Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜNYA ŞEFLERİ GASTROMASA İLE İSTANBUL'DA
DÜNYA ŞEFLERİ GASTROMASA İLE İSTANBUL'DA
The World’s 50 Best Restaurant listesinde yer alan mekânların şefleri, Avrupa’nın önde gelen Michelin yıldızlı şefleri ve dünyaca ünlü pasta şeflerinin de İstanbul’da bir araya gelecek
31 Ekim 2018, 21:56
 
IV. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, dünyaca ünlü şeflerin ve değerli konukların katılımıyla 17 Kasım’da Wyndham Grand Levent’te gerçekleşecek.
 
Isaac Mchale, Dani Garcia, Christian Le Squer ve Paco Morales gibi dünyaca ünlü şeflerle renklenecek konferansta Türk mutfağının lezzet yolculuğu tüm dünyaya duyurulacak.
 
Türk mutfağının lezzet yolculuğuna ve başarısına değinilerek çok katmanlı yapısını ve zengin sofra kültürünü tanıtmak, Türk Gastronomisi ile dünya mutfakları arasında köklü bir ilişki yaratmak, ülkemizde geçerli olan yeni trendler ve yeme içme turizminin yerelden globale uzanan yolculuğuna değinmek amacıyla gerçekleşecek Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nın 4. yıl teması “Creativity” olacak.
 
Dünyanın en iyi şeflerinin yanı sıra; The World’s 50 Best Restaurant listesinde yer alan mekânların şefleri, Avrupa’nın önde gelen Michelin yıldızlı şefleri ve dünyaca ünlü pasta şeflerinin de İstanbul’da bir araya geleceği Gastromasa Konferansı, 17 Kasım’da Wyndham Grand Levent’te gerçekleşecek.
 
image
 
Ödüllü şefler konuk oluyor
 
2018 The World’s 50 Best listesinde 33’üncü sırada yer alan Michelin yıldızlı ‘The Clove Club’un İskoç şefi Isaac Mchale, Endülüs’ün ilk kez iki Michelin yıldızlı şefi olma özelliği taşıyan ve yerel ürünleri uluslararası tekniklerle birleştirmesiyle tanınan Şef Dani Garcia, Fransız mutfağının başarılı şefi; restoran Pavillion Ledoyen’de 12 yıl üstüste üç Michelin yıldızının sahibi olan şef Christian Le Squer, Córdoba’da açtığı Noor Restaurant ile bugün dünya gastronomisinin en deneyimli şeflerinden biri olan ve Tapas Magazine tarafından 2017’nin en iyi şefi seçilen Michelin yıldızlı Paco Morales Gastromasa’da konuk olacak.
 
Ayrıca yenilikçi kahve kültürünün sembolü James Chen, başarılı pasta şefi Claire Heitzler, Latin Amerika’nın en iyi pasta şefi unvanını alan Saiko Izawa, The World’s 50 Best Restaurant tarafından dünyanın en başarılı pasta şefi seçilen Cédric Grolet de farklı lezzetler konusunda başarı öykülerini Gastromasa Konferansı’nda paylaşacaklar.
 
Geçtiğimiz yıl konferans öncesi Kapadokya’yı ziyaret eden ve İç Anadolu mutfağının özel lezzetleriyle tanışan dünyaca ünlü şefler, bu yıl ülkemizin güçlü mutfakları arasında yer alan ve özgün gastronomisiyle UNESCO Gastronomi Şehirleri listesine giren Gaziantep’i ziyaret edecekler. Dünyaca ünlü şefler konferans öncesi gerçekleştirecekleri Gaziantep gezilerinde hem bölgenin lokal lezzetlerini keşfe çıkacak hem de zengin bir tadım deneyimi yaşayacaklar.
 
image
 
Festivalin Güçlü Destekçileri
 
Metro Toptancı Market ve Gastronometro’nun ana sponsorluğuyla gerçekleşen Gastromasa’nın resmi sponsoru İstanbul Ticaret Odası olurken; ev sahipliğini Beyoğlu Belediyesi üstlendi. Festivale katkı sağlayan diğer destekçiler ise; İnoksan, Çukurova Kalkındırma Ajansı, STK’lar, Nespresso, Lipton, Unilever, Lucca, Escale, Tersane İstanbul, Halat by Divan ve Güral Porselen gibi güçlü kurumlar oldu. Gastromasa’nın ulaşım sponsorluğunu THY üstlenirken, konaklama sponsorluğunu ise Divan Otelleri üstlendi. Festivalin basın ve tanıtım faaliyetleri de, Salt İletişim destekleriyle hayata geçecek.
 
Festivalin konuk şehirleri arasında ise Adana ve Mersin yer alacak. Öte yandan konferans öncesi şeflerle beraber İstanbul’da tarihi turlar gerçekleşirken konferansta birçok firma stant açacak.
 
ŞEFAF GAZETE.COM

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR