Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HACKER'LER ÇALDIĞINI SAKLAYAMADI
HACKER'LER ÇALDIĞINI SAKLAYAMADI
Birçok ülkeden yığınla veri çalan Lübnan'lı hackerlar, çaldıklarını savunmasız bıraktı. Yapılan açıklamada çalınan verilerin içinde "her şey" olduğu ve verilerini 2012 yılına kadar geriye gidiyor. Hackerlar savunmasız online bir sunucuya yüklenen verileri saklayamadılar.
21 Ocak 2018, 14:12
 
Electronic Frontier Foundation ve mobil güvenlik firması Lookout, bugün büyük bir hack’leme kampanyası hakkında detaylı bir rapor yayınladı. Dark Caracal ismi verilen hack kampanyasının, Lübnan’daki istihbarat teşkilatlarından Genel Güvenlik Genel Müdürlüğü’nden (GDGS) kaynaklı olduğuna inanılıyor.
 
6 YIL GEÇMİŞE GİDİYOR
 
Firmalar, 20’nin üzerinde ülkedeki binlerce kurbandan casusluk ile toplanan veriler buldular ve veriler 2012 kadar geçmişe gidiyor. Hedefler arasında askeri personel, gazeteciler, aktivistler, finansal enstitüler ve üretim firmaları bulunuyor, çalınan dosyaların arasında ise arama kayıtları, metinler, iletişim bilgileri ve fotoğraflar var. Bir Lookout güvenlik araştırmacısı Michael Flossman, Associated Press’e yaptığı açıklamada çalınan bilgilerin “Herşey” olduğunu söylüyor.
 
WHATSAPP’I TAKLİT ETMİŞLER
 
Chip.com.tr’de yer alan habere göre, Hackerlar, Signal ve WhatsApp gibi meşru iletişim platformlarını taklit eden kötü niyetli uygulamaları kullanarak veri toplayıp, kötü amaçlı yazılımlara sahip sahte sürümleri yükleyerek kullanıcıların konuşmalarına erişim sağladılar.
 
EFF Çalışanları Teknolojisti Cooper Quintin yaptığı açıklamada, “Devam eden bu saldırı hakkında ilginç şeylerden biri de sofistike ya da pahalı bir güvenlik açığı gerektirmemesi” dedi. “Dark Caracal’ın tüm ihtiyaç duyduğu, kullanıcıların kötü amaçlı yazılım bulunduğunu fark etmeden uygulamaları yüklerken verdikleri izinlerdi.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR