Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AZİZ SANCAR BİLİM ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
AZİZ SANCAR BİLİM ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
İstanbul'da düzenlenen 5. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nın ilk gününde, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar adına verilen teşvik ödülleri sahiplerini buldu. Tören, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın katılımıyla gerçekleştirildi.
31 Ekim 2018, 19:16
 
2018 Aziz Sancar Bilim, Teşvik ve Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu 
 
İstanbul'da düzenlenen 5. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nın ilk gününde, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar adına verilen teşvik ödülleri sahiplerini buldu. Tören, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın katılımıyla gerçekleştirildi. 
 
Tıp alanında yaptıkları çalışmalarla ödüle hak kazanan bilim insanları ödüllerini; TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın elinden aldı. Ödüller iki kategoride verildi; Prof. Dr. Feridun Cahit Tanyel ve Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç 2018 Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Sinan Güven, Doç. Dr. Mehmet Kahraman, Doç. Dr. Tevfik Tamer Önder ve Dr. Öğr. Üyesi Urartu Özgür Şafak Şeker de 2018 TÜSEB Teşvik Ödüllleri aldılar. 
 
YILDIRIM: Sağlıkta teknolojik gelişim en büyük hedefimiz
 
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, sağlık bilimleri ve teknolojileri alanında çalışan herkesi Türkiye'de yatırım yapmaya, faaliyet göstermeye, tecrübelerini, buluşlarını, patentlerini, Ar-Ge faaliyetlerini yapmaya davet ettiklerini belirtti. Yıldırım, üniversitelerin, bilimsel araştırma kuruluşlarının, özel sektörün desteklenmesi başta olmak üzere, bu hedefe gidecek yolun sonuna kadar açık tutulması hususunda kararlı olduklarını aktararak, "Sağlık bilimleri ve teknolojileri alanında çalışan herkesi ülkemizde yatırım yapmaya, faaliyet göstermeye, tecrübelerini, buluşlarını, patentlerini, Ar-Ge faaliyetlerini yapmaya davet ediyoruz. Bu açık bir davettir. Her türlü desteği vereceğimizi de bu noktada söylemek istiyorum. Gerek kendi potansiyelimiz, gerekse bölgesel bir çekim merkezi olmak bakımından Türkiye’de yapılacak yatırımlar, çalışmalar mutlaka karşılığını bulacaktır” dedi.
 
Teknolojinin hayatın her alanında olduğu gibi, sağlık alanında da yeni gelişmelerle çığır açtığını belirten Yıldırım, Türkiye'nin bu büyük dönüşümde yer almasını arzuladıklarını, bunun için sağlık teknolojileri alanına özel önem verdiklerini kaydetti.
 
Kurultay, küresel bir güç oluşturuyor
 
Törende konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yıl Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nın beşincisinin düzenlendiğini belirterek, "Konuşmamın başında şunu vurgulamak isterim, yurt dışında ülkemizin gönüllü elçileri olan, bulundukları pozisyonlar ve kariyerleriyle göğsümüzü kabartan, insanlığa verdiği her katkıyla vatanına bağlılığını gösteren değerli bilim adamlarımız, sizler bu kurultayların ana dinamiğini oluşturuyorsunuz. Türk Tıp Dünyası Kurultayı, bilim adamlarımızın bilgi ve tecrübelerini paylaştığı bir platform olmanın çok ötesine geçmiştir. Bu Kurultay, karşılıklı olarak hasret giderdiğimiz bir ortam olmaya başlamıştır" şeklinde konuştu. Türk Tıp Dünyası denildiğinde yalnızca dost, soydaş ve akraba toplulukların yayıldığı geniş coğrafyayı kastetmediklerini aktaran Koca, kendini insanlığa hizmete adamış tüm meslektaşların bir araya gelerek oluşturduğu küresel bir güçten bahsettiklerini söyledi. Bakan Koca, birlikte olmanın, aynı hedefe koşmanın bu gücü görünür kılacağını vurgulayarak, kurultayın her sene Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümünde düzenlenmesinin de ayrı bir önem taşıdığını aktardı.
 
Proaktif olup gerekli tedbirleri almalıyız
 
Koca, “Başta çocuklarımız olmak üzere halkımızın sağlığını ticari çıkarları önceleyen rekabet ve promosyonlara feda edemeyiz. Bu konuda proaktif olup gerekli tedbirleri almamız gereklidir. Tüm bu adımlarla, obezite, diyabet, KOAH, iskemik kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon, maligniteler gibi pek çok kronik hastalığın görülme sıklığını azaltmayı hedefliyoruz" dedi. 
 
5. Türk Tıp Dünyası Kurultayı devam ediyor
 
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) iş birliğinde ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nın (TÜSEB) öncülüğünde gerçekleştirilen Türk Tıp Dünyası Kurultayı; dünyanın dört bir yanından gelen bilim insanlarını, sağlık bakanlarını, akademisyenleri ve sağlık sektörü paydaşlarını bir araya getiriyor.
 
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR