Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇAPKIN VE MUTLU İÇİN 15 ER YIL
ÇAPKIN VE MUTLU İÇİN 15 ER YIL
FETÖ'nün 'mülkiye yapılanması davası'nda İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 14 sanık hakkında mütalaa verildi.
8 Şubat 2018, 13:33
 
 
Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, tutuksuz sanık İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçundan, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun  ise  “Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan  7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapsini talep etti. 3 sanığın beraatinin istendiği mütalaada, aralarında Mutlu'nun da bulunduğu 7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi istendi. 
 
ÇAPKIN'IN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
 
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada görülen 6. duruşmaya 7'si tutuklu sanık ile aralarında Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu 7 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada söz alan Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, İstanbul eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olduğuna dair yeterli delil elde edilemediği, ancak sanığın dosya kapsamında bulunan delillerden eylemlerinin bütün olarak örgüte bilerek yardım etme kapsamında kaldığı belirtildi. Hüseyin Çapkın'ın eylemlerinin “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçunu oluşturduğunu öne süren savcı, Çapkın'ın 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini istedi. Savcı, yine sanıklar eski Mülkiye Başmüfettişi Yılmaz Kurt, eski  Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ve eski İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir hakkında “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapsini talep etti. 
 
VALİ MUTLU'NUN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ 
 
Savcı mütalaasında, dosya kapsamı, tanık beyanları, dosyada bulunan tespitler ve tüm dosya birlikte değerlendirildiğinde tutuklu sanık eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun FETÖ /PDY silahlı terör örgütü hiyerarşisi içinde yer aldığı ve bu haliyle silahlı terör örgütü üyesi olduğunun anlaşıldığını belirtti. Suç kastının yoğunluğu, suçun işleniş özellikleri, verilen zarar, yaratılan tehlikenin büyüklüğü ve suçun işlendiği zaman gibi gerekçelerle sanık Hüseyin Avni Mutlu'nun “Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yılan 15 yıla kadar hapsini istendi.  
 
6 SANIĞIN DA 15'ER YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ 
 
Mütalaada sanıklardan eski Artvin ve Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mürteza Balcı, eski Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, eski Muğla Valisi Fatih Şahin, eski Rize ve Çorum Valisi Nurullah Çakır ve eski Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yine 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 
 
ANAYASAYI İHLAL SUÇUNDAN BERAATİNE KARAR VERİLMESİ İSTENDİ 
 
Savcı mütalaasında, tüm sanıklar hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından cezalandırılmaları talep edilmişse de bu sanıkların bu suçların yasal unsurlarının bulunmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatine karar verilmesini istedi. 
 
FİNANSMANIN ÖNLENMESİ KANUNUNA MUHALEFET 
 
Savcı, sanıklar Yusuf Yavaşcan,  Osman Tunç, Nurullah Çakır, Necmettin Kalkan, Mürteza Balcı, Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Şahin'in "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kanunu'na muhalefet" suçunun da yasal unsurlarının olayda oluşmadığı tüm dosya kapsamında  belirterek, sanıkların bu suçtan ayrı ayrı beraatine karara verilmesini talep etti.
 
3 SANIĞIN BERAATİNE KARAR VERİLMESİ İSTENDİ 
 
Eski Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Osman Tunç ve eski Mülkiye Başmüfettişi Gürkan Polat'ın "silahlı terör örgütüne üye olma"
 
suçundan cezalandırılmalarının talep edildiği ifade edilen mütalaada   sanıkların FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olduklarına ya da örgüt üyesi olmadan bu durumu bilerek bu örgüte yardım ettiklerine dair mahkumiyetlerine yeter delil elde edilemediğinin anlaşıldığından  bu sanıkların da ayrı ayrı beraatleri talep edildi.
 
Mütalaada soruşturma aşamasında el konulan suç teşkil etmeyen eşyalar ile sanıklara ait dijital materyallerin sanıklara iadesine karar verilmesi de istendi. 
 
7 SANIĞIN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLMESİ İSTENDİ 
 
Mütalaada, sanıklar Erdal Çakır, Fatih Şahin, Nurullah Çakır, Yusuf Yavaşcan, Mürteza Balcı, Necmettin Kalkan ve Hüseyin Avni Mutlu'nun haklarında hükmedilmesi muhtemel ceza miktarı ve mevcut delil durumunun da dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi istendi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR