Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OY VE ÖTESİ SEÇİM İÇİN HAZIRLANIYOR
OY VE ÖTESİ SEÇİM İÇİN HAZIRLANIYOR
2014 yılından beri şeffaf ve denetlenebilir seçim süreçleri için faaliyet gösteren Oy ve Ötesi, 31 Mart’ta yapılacak seçimler için gönüllü sandık gözlemcisi (müşahit) kayıtlarını bugün açtığını duyurdu.
25 Şubat 2019, 17:11
 
 
2014 yılından beri şeffaf ve denetlenebilir seçim süreçleri için faaliyet gösteren Oy ve Ötesi, 31 Mart’ta yapılacak seçimler için gönüllü sandık gözlemcisi (müşahit) kayıtlarını bugün açtığını duyurdu. Gönüllü olmak isteyenler oyveotesi.org adresinden kolaylıkla kaydolabilecek.
 
Şeffaf ve denetlenebilir seçim hedefi doğrultusunda bir araya gelen gönüllülerden oluşan Oy ve Ötesi, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için de sandık güvenliğine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2014 yılından beri 8 seçimde, yaklaşık 250 bin gönüllüsüyle, Türkiye’nin dört bir yanında varlık gösteren Oy ve Ötesi, faaliyetlerini tamamen tarafsız ve bağımsız bir şekilde yürütüyor.
 
Gönüllü sandık gözlemcisi (müşahit) olmak isteyen herkesin 25 Şubat Pazartesi akşamından itibaren oyveotesi.org sitesinden kolaylıkla kaydolabileceğini duyuran Oy ve Ötesi, seçim günü uygulamalarının mevzuata uygun şekilde gerçekleşmesi amacıyla seçimlere ilişkin bilgi birikimini ve tecrübelerini, vereceği eğitimlerle gönüllülerine ve tüm seçmenlere bir kez daha aktarmayı hedefliyor.
 
Oy ve Ötesi, 31 Mart seçimlerine yönelik gönüllü sandık gözlemciliği (müşahitlik) organizasyonunu, geçmiş seçimlerde en yüksek oyu alan iki siyasi parti arasındaki oy farkının birbirine yakın olması ve ilgili ilde/ilçede Oy ve Ötesi gönüllüsünün bulunması kriterlerinden yola çıkarak yaptığı analiz çalışması doğrultusunda il ve ilçe bazında önceliklendirdiğini açıkladı. Önceki seçimlerde olduğu gibi 31 Mart’ta da ücretsiz mobil uygulaması aracılığıyla, seçimlerde ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgi ve dokümanları seçmenlerin erişimine hazır bulunduracağını ifade eden Oy ve Ötesi, dileyen herkesin uygulama aracılığıyla sandık sonuç tutanağı fotoğraflarını Türkiye Tutanak Teyit (“T3”) sistemine gönderebileceğini belirti. Oy ve Ötesi ayrıca, elde edilen tutanaklardaki sayısal veriler ile açıklanan sonuçların, bu seçimde de, T3 sistemi aracılığıyla karşılaştırılıp kontrol edileceğini duyurdu.
 
Kayıtla ilgili sorularınız için Oy ve Ötesi’ne kayit@oyveotesi.org adresine e-posta
göndererek ulaşabilirsiniz.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR