Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIRKLARELİ VALİSİ HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ
KIRKLARELİ VALİSİ HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ
ırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde tanıştığı Meltem Ö.’yü 4 kişiyle birlikte kaçırıp ormanlık alanda dövdüğü iddiasının ardından, İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.
8 Şubat 2018, 12:30
 
İÇİŞLERİ Bakanlığı, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi'nin Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde Meltem Ö. ismindeki kadını kaçırıp ormanlık alanda dövdüğü iddiaları ile ilgili yayımlanan haber üzerine, müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, olayın yargıya intikal ettiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
 
"Bugün bazı basın yayın organlarında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi hakkında belirtilen ve yargıya intikal etmiş iddialar bakanlığımıza ulaşır ulaşmaz, 15.09.2017 tarihinden itibaren ivedi olarak Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek gerekli araştırma-soruşturma başlatılmış olup, süreç devam etmektedir. Söz konusu haberde yer alan tarafların, karşılıklı olarak birbirleri hakkında hukuk ve ceza davaları açtıkları ve bu davaların da halen devam ettiği, bakanlığımızca yapılan soruşturma sonucuna göre gerekli idari işlemin gerçekleştirileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 
İŞTE O İDDİALAR
 
Anne-babası hayatta olmayan Meltem Ö. Bursa’da tek başına yaşıyor. Ö., 30 yıla yakın bir süredir bir kamu kurumunda çalışıyor. 20 yıl önce başından bir evlilik geçen Ö.’nün evliliği bir yıl sürmüş. 
 
Evli, üç çocuk sahibi olan Çiftçi, 2014’te Mudanya’da kaymakam olarak görev yaparken Meltem Ö. ile ilişki yaşamaya başladı. İkilinin ilişkisi 2016 yılı ortalarına kadar sürdü. Bağcılar Kaymakamı olarak atanan Çiftçi, Ö.’ye, kendisinden ayrılmak istediğini söyledi. Ö., kabul etmedi.
 
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi (52) ile 2 yıla yakın süren bir birlikteliklerinin olduğunu öne süren Meltem Ö. (48), şiddet uyguladığı gerekçesi ile aldırdığı koruma kararı sonrası İçişleri Bakanlığı başmüfettişine verdiği ifadede şu iddialarda bulundu:
 
“Talep ettiği bir konudaki ısrarı beni kadın olarak ve kullanma biçimi olarak çok sarstı ve psikolojimi bozdu. Kadınlık gururumla oynamaması için onu uyardım. Daha önce de bir vali ile ilişkimin olduğunu ve o süreçte çok acı çektiğimi anlattım. Bağcılar’da kaymakam olarak görevine başlarken makamına gittim, kendisinden herhangi bir beklentimin olmadığını söyledim. Sadece ara dedim. Ancak hakarete uğradım
 
Bu kişilerin elinden, Çiftçi’nin zorlamasıyla, ayaklarının altını öperek kurtuldum.”
“Ben direksiyonda, Orhan Çiftçi yanımda iken, ‘Telefonunu bir şartla veririm’ dedi ve ayakkabılarını yüzüme doğru uzatarak ‘Öpeceksin’ dedi. Öpmek istemeyip sol tarafa doğru dönünce, bir ayağı ile yüzüme vurdu. Sonra iki ayakkabısının da altını öptüm. Ondan sonra ‘gidebilirsin’ dedi.”
 
 
KIRKLARELİ VALİSİ ÇİFTÇİ, SUSKUNLUĞUNU KORUYOR
 
BURSA'nın Mudanya ilçesi kaymakamı olduğu dönemde tanıştığı Meltem Ö.'yü kaçırıp ormanlık alanda dövdüğü iddia edilen Kırklareli Valisi Orhan Çitfçi, olayla ilgili suskunluğunu koruyor.
 
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde tanıştığı Meltem Ö.'yü beraberindeki 4 kişiyle birlikte kaçırdığı, götürdüğü ormanlık alanda dövdüğü iddialarının ortaya çıkmasının ardından sessizliğini koruyor. İçişleri Bakanlığı'nın hakkında müfettiş görevlendirip, soruşturma başlattığı Vali Çiftçi, bugün gazetecilerin görüşme taleplerini geri çevirdi.
 
Makamında ilin sorunlarıyla ilgili kurum müdürleri ile toplantı gerçekleştiren Çiftçi, gazetecilere valilik görevlileri ile gönderdiği haberde konuyla ilgili konuşmayacağını bildirdi.
 
Orhan Çitfçi, Kırklareli Valiliği'ne 21 Haziran 2017 tarihinde atanmıştı.DHA

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR