çocuğumun bir hastalığı olduğu söylenmiş. Bana onu sordu. 'Evet, vardı dedim.' Çocuk hastalığını biliyor muydu?', diye sordu. 'Evet, biliyordu' dedim. Böbrekte basit bir kist vardı. Doğumundan bir iki sene sonra anladık. O zamandan itibaren hemen müdahale edildi duruma. İdrar yolu enfeksiyonu oluşmuştu. Hatta olaydan altı ay evvel, doktor büyük bir durum yok artık, senede bir defa kontrol edilsin, takip edilsin dedi.
 
"Basit bir şey olduğu için bir etkisi olmadığını da biliyordu çocuk zaten. Çocuğun ölümünü bir şekilde intihar boyutuna getirmeye, üstünü örtmeye çalışıyorlar. Bu bilgileri Bakan Bey'e birileri veriyor tabi, başka yerlerden sunuluyor."
 
Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda ise bir saate yakın bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Vatan şöyle devam etti:
 
"Aylardır uyku uyumadım"
 
"Oradaki görüşmemden tatmin oldum. Beni uzun uzun dinlediler, soruşturmayı dikkatlice yapacaklarını söylediler. Bildiğim her şeyi, tüm detayları anlattım. Olaydan 22 gün sonra, ben duruma uyandıktan sonraki şüpheli durumları, polislerin delil karartma durumlarını sundum. Onlar da araştırma sonunda sanırım bir bilgi sunacaklar."
 
Olayın başından itibaren şüpheli olmasına karşın savcılığa sundukları hiç bir belgenin dikkate alınmadığını belirten Şaban Vatan son olarak şunları söyledi:
 
"Sonuna kadar çocuğumun davasının arkasındayım. Her ne durum olursa olsun... Kimin ne suçu varsa çekecek. Ben aylardır uyku uyumadım. Altı ay boyunca eşimi bekledim, çocuğum dışarı çıkamadı."
 
image
 
Ne olmuştu?
 
Giresun'un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin farklı iddialar gündeme gelmişti. Rabia Naz'ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu öne sürülürken baba Şaban Vatan ise kızına araba çarptığını ancak bu durumun üstünün örtüldüğünü iddia etmişti:
 
"Kızıma araba çarpmış ama geçirdiği çarpma ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü" demişti.
 
Rabia Naz'ın intihar ettiği ileri sürülmüş, ancak baba Vatan kızının araba çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini, AKParti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını iddia etmişti.
 
Baba, edindiği bilgelere göre Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu'nun yeğeninin kazayı gerçekleştirdiğini iddia etmişti.
 
Konuyla ilgili dün Giresun Başsavcılığı yaptığı açıklamada, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olduğunu, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasına devam edildiği belirtilmişti. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR