Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KİTAP FUARINDA ÜNLÜ GAZETECİYE SALDIRI
KİTAP FUARINDA ÜNLÜ GAZETECİYE SALDIRI
Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’nda Kırmızı Kedi Yayınevi standında imza etkinliği olan Sabahattin Önkibar’a 10 kişilik grup saldırı gerçekleşti.Yaklaşık on kişinin gerçekleştirdiği saldırıda Kırmızı Kedi Yayınevi çalışanları yaralandı.
4 Kasım 2017, 12:21
 
Saldırının Meral Akşener kitabı bahane edilerek gerçekleştirildiği öğrenildi. 
 
Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’nda Kırmızı Kedi Yayınevi standında imza etkinliği olan yazar Sabahattin Önkibar’a  saldırı gerçekleşti. Saldırgan önce tepki gösterdi daha sonra yumruk attı.  Yaklaşık on kişinin gerçekleştirdiği saldırıda Kırmızı Kedi Yayınevi çalışanlarının da yaralandığı belirtildi.
 
“GAZETECİLİK YAPTIĞIMI SÖYLEDİM
 
Asena’nın imza günü için fuara katılan Önkibar, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, “Bir kitaba dahi tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Türkiye’nin geldiği nokta budur ama eğilmeyeceğiz inatla mücadele edeceğiz. ‘Asena’ adlı kitabımı kastederek, neden yazdığımı sordular önce. Ben de ‘gazetecilik yaptığımı’ belirtim. Devlet Bahçeli’ye dair bir önceki kitabımın öfkesi de var. Ve bir yumruk attılar.”
 
image
 
“BARBARLIĞI KINIYORUM”
 
Önkibar’ın kitaplarının yayınlandığı Kırmızı Kedi’nin de daha önce saldırıya uğradığını hatırlatan Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kırmızı Kedi Yayınevi’ne saldıranların serbest bırakılması, yeni saldırganları cesaretlendirmiş belli ki… ‘Bize de bir şey olmaz’ düşüncesi Önkibar’a yönelik saldırıyı tetiklemiştir. Gazeteciler tutuklanmakla kalmıyor, bir de fiziki saldırıya maruz kalıyor. Bu barbarlığı kınıyor, saldırıda yaralanan meslektaşım Önkibar ile Kırmızı Kedi Yayınevi çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ve bir kez daha hatırlatma gereği duyuyorum ki; fikirlerini beğenmediğiniz yazarlara saldırarak susturmaya çalışmak, acizlik göstergesidir.”
 
“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”
 
Kırmızı Kedi Yayınevi’nin sahibi Haluk Hepkon ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de içinde olduğumuz hoşgörüsüzlük ve demokrasi karşıtı ortamın yansımasıdır bu saldırı. Böylesi ilk kez yaşanıyor. Daha önce yayınevine saldıranların tespit edilmesine rağmen adliyeden bırakılması sonrasında geldiğimiz nokta bu. Dün de vurguladığımız gibi, hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Gelecekleri varsa, görecekleri de var” dedi.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR