Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNDE OPERASYON
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNDE OPERASYON
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” diyerek hedef gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bu sabah polis baskınlarıyla gözaltına alındı. Açıklama yapan öğrencilerin avukatı İnayet Aksu, eylemle ilgili toplam gözaltı sayısının 7'ye çıktığını söyledi.
25 Mart 2018, 21:02
 
Boğaziçi Üniversitesi’nde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin merkezine girmesini lokum dağıtarak kutlayan öğrenciler ile "İşgalin, katliamın lokumu olmaz” diyen öğrenciler arasında çıkan gerilim sonrasında gözaltına alınanların sayısı 7'ye çıktı.
 
AKP Genel Başkanı ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bu sabah saat 05.00 sıralarında polisin ev ve yurtlara düzenlediği baskınlarda gözaltına alındı.
 
Kuzey Kampuse gelen polisler, eş zamanlı olarak 2. yurt ve 4. yurtta GBT kontolü yaptı. Polislerin Kuzey Kampusü kütüphanesi sesli çalışma bölümünde de GBT kontrolü yaptığı ifade edildi. Baskın ve aramalar sırasında Maksist Fikir Topluluğu (MFT) üyeleri Ada Kök ve 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Evrensel'e konuşan öğrenciler, baskın sırasında akrep tipi zırhlı araç, TOMA  ve gözaltılar için boş otobüs getirildiğini ifade ettiler. 
 
Öğrenciler, yurt baskınıyla aynı zamanda kamera kayıtlarından tespit edilen ve ikametgahı belirlenen bazı öğrenci evlerine de baskın yapıldığının bilgisini paylaştı. Polisin elinde bir arama listesi olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden öğrenciler, listede  kaç kişinin olduğunu bilmediklerini ifade ettiler. 
 
Kampuste tedirgin ve gergin bekleyiş sürerken, konuyla ilgili olarak Pazartesi (yarın) üniversite rektörü ile öğretim üyeleri arasında bir görüşme yapılacağı öğrenildi. 
 
3 öğrenci daha gözaltına alındı
 
BBC Türkçe'ye açıklama yapan öğrencilerin avukatı İnayet Aksu, eylemle ilgili toplam gözaltı sayısının böylece 7'ye çıktığını söyledi.
 
Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'ne bu sabah saat 05:00 sıralarında polislerin gittiği, yurtlara baskın ve kütüphanede arama yaptıkları öğrenildi.
 
Üniversite öğrencisi Cihangir Öz BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, sabah 04:30 sıralarında kampüste akrep ve kirpi tipi zırhlı araçlarla, polis otobüsleri gördüğünü söyledi.
 
BBC Türkçe'nin konuştuğu üniversite öğrencileri arkadaşlarının ifadelerine dayanarak, polisin kütüphanede kimlik araması yaptığını da söylediler.
 
19 Mart Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi'nde Afrin harekâtına katılan askerler için lokum dağıtan öğrencilere, başka bir grup öğrenci 'İşgalin ve katliamın lokumu olmaz' yazılı pankart açarak tepki göstermişti.
 
Avukat Aksu'nun verdiği bilgilere göre 22 Mart günü 6 öğrenci gözaltına alındı, eyleme katılmadıkları anlaşılan 3 öğrenci bir gün sonra serbest bırakıldı. 23 Mart'ta bir öğrenci daha gözaltına alındı. Bugünkü gözaltılarla birlikte böylece gözaltındaki öğrenci sayısı 7'ye çıktı.
 
Aksu, bir günlük avukat görüş yasağı nedeniyle bugün gözaltına alınan öğrencilerle Pazartesi sabahı görüşebileceğini söyledi.
 
Aksu, serbest bırakılan öğrencilerle görüştüğünü, öğrencilerin gözaltı sırasında herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadıklarını söylediklerini aktardı.
 
AVUKAT AKSU: CUMHURBAŞKANI SUÇ İŞLİYOR
 
Aksu BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eyleme katılan öğrencilerle ilgili sözlerine tepki gösterdi.
 
Avukat Aksu, "Türkiye'de kararı yargılama sürecinden sonra bağımsız hakimler ve mahkemeler verir. Cumhurbaşkanı Erdoğan herkesten önce öğrenciler için 'terörist' diyerek kararı verdi. Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri açıkça Türk Ceza Kanunu'a göre yargıyı etkileme suçu oluşturuyor. Bu yargı sürecini siyasi olarak baskı altına alma çabasıdır" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü Samsun'da yaptığı konuşmada "O komünist, o vatan haini terörist gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz" demişti.
 
ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ
 
TSK ve ÖSO militanlarının Afrin'e girmesi üzerine lokum dağıtan gruba müdahale eden üniversiteliler hakkında Erdoğan, "Lokum dağıtanlara bu şekilde davrananlara haddini bildirmek benim ve devletin görevidir. Okul bahçelerinde terör estirenlere meydanı bırakmayacağız" demişti. Erdoğan, dün yaptığı konuşmada da “O komünist, o vatan haini, terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” sözleriyle üniversitelileri hedef göstermeye devam etmişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR