Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜZENLİ SEVİŞMENİN FAYDALARI
DÜZENLİ SEVİŞMENİN FAYDALARI
Bilim, seksin kalori yakmaktan bağışıklık sistemini güçlendirmeye hatta yaşlanmanın belirtilerini azaltmaya yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Düzenli sevişme insanların refahını ciddi biçimde artırdığını ortaya koyuyor. İşte seks için faydalı 5 yol...
8 Şubat 2018, 12:45
 
Montreal'deki Quebec Üniversitesi'nden araştırmacılar ortalama yaşları 22 olan 21 çifti inceledi. Sonuçlar kadınların ortalama 25 dakika içinde seks yaparken 69.1 kaloriyi yaktığını ortaya koydu. Bu durum orgazm halindeyken daha da artabiliyor.
 
Bağışıklık sistemini güçlendirir
 
Indiana Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, sağlıklı cinsel yaşamları olan kadınların, enfeksiyonlarla mücadele eden daha yüksek seviyelerde antikor ürettiğini ortaya koydu. Düzenli cinsel ilişki, soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele ederken, kan basıncını düşürmeye yardımcı olup kalp krizi riskini azaltıyor.
 
İdrar kaçırmayı önler
 
Doğumdan sonra yaygın olan idrar kaçırma hastalığına yakalanmış kadınlar için Dr Ross, Kegel egzesizlerini cinsel yaşama dahil etmeyi öneriyor. Bu egzersizler pelvik tabanı güçlendirirken mesane kontrolünü iyileştiriyor. Ayrıca orgazm olmaya da yardımcı oluyor.
Bir orgazmdan sonra, endorfinler ve prolaktin hormonu salınır; bu da, uykuyu teşvik eder.
 
Hamilelik şansını artırır - yumurtlamamış olsanız bile!
 
Kinsey Enstitüsü ve Indiana Üniversitesi'nden araştırmacılar, yumurtlamadıklarında seks yapan kadınların rahimlerinde büyüyen embriyolar için daha misafirperver bir ortam oluşturduğunu keşfettiler. Bu, bağışıklık sistemini harekete geçiren orgazmlardan kaynaklanıyor ve bu da kadınları gebelik ihtimaline hazırlıyor gibi görünüyor.
 
Kırışıklıkları önler
 
İngiltere merkezli nöropsikolog Dr David Weeks, 10 yıldan fazla bir süredir 3 bin 500 kişi üzerinde yaptığı araştırma sonucunda ilginç sonuçlara ulaşıldı. Düzenli cinsel yaşamları olan çiftlerin daha sağlıklık cilde sahip oldukları saptandı. Weeks, bunun dolaşımı artıran ve stres azaltan endorfinlerin salınmasının yanı sıra cilt esnekliğini artıran insan büyüme hormonlarının üretilmesinden kaynaklandığına inanıyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR