Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DOROCK'ta XL DAYAK
DOROCK'ta XL DAYAK
Beşiktaş'ta bulunan Dorock XL adlı bara bir grup arkadaşı ile giden kadın müşteri, barın özel güvenliği tarafından feci şekilde darp edildi. Özellikle sosyal medyada birçok kez şikayete konu olan bu mekanı kimin himaye ettiği ve bu gücü nereden aldıkları merak ediliyor.
24 Şubat 2019, 21:18
 
İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde Dorock XL adlı müzikhole giden kadın müşteri, mekanın kapı güvenliği personeli tarafından darp edildiğini belirterek polise başvurdu.
 
Dorock XL olayı karşılıklı kavga olarak doğruladı ve darp olayına  karışan çalışanlarından birinin işten atıldığını açıkladı.
 
Bir arkadaşlarının parasının eksik olduğunu düşünerek bardan dışarı çıktıklarını ve vestiyerdeki eşyalarına baktıklarını anlatan bayan G. yeniden içeri girmek istediklerinde kapıdaki kadın görevlinin E.’nin bileğindeki giriş damgasını görmek istediğini dile getirdi.
 
Kadın, görevliye “Yeni çıktık” dediklerini ancak “Ben sana zaten gıcık olmuştum” diye yanıt aldıklarını kaydetti.
 

Müşteri daha sonra şunları kaydetti: “(E.’nin) Gösterilen bileğini ters çevirerek saçı çekilmeye başlandı. Diğer iki erkek güvenlik görevlisi olaya dahil olup, kadın görevliyi çıkarıp E.’yi yere fırlatarak vurmaya, tekmelemeye, darp etmeye başladılar. Mağdur edilen arkadaşım tekrar sırtına vurulup yerde sürüklendi ve bir erkek arkadaşımız gelene kadar darp görmeye devam etti.

image

Bu süreç içinde E. ile beraber olan ben ve diğer kız arkadaşım müdahale etmeye çalışırken kendi irademiz dışında şiddet kullanılarak etraftaki görevliler tarafından itilerek uzaklaştırılmaya çalışıldık. Tek istediğim güvenlik görevlileriyle konuşmakken, merdivenlerden itilerek ben de şiddete maruz kaldım. Şiddeti durdurmaya çalışırken ‘Sonunuz arkadaşınız gibi olur’ diye tehdit edildik.”

Kendisine hakaret edildiğini de belirten kadın, polise şikayette bulunduklarını ve gerekli işlemlerin başlatıldığını, hukuken sürecin peşinde olduklarını ifade etti

DOROCX XL BEŞİKTAŞ'TA GELENEKSEL BEYOĞLU BAR GÜVENLİĞİ  

İşte o açıklama

Beşiktaş'ta açtığı mekanın sosyal medyada onlarca şikayete uğraması ve son olarak bir kadına dayak olayı ile  ile gündeme gelmesi Dorocks XL'ın Taksim'den başlayıp Kadıköy ve Beşiktaş serüveni ile devam eden sürecinde güç zehirlenmesi mi var ? 

Doroxs XL patronu deneyimli işletmeci Münir Atamer bir röportajında Taksim'den ayrılma süreci ile söylediği sözler sektörde yapılması ve yapılmaması gereken bazı unsurları ve prensiplerini anlatmış.

image

Ben insana yatırım yaptım.
 
İnsan bu işin olmazsa olmazıdır bu,birçok ünlü mekanın, popüler düzenin getirdiği dezavantajları yaşadıklarını düşünüyorum.
 
İşletmelerin birkaç kritik köşesi vardır.
 
'' İşletme yapısı, müzikal anlayışı ve personel yapısı.Bunlardan biri oynamaya başladığı zaman bütün dengeyi bozuyor. Bu önceliğimizdi ve müşterimizi sahiplendiğimiz için bizi de sahiplenen insanlar oldu. O insanların bizi tercih etmesi, kendini evinde gibi hissetmesi ve gittiğimiz yerlerde bizi yalnız bırakmaması da en önemli unsurdu. Biz bir aile olduk,aile olmak kavramı ayakta durmak için en sağlam duvarımızdır.Fakat son dönemde Taksim'de açılan işletmeler bu konularla ilgili ne yazık ki aynı eforu gösteremediler. Tamamen ticaret üzerine kurulan işletmeler olunca kitle çekilmeye başladı '' diyordu Münir Atamer.
 
image
 
MEKANIN SEMTİ BEŞİKTAŞ - KADIKÖY ZİHNİYETİ TAKSİM - BEYOĞLU'MU
 
Bugün Dorocks XL Beşiktaş'ta gerçekleşen dayak olayı ve onlarca benzer şikayetler var.
 
Taksim'deki eğlence mekanlarının boşalma sebepleri ,Beyoğlu müdavimi seçkin kitlenin ve peşinden mekanların Taksim'den kaçma sürecindeki hatalar zinciri ile oldukça benzerlikler göstermekte.   
Sosyal medyadan onbinlerce paylaşım ve dayanışma ile bu dayak olayı büyük kitlelere ulaştırılıp ,günümüz dünyasının en etkili protesto ve mücadele zemini olmaya devam ediyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR